avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urmarirea penala

Buna ziua,
Am avut un accident aproape acum 2 luni, s-a deschis un dosar la politie in care s-au luat declaratiile martorilor, io sunt absolvita de orice vina, eram pe trecerea de pietoni (semaforizata) si plus de asta respectiva doamna era si sub influenta alcoolului. Cazul meu se incadreaza la vatamare corporala din culpa.Vreau sa stiu cat dureaza urmarirea penala si cam cata m-ar costa asistenta?
Va multumesc, Alexandra.
Cel mai recent răspuns: xela1 , utilizator 17:23, 11 Iunie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere o serie de factori obiectivi si subiectivi, incepand de la actele ce trebuie intocmite in cauza, fazele actiunii penale si a procesului penal si teminand cu prezentarea martorilor in fata organelor de cercetare si urmarire penala si/sau a instantei de judecata, nimeni nu va poate raspunde cat va dura un asemenea caz, nici chiar urmarirea penala.
Pentru costurile privind asistenta, contactati un avocat .
Cu stima !
nu exista tarif fix la avocati, trebuie sa negociati cu unul dintre colegii nostri care isi desfasoara activitatea pe raza teritoriala unde s-a produs accidentul. Nu ati spus cine a suferit vatamari corporale, dvs sau cealalta parte? cate persoane ati fost acolo, cate vehicule implicate, etc. Toate aceste raspunsuri vor elucida avocatul care se va ocupa de cazul dvsi. Tot functie de aceste imprejurari, dureaza si ancheta penala, apoi se vor parcurge toate etapele: politie rutiera, cercetari penala, parchet si instanta, daca se apreciaza ca ar fi cineva de vina.
Imi pare rau pentru patzania dvs. Toata tevatura poate dura 3-4 ani. Trebuie sa va inarmati cu rabdare. Va trebui sa solicitati la procuror sau daca nu cumva a si dispus procurorul un certificat medico-legal din care sa reiasa nr de ingrijiri medicale de care aveti nevoie, acestea fiind un reper pentru incadrarea faptei. Va sfatuiesc sa solicitati intr-o cerere daca nu ati facut-o deja in declaratii in care sa spuneti: depun plangere penala impotriva soferului si am pretentii la plata unor despagubiri reprezentand daune materiale si morale cu o suma ce o voi comunica ulterior.
Am rabdarea necesara, sunt costienta ca va dura, am discutat cu un domn avocat, care ma si reprezinta, io sper sa facem treaba.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier AndreeaHorvath AndreeaHorvath Buna seara, Am si eu o intrebare, daca se poate sa-mi raspundeti, va rog frumos! Fratele meu a avut un accident rutier din care a rezultat vatamarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere pentru fuga de la locul accidentului aurasbac aurasbac Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: cateva saptamaini in urma ma deplasam cu masina, insotita de fratele meu. Eram cam a 4 masina in coloana la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier burghezan burghezan Buna ziua. In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata ... (vezi toată discuția)