avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate Victor Tindeche

Activitate Victor Tindeche

Răspuns la discuția expertiza tehnica
Puteti cere expertiza criminalistica a accidentului.
Dosar prnal se va face oricum iar pedeapsa... depinde de circumstantze, dar probabil va fi un an cu suspendare sau mai putin dar daca au fost victime sau avarii atunci lucrurile se complica iar daca a mai fost si alcool atunci se complica si mai mult.
Răspuns la discuția urmarirea penala
Imi pare rau pentru patzania dvs. Toata tevatura poate dura 3-4 ani. Trebuie sa va inarmati cu rabdare. Va trebui sa solicitati la procuror sau daca nu cumva a si dispus procurorul un certificat medico-legal din care sa reiasa nr de ingrijiri medicale de care aveti nevoie, acestea fiind un reper pentru incadrarea faptei. Va sfatuiesc sa solicitati intr-o cerere daca nu ati facut-o deja in declaratii in care sa spuneti: depun plangere penala impotriva soferului si am pretentii la plata unor despagubiri reprezentand daune materiale si morale cu o suma ce o voi comunica ulterior.
Răspuns la discuția accident mortal, 2 victime
Daca viteza soferului pe care il crezi nevinovat are legatura de cauzalitate cu producerea accidentului? Va fi tras la raspundere doar cel care e vinovat, daca se constata ca amandoi au un oarecare grad de culpa atunci vor fi amandoi trasi la raspundere. Pasagerul va fi despagubit in totalitate indiferent de cine este cel vinovar de accident. Ar fi bine sa consulti un avocat.
Răspuns la discuția accident mortal, 2 victime
Parintii se pot constitui parti civile la fel si sotia (daca au fost casatoriti cu acte si daca in momentul decesului erau valabile adica nu intervenise desfacerea casatoriei).
Daca fiica a fost recunoscuta si exista acte in acest sens nu au importantza relatiile dintre tata fiica sau bunici nepoti.
Pentru a obtine aceste raspunsuri formulati o cerere de admitere ca proba expertiza accidentului rutier.
Puteti incerca o plangere penala impotriva ciobanului pentru blocarea drumului public si pentru punerea in pericol a circulatiei pr drumurile publice si decat sa suporte o condamnare mai bine va cadea la intelegere si va veti retrage plangerea prin impacarea partilor.
Discrepantza este foarte foarte mare. Intr-o ora nu se poate absorbi mai mult de 0,2 g/1000 ml, intr-adevar 1/2 l bere inseamna la 2 ore de la ingerare 0,3-0,4 g/1000 ml.
Ceva nu a functionat bine ori alcooltestul ori analiza de laborator. De obicei exista si contraprobe la analizele de acest tip. Motivat de aceste discrepantze se poate cere un calcul retroactiv sau analizarea contraprobelor (daca mai exista)
Sigur ca se poate, exista doar un dosar, proces verbal de constatare la fatza locului, foto operativ judiciare, schitza, masuratori, declaratii ale conducatorilor, martorilor (daca au existat), certificate medico legale etc , se poate cere si expertiza medico legala pe baza actelor medicale si examinarea partilor vatamatere. Se poate solicita reconstituire daca se considera necesar.
Expertiza criminalistica nu este pentru evaluarea daunelor ci pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc accidentul, dinamica, viteza , locul impactului, posibilitatile de evitare. Pe baza acestor expertize organul judiciar va stabili vinovatia si cat anume din gradul de gulpa revine fiearei parti implicate in accident.
Răspuns la discuția accident mortal, 2 victime
Mostenitori rezervatari sunt ascendentii si descendentii deci copiii si parintii. Trebuie sa formuleze o cerere de constituire parti civile parintii si copilul prin reprezentant legal. Despagubirile vor fi suportate de asigurator si pot ajunge la o suma mult mai mare. Va trebuie neaparat un avocat care sa fundamenteze cererea de daune materiale si morale. [editat]
cu 0,65 g/1000ml in aerul expirat ar trebui sa fie 1,3 g/1000 alcoolemie deci un calcul etroactiv ar fi de folos dar tot nu se poate ajunge la 0,79 g/1000 alcoolemie ca sa scapati de penal. Din cate cazuri am intalnit, daca a fost numai conducere, fara accident atunci veti primi cca. 1 an cu suspendare.