avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate elisa_2000

Activitate elisa_2000

Buna ziua, Conform codului administrativ functionarii publici pot cumula pensia cu salariul?
De ex un functionar public are dreptul de pensie pentru limita de varsta. Poate beneficia de acest drept si sa ramana in baza aceeasi decizie de numire in functia publica in continuare?
La masuratori se gaseste o suprafata mai mare de 15%. Cum se procedeaza, stim sigur ca inainte se masura cu pasul, dupa spusele proprietarului, cum se poate intra in legalitate avand in vedere ca acel pamant intravilan din spatele casei este folosit de proprietar din mosi stramosi?
Scuze audiere in comisia de disciplina.
Poate un functionar public sa solicite presa la audiere, si daca da acestia pot filma?
Dupa audiere poate functionarul public sa sustina o conferinta de presa in incinta primariei fara acordul conducerii?
Am gasit raspuns la intrebarea mea: incepand cu 19 oct.2017 s-a modificat HG. 611/2008, acum scrie clar conf.art.128 alin (2) ,,In termen de 10 zile de la data afisarii rezultatelor finale, autoritatea sau institutia publica in cadrul careia este numit functionarul public care a promovat concursul va emite actul administrativ de numire in functia publica de nivel superior a acestuia"
LG.188/1999
ART. 107
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia de a solicita Agentiei Nationale a Functionarilor Publici avizul privind functiile publice in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) stabilirea sau modificarea structurii de functii publice pentru fiecare autoritate si institutie publica, in parte, de catre conducatorul acesteia ori prin hotarare a consiliului judetean sau, dupa caz, a consiliului local, pe baza activitatilor prevazute la art. 2 alin. (3);
b) modificarea calitatii posturilor, potrivit art. 111 alin. (1) sau (5);
c) reorganizarea activitatii autoritatii sau institutiei publice.
(2) Autoritatile si institutiile publice au obligatia de a instiinta, in termen de 10 zile lucratoare, Agentia Nationala a Functionarilor Publici, in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) intervenirea unor modificari in structura functiilor publice din cadrul autoritatilor sau institutiilor publice, ca urmare a promovarii in clasa si in grad profesional a functionarilor publici;
b) transformarea unei functii publice vacante intr-o functie publica cu o alta denumire sau intr-o functie publica de nivel inferior ori superior, cu incadrarea in numarul maxim de posturi aprobat pentru autoritatea sau institutia publica si in fondurile bugetare anuale alocate.
(3) Avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici este prealabil si obligatoriu in toate situatiile prevazute la alin. (1).
(4) In situatia in care, dupa obtinerea avizului Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, actele administrative prin care se stabilesc masuri din categoria celor prevazute la alin. (1) se aproba cu modificari sau completari, ordonatorii principali de credite din administratia publica locala au obligatia de a comunica Agentiei Nationale a Functionarilor Publici aceste acte administrative, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data aprobarii lor prin hotarare a consiliului local sau, dupa caz, prin hotarare a consiliului judetean.
(5) In situatia prevazuta la alin. (4), autoritatile administratiei publice locale pot pune in aplicare dispozitiile hotararii consiliului local sau, dupa caz, a consiliului judetean, numai dupa obtinerea avizului Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. In acest caz, avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici se emite in termen de maximum 10 zile lucratoare de la data primirii actelor administrative prevazute la alin. (4)
Art. 107 a fost modificat de pct. 23 al art. I din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 201
HG 611/2008 nu a fost modificata conform LG.188/1999, la promovare se instiinteaza doar ANFP-ul,. La contractuali conform HG.286/2011 prin care promoveaza personalul contractual scrie ca promovarea se face luna urmatoare, la functionari nu scrie clar, eu am emis dispozitia in termen de 10 zile lucratoare si am instiintat si ANFP-ul.
Multumesc
Dupa examenul de promovare in grad profesional al unui functionar public, in cat timp se poate emite dispozitia, care este termenul legal de emitere a dispozitiei?
Răspuns la discuția Aplicare spor de vechime
Multumesc.
Răspuns la discuția Aplicare spor de vechime
Daca este incadrat dupa data de 2 zicem februarie va intra le vechime in luna martie, dar daca este incadrat pe data de 1 va intra tot in martie sau in februarie?
Răspuns la discuția Aplicare spor de vechime
Cunosc ce spune legea, e vorba de interpretare, daca este incadrat pe data de 1, in speta de fata va primi sporul de vechime incepand cu luna februarie sau cu luna martie?