avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate asaveid

Activitate asaveid

Răspuns la discuția parinti separati, acord calatorie
da
Răspuns la discuția parinti separati, acord calatorie
este nascut in UK, dar este cetatean roman. Nu are cetatenie britanica.
Parintii sunt separati de 5 ani, dar nu au divortat, copilul sta cu mama, aceasta ar dori sa plece in Romania sa isi viziteze parintii, dar sotul nu isi da consimtamantul pentru ca sotia sa calatoreasca cu minorul. Ambii soti locuiesc in UK. Ce ar putea face mama, urgent, sa poata sa plece si sa se intoarca cu minorul?
Este posibila iesirea din Romania a unui copil de 3 ani doar cu mama sa, fara acordul tatalui. Parintii sunt divortati, iar prin hotarare copilul a fost incredintat mamei, tatal avand program de vizite. Mama locuieste momentan in Anglia si copilul a ramas in Romania cu bunicii, iar acum doreste sa il ia cu ea.
multumesc
O fundatie doreste sa achizitioneze o masina accesibilizata pentru persoane cu dizabilitati din Germania. Cum poate legal, sa imputerniceasca o persoana care sa semneze contractul cu firma din Germania, in numele fundatiei? Exista o alta varianta?
Avem o campanie umanitara si oferim beneficiarilor pachete cu alimente si bani. Suntem o fundatie si am vrea sa stim daca un proces verbal e suficient sau trebuie procese verbale de donatie?
imi puteti furniza va rog un model?
10.08.2012
Unui salariat i s-a incetat CIM cu art. 79 alin (1), (7) - demisie cu renuntare partiala la preaviz, art ce apare pe decizia de incetare ce a fost deja comunicata salariatului si in REVISAL. Corect era insa art. 81 alin (1), (7); cum se poate face modificarea?