avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O banca a schimbat titularul unui depozit bancar.Ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O banca a schimbat titularul unui depozit bancar.Ce pot face?

Buna ziua!
Tatal meu a decedat in luna noiembrie.Dansul avea un depozit bancar iar mama era trecuta la clauza.Astazi a fost termenul scadent al contului iar mama m-a anuntat ca trebuie sa merg cu ea la banca sa trecem banii din cont pe numele ei si eu sa fiu trecuta la clauza.Cand am ajuns acasa am fost anuntata ca a fost la banca si a rezolvat sa fie trecut contul pe numele ei fara clauza .
Mama cu ajutorul unei functionare de la banca mi-a luat dreptul de mostenitor.Mentionez ca din luna noiembrie mama mergea in fiecare luna sa ridice dobanda (am stiut acest lucru dar am fost de acord sa foloseasca ea acesti bani)Ce pot face?Inca nu imi revin si nu pot crede ca a putut face acest lucru.Nu ma are decat pe mine.
Cel mai recent răspuns: maria v , utilizator 10:16, 24 Noiembrie 2020
Cum v-a luat dreptul de mostenitor?
Ati dezbatut succesiunea?
Nu am dezbatut succesiunea,deci nu sunt trecuta nicaieri ca mostenitor.Sunt doar singurul copil.Deci functionara de la banca a procedat bine?A trecut un depozit al unei persoane decedate pe numele altei persoane.Este legal?Ca sa nu mai spun moral?
Nu pare a fi legal, dar daca mama era imputernicit, probabil nu a declarat decesul tatalui si astfel a putut inchide contul respectiv si a deschis altul pe numele ei.

Nu mai stati in pasivitate, daca spuneti ca tatal a decedat in noiembrie, mergeti urgent la un notar si dati o declaratie de acceptare a succesiunii, altfel mama va poate scoate straina de mostenire. Termenul este de 6 luni de la deces.
Apoi veti dezbate succesiunea cand veti dori, cu mentiunea ca puteti aduce suma respectiva din cont in masa succesorala si banii se vor imparti, impreuna cu alte bunuri ale tatalui dvs.
Succes!
Va multumesc pentru raspuns.Imi este clar ce trebuie sa fac.Nu am certificatul de deces al tatalui dar o sa il cer mamei.
Banca a fost anuntata de deces.Doamna directoare de la banca ne-a sugerat sa asteptam scadenta depozitului.Dar asta e ,unii inteleg ca e mai bine sa ocoleasca procedurile legale.Pasivitatea nu este buna aveti dreptate dar a devenit o caracteristica a romanilor. Va doresc numai bine!












Cu placere!
Mai fac o singura mentiune, dupa acceptarea succesiunii, sa nu lasati sa treaca mai mult de 2 ani, calculati tot de la data decesului, sa nu platiti si impozit la dezbaterea succesiunii.

Alte discuții în legătură

Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont bancar apicultorul apicultorul titularul contului bancar este decedat,daca nu are imputernicit cine poate inchide acel cont.va multumesc anticipat pt ajutor. (vezi toată discuția)