avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel Popescu

Activitate Daniel Popescu

Autoritatea contractanta a lansat o procedura de achizitie publica cu faza finala electronica.
In urma licitatiei electronice SC X SRL s-a clasat pe locul 1 ca pret.
Comisia de evaluare a decis sa verifice ofertele de pret prezentate de primele 3 locuri (ofertand sub 80% din valoarea estimata).
Oferta prezentata de SC X SRL a fost declarata neconforma in baza art. 36 alin. 2 lit c din HG 925/2006 (nu au fost confirmate 4 oferte de pret, ci infirmate, deci a facut fals si uz de fals).
SC Y SRL a formulat notificare prealabila, deoarece a fost declarat inacceptabil si nu a intrat in licitatia electronica.
Comisia de evaluare a luat masuri de remediere, in sensul de al declara admisibil, urmand a intra in licitatia electronica.
Avand in vedere ca se anuleaza prima licitatie electronica, ofertantul SC X SRL urmeaza iar a participa in licitatie, intrucat toate doc ulterioare licitatiei au fost anulate. Ce se poate face cu SC X SRL avand in vedere ca a facut fall si uz de fals ??????????
Răspuns la discuția tichete de masa

Buna ziua. Este obligatoriu ca tichetele de masa sa fie date angajatului, pentru zilele in care a fost prezent la serviciu. ITM poate sa dea amenzi.
HG 1017/2015 nu este prevazut in caietul de sarcini.
Buna ziua,

Speta:
Ofertatul X a participat la licitatie in februarie 2016, cuprinzand consumurile cu mana de lucru la 7 lei/ora / muncitor.
Avand in vedere HG 1017/2015 – pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată (din 01.05.2016) publicata in decembrie 2015, de unde rezulta ca salariu/ora este de 7,382 lei, va adresez urmatoarea intrebare:
Pot sa elimin acest ofertant, avand in vedere ca el nu va avea bani sa plateasca muncitorii? (stiu ca legea nu se aplica retoactiv, dar este o reala problema)
Decizia nu a fost atacata, a trecut termenul!
X a venit la o procedura, la data deschiderii era condamnat in prima instanta, dar a uzat de caile de atat.
Comisia de evaluare la declarat castigator.
Y (locul 2) a contestat, in timp ce s-a judecat cauza la CNSC, X a fost condamnat definitiv (aspect cunoscut de CNSC), totusi acesta a respins contestatia si a dispus continuarea procedurii, care in aceasta faza inseamna incheierea contractului cu X.
Cum este corect sa procedeze autoritatea contractanta:
1) Sa semneze contractul cu ofertantul condamnat (conform deciziei CNSC)?
2) Sa nu tina cont de decizia CNSC ci de faptul ca X a fost condamnat si sa il excluda din procedura?