avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Constantin Dobre

Activitate Constantin Dobre

Eu nu am semnat contract nici cu primăria , nici cu asociația de proprietari. Am semnat diar acordul de reabilitare, dar nu am văzut contract, clauze, caiet de sarcini, etc. Și culmea, nici asociația nu are așa ceva.

adriandimitriu a scris:

la mine la bloc, asociatia a semnat un contract in care imputernicea primaria sa aprobe planurile, specificatiile, sa selecteze constructorul, sa supravegheze constructia si sa semneze receptia in numele asociatiei.
deci, vrei ca noi sau te descurci.
in asociatie au fost discutii, dar pana la urma interesul general a primat.
verificati ce contract ati semnat cu primaria.

Răspuns la discuția Reabilitare bloc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara! Cum ați finalizat până la urmă?

fyeratanye a scris:

Salut firmele acestea fac numai sa va ameninte,dar legal nu au cum sa o faca fara hotarare judecatoreasca.
Cum adica trebuie sa va darame zidul din interiorul balconului? adica de cand si pana cand un muncitor sau firma poate intra pe o proprietate privata si sa darame ziduri?
Cel mult poate sa faca o reclamatie la inspectoratul de stat in constructi si ei sa va amendeze Pt constructie fara autorizatie, si chiar si asa e discutabil ca dvs nu ati modificat structura de rezistenta al cladirii
Referitor la geamuri nu va poate obliga nimeni ce geamuri sa va puneti,pt ca geamul e proprietate privata si nu proprietate comuna.
Pe proprietatea comuna poate face ce doreste asociatia de proprietari,dar pe cea privata nu.
Informati firma care va ameninta ca daca pun piciorul in balcon sau se ating de vreun geam fara acordul dvs ,sunati la politie pt violare de domiciliu si distrugere(a geamurilor)a proprietati.

Cum ați rezolvat până la urmă?

Laurentiu C a scris:

Buna seara! Și eu trec în aceste zile prin acest calvar, obligandu-ma sa schimb toate termopanele cu ramele lor printr-o hârtie care nu este semnată și stampilata. Doar un nume trecut. Am cerut un act de la Primăria sectorului 4 dar până în prezent n-am primit nici un act sau răspuns. Am refuzat sa schimb ramele solicitand doar pervazul exterior care sa acopere pereții îngroșați cu polistiren de 10 cm dar presiunea Administratorului împreună cu firma de termopane continua. Sunt obligat sa schimb și fereastra din interiorul balconului cu camera ceea ce m-a surprins.
Deocamdată aștept un act oficial de la Primărie.

Nu am semnat nici un contract și nici asociația de locatari nu are vreun contract, ne-au solicitat doar semnatura că suntem de acord cu reabilitarea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primăria totuși încearcă. În plus de asta eu sunt funcționar la primărie, iar primarul încearcă să pună presiune, ințelegeți dumneavoastră. Sunt pregătit de proces/ apel/recurs/ plângere penală și orice mai este nevoie pentru a înțelege că proprietatea este inalienabilă.

gi-jane2 a scris:

Nu va pot obliga sa le schimbati. Vecinii meu au si alta culoare si nu le-au schimbat

Sunt convins că au obtinut tot ceea ce este necesar. Dar atunci când vrei să pui în aplicare un program, având drept scop creșterea eficienței energetice pentru cetățean, trebuie să iei în calcul că cetățeanul au pute avea deja montat ceva superior ție, ca și constructor. Dacă primăria face un proiect de reducerea noxelor, și cineva are o masină care poluează 46 g/km, iar proiectul prevede că în localitate, vor rula doar mașini care poluează cu 53 g/km, ce va face proprietarul? Asta ca o comparație. Dar sunt mult mai multe. Mulțumesc frumos pentru răspuns!

ibn a scris:

Fiti sigur ca beneficiarul a obtinut Autorizatie de construire, nu s-ar putea desfasura altfel un proiect prin PNRR. Discutati cu constructorul si beneficiarul ce s-ar putea face ca sa nu fie probleme la Receptia la terminarea lucrarilor.

Bună ziua!
Am o nelămurire și dumneavoastră m-ați putea lămuri.
Blocul în care locuiesc a intrat într-un progam de reabilitare termică, programul fiind prin PNRR, finanțat de Uniunea Europeană.
Constructorul înlocuiește și ferestrele, indiferent din ce material sunt confecționate, la toate apartamentele proprietate privată.
Acum vă întreb: fațada blocului constituie o proprietate comună al tuturor proprietarilor? La ferestrele apartamentelor, sunt aplicabile aceleași norme, de proprietate comună?
Legea 50/1991, la art 11, lit. B, prevede că ferestrele apartamentului pot fi înlocuite fără autorizație de construire, cu condiția păstrării formei și dimensiunii. De aici este lesne de înțeles că ferestrele unui apartament aparțin proprietătii și nu fac obiectul unui bun comun.
Fac precizarea că sunt în această situație și nu vreau să renunț la înlocuirea unor ferestre tripan confecționate de firma Qfort, profil Veka (lider mondial), cu alte ferestre marca Rehau, tripan, dar cu performanțe mai scăzute decât cele actuale. Coeficientul de pierdere termică și coeficientul fonic la cele montate, este mai bun decât cel cu care se dorește înlocuirea.
Singura problema ar putea-o constitui culoarea, dar și asupra acestui aspect se pot gasi soluții, colantare, vopsire,...
Mulțumesc frumos!