avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Activitate pluto13

Activitate pluto13

Răspuns la discuția Regularizare consum apa
Multumesc frumos!
E logic sa se intample asa, numai ca nu asa stau lucrurile in fapt la asociatia de proprietari la care sunt arondata. Puteti sa imi indicati baza legala pt a-mi putea argumenta cererea?
Multumesc!
In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de plata mi s-a calculat apa pausal, iar in luna urmatoare duc citirea aferenta celor doua luni, din citirea respectiva mi se scad metri cubi afisati in luna anterioara conform pausal?
Adica, daca in cele 2 luni am consumat ( conform citire apometre)15 mc apa rece si 6 mc apa calda in total, pt calculul celei de-a doua luni, mi se scad cei 10 mc apa rece pausal si 5 mc apa calda pausal din luna precedenta?
Multumesc!
Ce inseamna QACM?
Iata la ce ma refer:
Va dau un exemplu din modul in care s-a facut calculul in lista de plata la asociatia mea:
-6 mc apa rece; 4 mc apa calda (contorizate); urmeaza rubrica " total" care, desigur e 10 si apoi incepe balul, adica, urmeaza rubrica " valoare apa rece"=28.60; rubrica " QACM"=22.68.
- in josul listei se specifica:
-apa rece contorizata=2.86 lei/mc;
-apa calda contorizata=8.53 lei/mc;
-QACM=5.6695 lei/mc.

Reprezinta acest "QACM" valoare apa calda?
Daca da, de ce la rubrica " valoare apa rece se calculeaza pretul pe mc de apa rece*totalul consumului de apa( apa calda + apa rece)?
Multumesc frumos pentru raspuns!
Imi cer scuze pentru folosirea scrierii cu "sh", "tz", etc.
Scaparile s-au produs din graba scrisului ( asta face messul din oameni) :surrender: mea culpa
Multumesc frumos! :)
exista o baza legala sa mi se solicite ( verbal) ca la cererea de diminuare a numarului de persoane de la calculul la intretinere copie CI a persoanei pe care o scad din care sa rezulte ca si-a scimbat domiciliul?
In cazul in care respectiva cere nu mi-a fost aprobata, pot sa solicit temeiul legal?
Si daca refuzul nu are temei legal, pot solicita recalcularea cheltuielilor shi considerarea diferentei ca avans pt lunile urmatoare, avand in vedere ca platesc apa la pausal shi cererea a fost depusa in noiembrie 2008?
locuiesc intr-un apartament care se afla in proprietatea parintilor mei. Acestia locuiesc la o alta adresa, unde, dealtfel isi au in prezent si domiciliul, eu fiind singura persoana care mai are domiciliul la adresa la care fac referire. In ca masura sunt indreptatita sa ii reprezint pe parintii mei in relatia cu asociatia de locatari, si daca in acest sens este suficienta o imputernicire scrisa din partea acestora, ei locuind la sat shi deplasarea la un birou notarial pt o procura in acest sens, fiind destul de dificila? Multumesc frumos. :)