avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate lordxl

Activitate lordxl

Răspuns la discuția impozit pe venit
da, de impozitul de 16 % este vorba
eu, din legislatie am inteles ca veniturile din agricultura sunt venituri neimpozabile
in mormele Codului fiscal spune urmatoarele
Art. 42 k)

9. În categoria veniturilor din agricultură şi silvicultură considerate neimpozabile se cuprind:

- veniturile realizate de proprietar/arendaş din valorificarea în stare naturală a produselor obţinute de pe terenurile agricole şi silvice, proprietate privată sau luate în arendă. Începând cu data de 1 ianuarie 2009 sunt impozabile veniturile băneşti realizate din valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială ori către alte unităţi, pentru utilizare ca atare.

- veniturile realizate de persoanele fizice asociate într-o asociaţie conform prevederilor art. 28 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, cu modificările şi completările ulterioare, din valorificarea produselor silvice în condiţiile legii.

- veniturile provenite din: creşterea animalelor şi păsărilor, apicultură şi sericicultură;

- veniturile obţinute de persoanele fizice din valorificarea în stare naturală, prin unităţi specializate, cum ar fi centre sau puncte de achiziţie, a produselor culese sau capturate din flora şi fauna sălbatică.

10. Se consideră în stare naturală: produsele agricole obţinute după recoltare, materialul lemnos pe picior sau transformat în buşteni ori în bile, precum şi produsele de origine animală, cum ar fi: lapte, lână, ouă, piei crude şi altele asemenea, plante şi animale din flora şi fauna sălbatică, cum ar fi: plante medicinale, fructe de pădure, ciuperci, melci, scoici, şerpi, broaşte şi altele asemenea.

parerea altora este ca persoanele fizive autorizate si intreprinderile individuale ca au pamant luat in arenda trebuie sa plateasca impozit pe venit, adica 16% la venitul net realizat

eu din lege am inteles ca nu trebuie si nu stiu ce sa mai cred

va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns
multumesc

sunt persoana fizica autorizata , obiectul activitatii reprezinta venituri obtinute din agricultura, adica am luat pamant in arenda, cu contracte de arenda inregistrate la primarie, pe care il lucrez
din recolta obtinuta o parte o dau proprietarilor de pamant conform contractului de arenda, iar restul o valorific
intrebarea mea este daca trebuie sa platesc impozit pe venit ?

am citit in Codul Fiscal la titlul III - Impozitul pe venit, art. 42 lit.k) veniturile din agricultură şi silvicultură, cu excepţia celor prevăzute la art. 71 - nu sunt venituri impozabile;
la ART. 71 spune urmatoarele
Definirea veniturilor din activităţi agricole

Veniturile din activităţi agricole sunt venituri din următoarele activităţi:

a) cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat;

b) cultivarea şi valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor;

c) exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea;

d) valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi, pentru utilizare ca atare.


este posibil ca litera d sa se refere la impozitul pe venit de 16% sau se refera la procentul de 2% care se datoreaza conform Ordinului 190 / 2009 al Ministerului agriculturii ?

va multumesc
Răspuns la discuția Amenda contraventionala
nu ,numai daca in legea la care ai fost sanctionat prevede expres posibilitatea platii a jumatate din minimul amenzii
Răspuns la discuția Politia comunitara - atributii
conform ordonantei nr 2 din 2001 modificata si republicata in care se prevede la art. 15 pct 1 " contraventia se constata printr-un proces verbal incheiat de persoanele anume prevazute in actul normativ care stabileste si sanctioneaza contraventia, denumite in mod generic agenti constatatori.
pct. 2 pot fi agenti constatatori: primarii, ofiterii si subofiterii din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, special abilitati, persoanele imputernicite in acest scop de ministri si de alti conducatori ai autoritatilor administratiei publice centrale, de prefecti, presedinti ai consiliilor judetene, primari, de primarul general al municipiului Bucuresti, precum si de alte persoane prevazute in legi speciale

in cadrul politiei comunitare "X" sunt incadrati numai GUARZI (personal de paza) conform legii 333/2003 in atributiunile personalului de paza nu se regasesc atributiuni specifice de constatare si sanctionare a contraventiilor.

fapta unei persoane de a constata fara drept si a aplica sanctiuni contraventionale consideram este infractiune si se pedespeste de Codul penal.
in acest sens va rugam respectuos sa ne informati daca conform OG 2/2001 guarzii pot constata si aplica sanctiuni contraventionale.
va multumim
Răspuns la discuția Politia comunitara - atributii
dar noi suntem personal contractual toti
Răspuns la discuția Politia comunitara - atributii
la politia comunitara din judetul nostru angajatii nu sunt functionari publici, nici macar unul din 300 de angajati si nici primarul nu ne-a imputernicit sa constatam si sa sanctionam contraventii.
dar directorul Politiei Comunitare ne cere sa constatam si sa sanctionam contraventii.
fapta lui tine de domeniul penalului sau de legislatia muncii?
Ce reprezinta fapta sefului Politiei Comunitare de a da ordine verbale subalternilor de a constata si sanctiona contraventii fara ca acestia sa aiba drept de constatare nefiind functionari publici agenti constatatori sau imputerniciti ai primarului