avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate todea daniel

Activitate todea daniel

Buna ziua.Inteleg,ca dupa noua lege a pensiilor perioada pensiei de invaliditate,nu se mai calculeaza,daca esti si angajat.Sunt pensionar,gradul 3 de invaliditate.Am dreptul la 4 ore de munca...salariul meu este diminuat,din aceasta cauza,contributia este mai mica si pensia va fi mai mica..logic.Vreau sa stiu daca ,la calcul se iau in considerare si ani anteriori,aparitiei acestei legi. Adica ,eu am mai multi ani lucrati,in aceasta conditie inainte de septembrie 2024..acea perioada cum se calculeaza.A fost o perioada cu spitalizari,comisii medicale,tratamente zilnic,cu medicatie nu tocmai ieftina.
Buna ziua.Sunt pensionar cu gradul trei de invaliditate.Din momentul primirii deciziei si pana acum,am lucrat ,cu jumatate de norma,conform legislatiei,mai multi ani.Din pacate,starea sanatatii mele nu imi mai permite sa-mi continui activitatea..M-am prezentat la comisia de revizuire,la termen,Medicul de la comisie,propunand trecerea la gradul doi de invaliditate.Intrebarea mea este...la revizuire.,se va tine cont la calculul pensiei de perioada lucrata ,dupa aparitia invaliditatii gradul trei si ce risc exista sa ajung la o diminuare a pensiei,tinand cont ca datele stagiului de cotizare s-au schimbat.Multumesc.
Mama mea,era ,sau este in continuare,coasigurat ,datorita tatalui meu pensionar.Intre timp,tatal meu a decedat.Mama mea,mai este asigurat?Daca da cum poate dovedi aceasta,tinand cont de faptul ca decizia pentru pensia de urmas,ar putea intarzia cateva luni.
Va multumesc .La revedere.
Buna ziua.Sunt pensionar de invaliditate,deci obligat sa ma prezint la un anumit termen,limita ,pentru evaluare la comisia competenta.In luna decembrie,mi-am schimbat domiciliul,schimband si cartea de identitate,dupa cum e si normal.Tot atunci,am facut o cerere de transfer,la Casa de Pensii,unde eram arondat,respectand toate formalitatile.Transferul urma sa se faca ,conform legii,in termen de 90 de zile,la Casa de Pensii din judetul de domiciliu actual.Luna viitoare ar trebui sa ma prezint la comisia de evaluare,iar cupoanele de pensie ,inca le primesc la vechea adresa.....chiar daca au trecut cele 3 luni.Sigur, de la Casa de pensii in raza caruia domiciliez,nu am primit nici o instintare,cum ca s-ar fi realizat transferul.Intrebarea mea este ..eu unde ma prezint pentru revizuire????daca dosarul nu a fost transferat..??tinand cont de faptul ca nu mai am domiciliul,pe raza judetului de unde am plecat???
Buna ziua.Sunt pensionar de invaliditate,gradul 3.Initial am fost gradul 2,dar la cererea mea am trecut la gradul 3,pentru a suplimenta venitul ,foarte mic,pensiei.Intre timp starea sanatatii mele s-a agravat considerabil,ne mai putand presta o activitate fizica sustinuta,continua.Medicul de familie considera ca as putea trece din nou la gradul 2 de invaliditate,cu acordul ,bineinteles al medicului specialist din comisie.Intrebarea este:munca prestata in perioada cat am avut drept de lucru,cu norma redusa,influenteaza cumva pensia in viitorul apropiat?dupa revenirea la gradul 2?Unde depun dosarul cu vechimea efectuata in aceasta perioda?Multumesc.
Discuție viza de flotant
Buna seara.Avand viza de flotant,la ce consultatii medicale gratuite,internari,am dreptul in localitatea unde am obtinut aceasta viza.Mai precis,m-as putea inscrie la un medic de familie pe durata acestei vize in localitatea respectiva??
Buna seara.Lucrez in cadrul unei societati,angajat cu 4 ore,(pensionar de invaliditate gradul 3).
Care este ,legal,durata in zile lucratoare a concediului de odihna la care am dreptul?
Multumesc.
Discuție bonuri de masa
Buna seara.Sunt pensionar,gradul 3 de invaliditate.Lucrez cu contract de munca,4 ore.Exista in codul muncii stipulat, clar, cate bonuri de masa am dreptul sa primesc sau cine hotaraste aceasta??Bineinteles programul de lucru este zilnic.
Discuție carte de munca
Buna seara.....In luna octombrie,mi-am ridicat cartea de munca de la itm-cluj.Pe coperta ei este stampilat:scanat si arhivat conform h.g.......din 2005,parca.
M-am angajat in Constanta ,unde mi s-a spus ca nu mai este nevoie sa prezint cartea de munca,pentru ca exista un program national la itm care tine o evidenta ..
La 3 luni am schimbat din nou locul de munca iar de aici mi se spune ca ar trebui sa duc cartea de munca la itm pentru scanat....??
Pentru cele 3 luni am o adeverinta cu perioada lucrata,inclusiv contractul inregistrat la itm.si bineinteles inchis,legal....prin acordul partilor.
In viitor cum o sa-mi dovedesc vechimea in munca ,daca va fi cazul.??
buna seara,sunt pensionar de invaliditate din anul 2003.o perioada am avut gradul 2,apoi in urma unei cereri ,pe care am facut-o,am trecut in gradul trei,cu drept de munca....program redus....intre timp am acumulat cativa ani de munca cu program redus .intrebarea este daca as putea cere recalcularea pensiei de invaliditate cu adaugarea acestei perioade lucrate...
multumesc..