avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate andapaun

Activitate andapaun

Notara a spus că din moment ce actul de concesiune este expirat, nu poate să îmi dea procură pentru acela, iar preotul ține morțiș că trebuie făcut noul act tot pe numele mamei ca să curgă în continuare, fără vreo întrerupere. Tot el spune că au mai venit enoriași care au cerut contract de partaj voluntar și să ne interesam dacă putem face și noi la fel. Menționez că mama nu a moștenit prin succesiune dreptul de concesiune, ci este primul beneficiar al titlului de folosință al terenului concesiunat pentru construirea criptei.

ynocentta a scris:

Estre de preferat sa incheiati procura notariala prin care mama dv sa isi dea acordul ca dv sa fiti trecuta pe noul act de concesiune

Mama mea are titlu de concesiune pe o criptă unde este bunica înmormântată. Anul acesta a expirat concesiunea, iar administratorul îmi dă două variante, mamei fiindu-i imposibil să se deplaseze până în localitatea respectiva: 1. procura notariala (prin care eu, singurul copil al ei sa o reprezint) și prelungirea prin act adițional pe numele mamei, plătind 1000 lei taxa pentru următoarea perioadă de 25 de ani; 2. Mama să declare la notariat că dorește să fiu trecută eu (fiica) pe actul de concesiune. As vrea să știu ce act ar trebui facut în acest caz la notariat și dacă ar fi mai avantajos să îl facem pe acesta, având în vedere că taxa de 1000 lei plătită către cimitir nu se diminuează, iar mama mea nu va mai trai încă 25 de ani peste cei 77 pe care ii are.
Va mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu au fost luate de la poștă ultimele trei cupoane mov? Sau poate fi sistată abia după mai multe cupoane neridicate? Care este numărul acestora?
Întrebarea o pun deoarece mama, fiind bolnavă, locuieste la mine, în altă localitate față de cea unde are dosarul de pensie. Dacă si-ar schimba adresa de domiciliu am putea trimite actele prin mail, scanate, casei de pensii ca să ii mute dosarul sau numai cu procură, mama fiind foarte greu transportabila? Am văzut propunere să fie trimise cupoanele electronic, dar încă propunerea nu este aprobată în Monitorul Oficial.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Contract salubritate
Am rugămintea să mă ajutați în clarificarea unei situatii: mama mea este posesoarea unui teren în București, pe care a ridicat o construcție care nu a fost finalizată, lucrările le-am întrerup din motive financiare, drept urmare nu este trecută la rol, impozitul îl plătește doar pentru teren. În imobil nu locuiește nimeni, mama mea plătește taxa de salubritate în altă localitate, unde locuiește.
Întrebarea este dacă, după noile legi, trebuie făcut contract de salubritate pentru terenul și imobilul nelocuit.
Multumesc anticipat!
Am CIM pe perioada nedeterminată, dar in care nu este vreo referire la tichetele de masa. Erau 20, iar când in luna respectiva era vreo sărbătoare legală, numărul lor scădea cu nr. zilelor de sărbători legale. Însă, de la începutul pandemie, mai bine zis din 18 martie, am fost lăsată să lucrez de acasa, forma aceasta fiind denumită telemunca. Ni s-a comunicat că pe perioada de telemunca nu vom putea primi tichetele de masa (pe card erau). În ultima perioada a lunii mai am lucrat la sediul firmei: inițial cate 4 ore, iar alte 4 de acasa, după care program de 8 ore la firma. Dar nici pentru aceasta perioada nu am primit tichetele de masa. Din data de 3 iunie am primit decizia de preaviz pentru cele 20 zile, firma ajungând să disponibilizeze cativa angajați, printre care și pe mine. As vrea sa stiu daca este vreun articol care stipuleaza ca angajatorul are dreptul sa nu mai dea angajatului respectivele tichete de masa.
Va multumesc!
Încă o dată vă mulțumesc pentru timpul acordat și, totodată pentru răspuns. Au trecut 23 fe ani de la moartea tatalui sotului meu si 15 ani de la moartea bunicului sotului. Tatăl sotului a cumpărat o casă după casatorie. Aceasta este casa părintească, despre care spuneam puțin mai sus. Deci nu face parte din proprietatea bunicului. Succesiunea după tatăl soțului au facut-o toamna trecută, la notar. Toți cei 4 frati au renuntat la partea cuvenită, casa si teren aflate in proprietatea tatălui, in favoarea celui de al 5- lea copil al tatălui lor. Deci tatăl soțului meu nu a fost pus vreodată in posesia vreunei părți din averea bunicului soțului ( tatăl acestuia). La succesiunea pe care o vor face acum după bunic vor împărți totul in 6, căci bunicul avea 6 copii. Iar fiecare a 6-a parte se va împărți între moștenitorii fiecărui decedat, asta e clar. Nu înțeleg ce o interesează pe această avocată a unchiului renunțarea făcută toamna trecută de soțul meu, când atunci se dezbătea succesiunea după tată doar cu privire la casa părintească, tatăl decedat al soțului nefiind pus in posesia averii (moștenirii) după tatăl lui.
Multumesc mult pentru raspuns. Da, sunt hotărâți toti sa facă succesiunea, dar cumpărătorul găsit de acest unchi, unchiul fiind fiu al bunicului, vrea sa cumpere de la o singură persoană. Motivul ar fi că nu vrea să facă mai multe intabulări, costandu-l mai mult pe acest viitor proprietar aceste multiple intabulari.
Acum a mai apărut o cerință din partea unei avocate găsite de respectivul unchi: sa aducă soțul meu actul de succesiune si partaj după tatăl său, la casa socrilor mei, casă cumpărată de tatăl soțului meu. La partaj, soțul meu și frații lui au renunțat la partea lor in favoarea fratelui lor cel mic. Cred ca avocata vrea să știe dacă nu cumva prin acea declarație au renunțat soțul și cumnații mei la tot ce le-ar putea reveni de la tatăl lor, deci inclusiv partea de moștenire de la bunicii paterni. Altfel, de ce ar cere și aceste acte? Renunțarea a fost cu privire la casa părintească, nu la altceva.


Intervenție moderator
Folosiți butonul „Raspunde”, in loc de „Citează”.
Buna seara! Am rugămintea să mă ajutați cu enumerarea etapelor care trebuie parcurse între succesiune și vânzare, împărțirea între mostenitori urmând sa se faca prin tribunal. Bunicul soțului meu a decedat. A avut 6 copii, unii dintre aceștia, inclusiv tatăl soțului meu, au decedat, alții sunt încă in viață. După mulți ani, s-au hotărât cu toții să facă succesiunea ca apoi să vândă atât casa bunicului, cat și terenurile agricole ale acestuia. Întrebarea este dacă este necesar ca un singur moștenitor să ii despăgubească pe ceilalți ca să rămână un singur proprietar care vinde și să împartă apoi banii obținuți din vânzare sau poate să ia fiecare moștenitor partea cuvenită și să vândă împreună (toți moștenitorii) unui vecin o parte și altui vecin altă parte. Soțul a înțeles că această ultimă variantă este mult mai costisitoare, necesitând mai multe cheltuieli pentru intabulare. Deoarece soțul meu nu are încredere în unchiul lui, care se oferă să preia el întrega moștenire și să o vândă, urmând să împartă apoi banii, vă rog să mă îndrumați cum ar fi bine să procedăm.
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Bani virați spre altă bancă
Mulțumesc foarte mult.
Am rugămintea să mă sfătuiți ce să fac în următorul caz: am avut de plătit impozitul pentru un teren extravilan către Primaria Izvoru, Argeș. Cum din ING nu se mai pot face decât transferuri Home'Bank sau Multimat, am transferat banii respectivi din contul meu in cel al respectivei instituții, scriind toate detaliile necesare. Însă atunci când a trebuit să scriu banca, deși tastam Trezoreria Costești, se transforma mereu in Trezorerii, ca și cum ING nu o cunoștea decât pe aceasta. Am transferat banii așa, altă obțiune nici nu aveam. Celelalte date erau ok. Am aflat că banii nu au fost încasați de primăria in contul căreia i-am trimis. Am întrebat câteva persoane in măsură să știe cum funcționează transferurile bancare și mi s-a spus că banii se duc după cont. Dacă acela e trecut bine, nu mai are importanță ce ai scris ca nume al băncii. Puteti să îmi confirmați? Și cum aș putea recupera suma respectivă dacă nu a ajuns unde trebuia?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.