avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Activitate roxana - elena

Activitate roxana - elena



DECIZIA ASOCIATULUI UNIC
“ SC ………………………….. SRL”
(persoana juridica romana inmatriculata cu nr. J………….., cod unic de inregistrare RO……………….,cu sediul social in………….., Str. ……………nr……….)
NR . /


Subsemnatul,…………………………., cetatean roman, nascut pe data de ………… in …………., domiciliat in, str……….nr…, bl…, ap…, sector…, identificat prin CI seria ….nr …………..., emis de ...........…… la data de…………., in calitate de asociat unic al S.C. “ ………………….. ” S.R.L., am decis urmatoarele :


1. In conformitate cu prevederile Actului Constitutiv, Societatea va introducere urmatoarele obiecte de activitate:
2. Celelalte dispozitii ale Actului Constitutiv raman neschimbate




ASOCIAT UNIC








ANEXA
la Decizia asociatului unic al
sc………………………………………………..srl
nr……………../…………………….. /


Subsemnatul ,………………………….. ,in calitate de asociat unic, declar ca documentul intitulat Decizia asociatului unic nr. / al SC …………………………………… SRL ,contine semne(caractere si spatii).










Semnatura

Răspuns la discuția Mai exista PFI?
Te duci la Registrul Comertului din raza teritoriala , cu un dosar care sa contina urmatoarele documente:
Documentele necesare infiintarii unui PFA

1. Cererea de inregistrare (original)
2. Dovada verificarii disponibilitatii si rezervarii firmei (original);
3. Carte de identitate sau pasaport (fotocopie certificata olograf de catre titular privind conformitatea cu originalul);
4. Documente care atesta drepturile de folosinta asupra sediului profesional/punctelor de lucru (copie legalizata);
5.Daca este cazul, avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, prevazut de Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original);
6. Specimenul de semnatura al persoanei fizice autorizate (original);
7. Declaratia-tip pe propria raspundere care sa ateste indeplinirea conditiilor legale de functionare prevazute de legislatia speciala din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii (model 1 sau model 2, dupa caz).
8. Daca este cazul:
- precizare din care sa rezulte ca titularul dreptului de proprietate intelege sa afecteze folosinta spatiului in vederea stabilirii sediului profesional al persoanei fizice autorizate (declaratie, etc.);
- documentele doveditoare pentru patrimoniul de afectatiune (declaratie pe proprie raspundere);
- documentele care atesta pregatirea profesionala (fotocopii certificate olograf);
- documentele care atesta experienta profesionala (fotocopii certificate olograf);
9. In cazul persoanelor fizice care desfasoara activitate economica autorizata si recunoscuta intr-un alt stat membru al UE sau al Spatiului Economic European, documentatia care atesta functionarea legala, obtinuta in celalalt stat (fotocopie si traducere in limba romana certificata olograf).
10. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale: taxele de registru.

Noutate absoluta

Procedurile pot fi derulate online
OUG nr. 44/2008 prevede posibilitatea solicitarii inregistrarii online pentru toate cele trei categorii: PFA, intreprindere individuala si intreprindere familiala.

Cererea de reprezentare, cererea de inregistrare in Registrul Comertului si de autorizare a functionarii si documentatia de sustinere pot fi remise la Registrul Comertului competent in format electronic, utilizand Sistemul de autorizare si inregistrare online si/sau pe suport hartie, prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire cu continut declarat, ori direct la Registrul Comertului.
buna ziua! doresc sa va intreb daca un consilier juridic stagiar poate sa-si infiinteze un pfa ,sau srl ,sau ii ( asociat unic) cu codul caen 6910 Activitati juridice ? va multumesc!
Multumesc! Dar, nu se face hot aga , se depune doar declaratie nr.3 xeroxata in 4 exemplare.Este prelungire, nu infiintare.
Răspuns la discuția mostenire/succesiune
Din cate stiu succesiunea se face din initiativa voastra , a mostenitorilor. sfatul meu este sa faceti succesiunea prin instanta, este mai ieftina decat la notar.Asta daca mostenitorii sunt de acord. Cautati un avocat pentru consultanta si reprezentare in instanta.
buna ziua! as dori sa ma ajutati cu un sfat :Sotul meu a decedat si am inteles ca trebuie sa fac succesiune la casa pentru a ramane doar pe numele meu. Am 2 copii din casatoria cu dansul, majori. Intrebarea mea este unde ma costa mai ieftin sa fac succesiunea la notar sau la judecatorie? Cineva m-a sfatuit sa o fac la judecatorie ca ma costa mai ieftin. este adevarat? Care sunt etapele si ce acte imi trebuie?multumesc mult!
Răspuns la discuția Lichidare SRL
Din cate stiu trebuie sa achiti datoria la stat.Dupa aia sa desfiintezi societatea.
Daca vreti lichidare s-ar putea sa va coste mai mult, pentru ca trebuie platit lichidator si tot trebuie achitat la stat restanta.
Daca nu platiti, s-ar putea sa devina urata treaba, sa va treziti cu executor la usa.

Pentru desfiintare firma trebuiesc depuse 2 dosare la Reg. Com. care sa contina urmatoarele acte:

Etapa I de lichidare si dizolvare

1. Cerere de inregistrare a mentiunii de dizolvare si lichidare
2. Hotararea AGA sau a asociatului unic prin care se dispune dizolvarea si lichidarea concomitenta a societatii, prin acordul unanim de impartire a activelor ramase, dupa plata creditorilor
3. Imputernicirea persoanei care va depune actele
4. Dovada achitarii taxelor: taxa judiciara de timbru: 39 lei; timbru judiciar: 0,15 lei; comisionul de transmitere a documentului la Monitorul Oficial: 10 lei; tariful de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei: in functie de numarul de caractere publicate

Etapa II de radiere

1. Cererea de radiere din Registrul Comertului
2. Certificatul de inregistrare si anexele
3. Situatia financiara de lichidare
4. Hotararea de repartizare a activelor
5. Certificat de la Fisc din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
6. Imputernicire
7. Dovada achitarii taxelor: taxa judiciara de timbru: 39 lei; timbru judiciar: 0,15 lei; taxa de registru: 30 lei

buna ziua! in primul rand trebuie sa aveti obiect principal de activitate 4637 - comert cu ridicata al cafelei , ceai, cacao si condimente pentru a face import. Trebuie autorizatie de la Unitatea Fitosanitara , cont in euro la banca pentru achitarea facturii si un contract cu firma respectiva din italia. ca taxe stiu ca trebuie platit tva-ul la fiecare factura intracomunitara plus restul impozitelor . Ca licenta trebuie luata de la ministerul agriculturii. Ca importator va revine dreptul de a da certificate de garantie clientilor.Asta este tot ce stiu. Puteti sa contactati ministerul agriculturii pentru taxe.
Buna ziua! In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsurile acordate intrebarilor mele, mi-au fost de un real ajutor. In al doilea rand, am o masina luata in leasing, care a fost inscrisa la sfarsitul lunii decembrie la politie, pe atunci firma avea sediul in Bucuresti, din martie sediul firmei a fost mutat in Ilfov.Firma de leasing a fost notificata. Intrebarea mea este cum pot sa platesc impozit pentru aceasta masina, pana in martie la adm. fin. Buc si din aprilie pana la sf anului in Ilfov?Sau pot platii tot impozitul in Ilfov?Odata cu mutarea sediului, firmna este radiata din Bucuresti. Va multumesc!
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie, detin o firma srl cu 2 asociati care este suspendata si vreau sa o inchid , cum se face procedura : se inchide firma dupa perioada de suspendare sau se poate inchide si in perioada de suspendare? Inainte de suspendare firma era pe 0 de 2 ani. Se poate face radierea in timpul perioadei de suspendare?:sorry:
Va multumesc!