avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Un prieten era actionar unic al unui SRL, care avea activitatea suspendata din luna iulie 2013. De la acea data activitatea societatii nu a mai fost reluata si nu a depus nimeni declaratii si bilanturi.
In luna mai 2014 el a decedat, iar sotia a depus in acelasi an la notariat o cerere de renuntare la dreptul de mostenire dupa sot.
Masa succesorala o constituie SRL-ul, 2 locuri de veci si 2 terenuri extravilane, pentru care exista pe numele mamei lui un act de proprietate si o adeverinta.
In anul 2012 prietenul si sotia lui au dat fiecare testament in fata notarului prin care doresc ca dupa decesul ultimului, masa succesorala sa revina la 2 tineri majori.
Singura lui ruda in viata este un var primar.
In aceasta situatie cine trebuie sa se prezinte la notariat pentru deschiderea succesiunii, iar apoi sa solicite dizolvarea si radierea SRL- ului, deoarece activitatea este imposibil de continuat.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:02, 26 Octombrie 2016
Trebuie sa se prezinte persoanele in favoarea carora a fost facut testamentul si mostenitorii rezervatari(sot supravietuitor,ascendenti privilegiati,descendenti)daca exista si nu au renuntat la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul liberalitatilor permise in testament monicaminica monicaminica Buna ziua! Intrebarea mea : care este procentul maxim din mostenire, lasat prin testament, care poate fi atribuit unei persoane fara grad de rudenie, in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii. testament in favoarea unui prieten. 3 copii si sotia in viata Anna_C Anna_C Cum se va imparti mostenirea avand in vedere testamentul in favoarea unui prieten, dar cu sotia in viata, 2 copii din casatoria anterioara si un copil provenit ... (vezi toată discuția)