avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionar, grad 3 de invaliditate. La data ivirii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionar, grad 3 de invaliditate. La data ivirii ...

Buna ziua.Sunt pensionar,grad 3 de invalidate.La data ivirii invaliditatii am avut total stagiu de cotizare ,18 ani si 6 luni,din care,14 ani,contributiv,iar restul 1 an si 7 luni cotizare necontributiv si 2 ani si 10 luni asimilat,necontributiv.
De atunci si pana in prezent,am lucrat,in conditii de program redus,peste 18 ani..
Am 59 de ani,impliniti si asa vrea sa stiu daca exista vreo varianta de iesire la pensie,anticipata sau la limita de varsta,tinand cont de faptul ca am cotizat atatia ani in conditia de pensionar cu grad de invaliditate..
Cel mai recent răspuns: todea daniel , utilizator 20:32, 10 Iulie 2025
De pensie anticipata nu poate fi vorba - pentru barbati - inainte de varsta de 60 ani , si de implinirea unui stagiu CONTRIBUTIV de 35 ani . E posibil ca pensia calculata acum sa fie mai mica decat pensia de boala . Iar daca ati accesa pensia anticipata , nu ati mai avea drept de munca .
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Inteleg raspunsul ,doar pe jumatate.Cum ar putea fi mai mica pensia,daca se adauga la calcul si perioada de 18 ani,lucrati,in conditiile legii...adica 4 ore,pe zi..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacã ies anticipat la pensie mai am dreptul la muncã? Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Am 59 de ani şi contribuţie la stat de 35 de ani.Pot ieşi la vârsta de 60 de ani la pensie anticipat? Cu cât sunt penalizat? Iar după ce obţin decizia ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare AdrianaStefaniaDragomir AdrianaStefaniaDragomir Buna ziua, Sunt nascuta pe 09. 07.1957, actualmente pensionata gradul II cu pensie revizuibila incepand cu 05. 03. 2010. Pe decizia de pensionare de boala, ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)