avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate andreea.b100

Activitate andreea.b100

Doresc sa vand un apartament si am gasit un client care are aprobat un credit prin "Prima Casa". Cei de la banca au spus ca este obligatoriu sa obtin un certificat energetic. Pe de alta parte cumparatorul nu este interesat de acest certificat si nu-l intereseaza unde se incadreaza apartamentul dpdv energetic.
Inteleg ca exista Hotararea nr. 335 din decembrie 2010 a Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania unde se arata urmatoarele:
"Cumparatorul sau chiriasul, dupa caz, consimt sa dobandeasca proprietatea sau folosinta imobilului respectiv, pe riscul lor, asumandu-si orice raspundere cu privire la efectele produse prin nedetinerea informatiilor cuprinse in continutul certificatului de performanta energetica a cladirii".
In ce masura aceasta hotarare permite incheierea tranzactiei fara certificat?
Banca poate obliga vanzatorul sa obtina certificatul avand in vedere cele de mai sus?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca nu as vrea sa cheltuiesc banii aiurea pe certificate care, pana la urma, nu folosesc la nimic.
Multumesc.
Proprietarul unui apartament dintr-un bloc care are contract pentru reabilitare termica este OBLIGAT sa accepte inlocuirea ferestrelor vechi cu cele tip termopan? Proprietarul a refuzat montarea termopanelor fiindu-i teama ca nu va putea plati cota ce-i revine. Acest proprietar este pensionar si are o pensie lunara de 300 RON. Administratia blocului a calculat cota ce-i revine - in valoare de 2900 RON. Este evident ca acestei persoane ii este aproape imposibil sa plateasca aceasta suma, avand in vedere venitul pe care il are. Ce se poate face in acest caz? Se poate esalona suma de 2900 RON in mai multe rate, foarte mici? Poate beneficia de vreo subventie? Exista vreo lege care stipuleaza obligatia proprietarului de plati acesti bani tinand cont de situatia sa financiara?Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.