avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters134265

Activitate ContSters134265

Discuție Cadastru gresit
O mostenire pentru un teren de 2500 mp teren intravilan a ajuns pe baza de titluri de proprietate, la un var care a mostenit 1.000 mp teren si la alti 3 veri care au mostenit 1.500 mp.
Aceasta suprafata se afla intre o curte ingradita si un drum comunal de aces de doi metri, invecinat tot cu o curte cu gard.
Primul var,a solicitat efectuarea cadastrului si a intabulat terenul, iar in anul 2007 l-a vandut prin notariat.
Ceilalti veri au solicitat efectuarea cadastrul in anul 2008.
In urma masuratorilor, cadastristul i-a comunicat unui var ca terenul pe care il detine are o suprafata de 1.000 mp, adica cu 500 mp mai putin.
Fara sa informeze pe ceilalti mostenitori, varul a semnat documentatia si a fost de acord cu rezultatul masuratorilor cadastrale, deoarece avea intentia de vinde urgent pe un pret foarte bun.
Vanzarea nu s-a mai realizat datorita scaderii bruste a preturilor terenurilor.
Dupa aceeia, cei 3 veri au declansat o serie de acuze la adresa celuilalt var, pe motiv ca le-a vandut 500 mp din terenul lor.
Primul var i-a informat ca a vandut exact 1.000 mp inscrisi in titlu de proprietate si in cadastru si ca aceasta suprafata a fost determinata prin masuratori de la gardul vecinului din stanga, sfatuindu-i sa discute cu acesta, in sensul ca aceasta suprafata ar putea sa fie in plus la el.
Ulterior si fostul vecin a efectuat cadastrul terenului sau, dar refuza sa il arate verilor.
De asemenea primaria refuza sa dea un raspuns privind suprafata rezultata din masuratorile cadastrale, motivand ca sunt date confidentiale.
Ce se poate face in aceasta situatie pentru a afla adevarul?
Răspuns la discuția Valabilitate contract
Presedintele este proprietar decati la un bloc din asociatia de cartier.
El a semnat acordul de asociere, in calitatea de presedinte, la ambele asociatii.
Răspuns la discuția Valabilitate contract
Presedintele este acelasi pentru ambele asociatii!
Adunarea generala a asociatiei de proprietari a hotarat in prima sedinta ca presedintele sa incheie un acord de asociere si reprezentare juridica cu o asociatie existenta in cartier.
Aceasta asociatie are incheiat un contract de administrare tehnica, de contabilitate si casierie cu o societate cu raspundere limitata, care are obiect de activitate prevazut la codul CAEN 6832 - Administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract.
SRL-ul are angajati proprii pentru administrarea tehnica si casierie, iar pentru serviciile de contabilitate a incheiat un contract cu o firma de profil.
Este corect acest contract? Nu era mai bine ca serviciile de contabilitate si casierie sa fie efecuate de personal angajat de asociatia de proprietari pentru a avea un control operativ si riguros asupra documentelor si fondurilor banesti?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Avocat incorect
Eu cred ca avocatul a savarsit infractiunea de Fals in declaratii, conform art. 326 din NCP.
Avocatul, daca minte in fata judecatorului, trebuie sa raspunda pentru nerespectarea legilor, ca oricare cetatean!
O pensionara de urmas doreste sa obtina o adeverinte pentru grupa de munca si sporurile de care a beneficiat sotul decedat.
Societatea unde a lucrat a intrat in insolventa si a fost radiata.
Lichidatorul careia i-a adresat cererea, i-a comunicat ca arhiva se gaseste la sediul societatii, dar ca nu poate sa elibereze adeverintele, deoarece are un raspuns scris de la casa judeteana de pensii , din care rezulta ca documentele eliberate nu pot fi luate in calcul, decat daca sunt eliberate de arhivele nationale sau un operator de arhiva autorizat.
Ce trebuie sa intreprinda vecina pentru a obtine adeverintele?
Cu multumiri.
Discuție Avocat incorect
Avocatul aparator al unei societati comerciale in apelul inaintat Curtii de apel, a spus in fata judecatorilor ca persoana x a fost angajata economist-expert contabil, dar aceasta nu detinea aceasta calitate, fapt confirmat prin raspuns scris de la CECAR.
Prin aceasta afirmatie, care este matarializata in sentinta civila, avocatul a dorit sa justifice greseala administratorului societatii, care a concediat un economist din compartimentul contabilitate pe motive de dificultati economice si a angajat la cateva zile un expert contabil la departamentul expertize contabile, post care era vacant.
Instanta nu a verificat veridicitatea informatiei avocatului si a dat castig de cauza societatii, in defavoarea economistului, care castigase procesul in prima instanta.
In situatia data se poate aprecia ca avocatul a savarsit o infractiune prevazuta in Codul penal?
Presedintele se prevaleaza de faptul ca a incheiat un contract cu o societate de profil, care se ocupa de administrarea tehnica, de contabilitate si casierie.
Societatea elaboreaza listele cu cotele de intretinere la toate blocurile, iar verificarea documentelor se face, lunar, de cenzorii alesi de asociatii.
Cenzorii nu au un presedinte ales, nu intocmesc si nu prezinta anual, adunarii generale, raportul de activitate
Comitetele executive reunite nu au mai tinut o sedinta de aproape 2 ani!
In anul 2010 am depus la un birou de executori judecatoresti dosarul pentru recuperarea sumelor depuse la FNI in anul 2000.
De la acea data si pana in prezent, angajatii biroului mi-au comunicat ca mai va dura ceva timp, deoarece in fata mea exista o firma care mai are de recuperat o suma foarte mare de bani.
Ce pot face in aceasta situatie pentru ca biroul sa-si onoreze contractual incheiat?
Un prieten era actionar unic al unui SRL, care avea activitatea suspendata din luna iulie 2013. De la acea data activitatea societatii nu a mai fost reluata si nu a depus nimeni declaratii si bilanturi.
In luna mai 2014 el a decedat, iar sotia a depus in acelasi an la notariat o cerere de renuntare la dreptul de mostenire dupa sot.
Masa succesorala o constituie SRL-ul, 2 locuri de veci si 2 terenuri extravilane, pentru care exista pe numele mamei lui un act de proprietate si o adeverinta.
In anul 2012 prietenul si sotia lui au dat fiecare testament in fata notarului prin care doresc ca dupa decesul ultimului, masa succesorala sa revina la 2 tineri majori.
Singura lui ruda in viata este un var primar.
In aceasta situatie cine trebuie sa se prezinte la notariat pentru deschiderea succesiunii, iar apoi sa solicite dizolvarea si radierea SRL- ului, deoarece activitatea este imposibil de continuat.
Cu multumiri.