avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea are titlu de concesiune pe o criptă unde ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea are titlu de concesiune pe o criptă unde este bunica ...

Mama mea are titlu de concesiune pe o criptă unde este bunica înmormântată. Anul acesta a expirat concesiunea, iar administratorul îmi dă două variante, mamei fiindu-i imposibil să se deplaseze până în localitatea respectiva: 1. procura notariala (prin care eu, singurul copil al ei sa o reprezint) și prelungirea prin act adițional pe numele mamei, plătind 1000 lei taxa pentru următoarea perioadă de 25 de ani; 2. Mama să declare la notariat că dorește să fiu trecută eu (fiica) pe actul de concesiune. As vrea să știu ce act ar trebui facut în acest caz la notariat și dacă ar fi mai avantajos să îl facem pe acesta, având în vedere că taxa de 1000 lei plătită către cimitir nu se diminuează, iar mama mea nu va mai trai încă 25 de ani peste cei 77 pe care ii are.
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andapaun , utilizator 08:20, 10 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Estre de preferat sa incheiati procura notariala prin care mama dv sa isi dea acordul ca dv sa fiti trecuta pe noul act de concesiune
Notara a spus că din moment ce actul de concesiune este expirat, nu poate să îmi dea procură pentru acela, iar preotul ține morțiș că trebuie făcut noul act tot pe numele mamei ca să curgă în continuare, fără vreo întrerupere. Tot el spune că au mai venit enoriași care au cerut contract de partaj voluntar și să ne interesam dacă putem face și noi la fel. Menționez că mama nu a moștenit prin succesiune dreptul de concesiune, ci este primul beneficiar al titlului de folosință al terenului concesiunat pentru construirea criptei.

ynocentta a scris:

Estre de preferat sa incheiati procura notariala prin care mama dv sa isi dea acordul ca dv sa fiti trecuta pe noul act de concesiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci Aurorae Aurorae Buna ziua, Mama mea a murit acum cativa ani si in urma unui proces cu sotul ei, am cazut de acord ca locul de veci, care momentan este pe numele ei, sa imi ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un loc de veci roxana2008 roxana2008 Sânt in fază avansată cu dezbaterea succesiunii după soțul meu .Am pus deja in vânzare un loc de veci care este pe numele soțului. Am deja o ofertă, ... (vezi toată discuția)