avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am lucrat 18 ani,in gradul 3 de invaliditate.La data ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am lucrat 18 ani,in gradul 3 de invaliditate.La data ivirii invaliditatii,aveam ...

Am lucrat 18 ani,in gradul 3 de invaliditate.La data ivirii invaliditatii,aveam deja 14 ani lucrati,In momentul de fata,am fost trecut in gradul 2,din motive care tin de alterarea sanatatii.Nu am 60 de ani si nici 35 de ani lucrati.Aici nu calculez.armata,facultatea,somajul,grupa a doua ,in care am lucrat 6 ani si care inteleg ca se vor lua in calcul,doar la pensionarea la limita de varsta.Stiu ca la grupa 2 este alt coeficient de calcul,decat la grupa 3.Daca se va recalcula,vor fi adaugati ,la vechime,implicit,contributie,anii lucratii in grupa a treia??
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:34, 1 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, la schimbarea gradului de invaliditate se recalculeaza pensia de la zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata cu invaliditate 3 este adaugata la perioada contributiva? Manuela Anton Manuela Anton Buna ziua ! 1.)Daca o persoana are grad de invaliditate 3 din 04,04,02019 si a lucrat continuu pana la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor ... (vezi toată discuția)
1. pensionar , nascut 1952 , cerere de pensionare admisa in decembrie ... cristy1110 cristy1110 1. Pensionar , nascut 1952 , cerere de pensionare admisa in decembrie 1981 pe grad de invaliditate 2 , grupa 3 de munca ( cu toate ca lucra in constructii , ... (vezi toată discuția)
Dacã ies anticipat la pensie mai am dreptul la muncã? Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Am 59 de ani şi contribuţie la stat de 35 de ani.Pot ieşi la vârsta de 60 de ani la pensie anticipat? Cu cât sunt penalizat? Iar după ce obţin decizia ... (vezi toată discuția)