avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate etelkapalffy

Activitate etelkapalffy

Răspuns la discuția Licitatie
Bună ziua
Am întrebat de licitație,deoarece,un executor judecătoresc a vândut jumătatea imobilului părinților mei în cadrul unei licitații ținute în biroul executorului fără ca acei cumpărători să fie la fața locului,fără să fi văzut ce cumpără,fără o evaluare prealabilă a imobilului,fără ca părinții mei să fie înștiințați de acea licitație,fără să se știe care era partea tatălui meu din imobil,nefiind făcută nicio dezmembrare,cumpărătorii devenind coproprietari în casă cu mama mea.După ce au devenit coproprietari cu mama mea în casă, au făcut dezmembrarea imobilului,susținând că au cumpărat partea dinspre stradă a imobilului,ulterior,dând-o afară din casă pe mama mea,cu toate că ea are numele în cf,ea fiind nevoită să trăiască la mine,cu toate că,având numele în cartea funciară a casei,plătește impozitul.Mama mea i-a dat în judecată pentru a obține servitute de trecere,mama câștigând dreptul de a putea intra în partea ei din casă.Cumpărătorii au recurat această hotărâre,câștigând,mama neavând dreptul a folosi porțile de acces.
Din cauza acestor întâmplări am avut un proces la CEDO.După 7 ani jumătate de agonie CEDO a declarat inadmisibilă cererea părinților mei.

Răspuns la discuția De ce nu ne ajuta nimeni?
Bună ziua
Știți,mi se pare interesant faptul că,scriind Protecției Consumatorilor,am primit răspuns din partea lor,cum că,din păcate,tocmai aspectele semnalate de mine nu fuseseră captate de camerele de supraveghere!Mi se mai spune că o pot duce oricând pe mama la băi.
Oare,după aceste acuzații mizere,dacă aș duce-o pe mama mea acolo,cu ce ar mai acuza-o?Sau,poate,deoarece pot să o facă,m-ar acuza pe mine de ceva.
Nu îmi pot permite să mă judec cu niște persoane atât de bogate,puternice.
Discuție Hotãrâre CEDO
Bună ziua
Din anul 2005,luna iunie am avut o petiție la CEDO.În prima fază reclamanți erau doar părinții mei.Din anul 2006 am devenit și subsemnata reclamantă.Deoarece nimeni nu m-a ajutat la redactarea cererii către CEDO,am fost nevoită să redactez eu petiția.Am corespondat cu CEDO respectând toate termenele,reclamația nefiind tendențioasă sau nefondată.După 7 ani jumătate,adică ieri,am primit răspuns din partea CEDO,cum că petiția noastră este inadmisibilă,conform art.34 și 35 din Convenție.Deci,totul a fost în zadar,cu toate că tot ce scrisesem fusese dovedit cu acte.Nu se mai poate face niciun recurs niciunde la Curte.
Oare,nu aș putea scrie unui alt for european?
Discuție Licitatie
Buna ziua

As dori sa aflu care sunt pasii unei licitatii publice.
Multumesc
Buna seara

As dori sa relatez un incident petrecut cu mama mea in aug.anul curent.Mentionez ca mama mea are 80 de ani,este slaba,slabita,de un an a fost diagnosticata cu cancer la colon,in iarna acestui an si-a fracturat incheietura bratului drept,de atunci are dureri continue,a avut si zona Zoster,este aproape o epava,nu are atata putere,incat sa taie o felie de paine.Aceasta mentiune are relevanta in ceea ce doresc sa relatez in ceea ce urmeaza.

La cca 5 km de oras este o comuna,Sangeorgiu de Mures.Aici exista baile sarate,care au un renume mondial din cauza apelor sarate care au puteri tamaduitoare,fiind vizitate si de turisti straini.Statiunea are un hotel si un SPA,avand bazine in interior,desigur,au si un stranduri.
Mi-am zis,ca daca as duce-o acolo pe mama mea,si-ar reveni cat de cat.In data de 20 aug.,intr-o zi de luni,am dus-o acolo.Si-a cumparat bilet,a intrat in incinta,la SPA,in bazinul acoperit.Marti iar am dus-o.Aducand-o spre casa,iata ce mi-a povestit mama:luni,se pregatea de plecare,stiind ca vin sa o duc acasa.Un domn de etnie germana a abordat-o,intanzandu-i un telefon mobil,crezand ca este al ei.Mama a incercat sa-i explice acelui domn cum ca nu ii apartine acel aparat,dar nu se puteau intelege.Pana la urma,mama a luat acel telefon,vrand sa o depuna la receptie.Intre timp,a aparut proprietarul telefonului,a inceput sa urle la mama mea ,cum ca este "hoata batrana","javra batrana",avand intentia de a o lovi.Deoarece acel individ a facut scandal,lumea s-a adunat,fiind martora la umilinta unei persoane in varsta,neajutorate,toate acestea,desigur,cu acordul tacit ai angajatilor.Pana la urma,acel individ nu a lovit-o pe mama,deoarece a intervenit o alta persoana.Deoarece mama mea fusese catalogata hoata,marti,in data de 21 aug.2012,nu i se permisese sa foloseasca bazinul din incinta hotelului,ci,stapanii bailor,"marinimosi" fiind,ii permisesera sa foloseasca strandul de sub cerul liber.
Deoarece imi cunosc mama,care este o persoana normala,in ciuda varstei,am fost stupefiata de cele auzite,de umilinta la care fusese supusa la aceasta varsta,fata de atatea persoane,dupa o viata cinstita.In dupa masa zilei de marti am dat un telefon la redactia unui ziar,relatand incidentul.Doamna redactor,cu care vorbisem,la randul ei,a data telefon la bai pentru a auzi si varianta celor de acolo.Acea persoana cu care vorbise dna redactor,nu a infirmat sau confirmat acel incident.Eu,fiind obiectiva,voiam sa aflu ce se intamplase de fapt.Miercuri,iar ne-am dus la bai,dar mamei mele nu i s-a permis accesul.Stand de vorba cu receptionera,iata ce mi-a povestit:da,mama mea este o hoata,deoarece,nu stiu de unde ar fi furat acel telefon.Dar,cu toate ca este hoata,marti i-au permis accesul la strand,dar,mama mea de 80 de ani,in loc sa le multumeasca,iata ce ar mai fi facut:fiind la strand,mama,cineva,de undeva,ar fi vazut-o cum mama mea slaba,bolnava,in varsta,ar fi vrut sa jefuiasca !!! oaspetii strandului !!! Intre timp,a aparut o doamna deosebit de nervoasa,care de la cca 3-4 metri a inceput sa urle la mine,cum de am avut acel tupeu de a da telefon la acel ziar! Dandu-mi de inteles,ca din cauza acelui telefon dat de mine ziarului,mama nu mai are dreptul sa intre pe teritoriul bailor!!!
Receptionera imi mai spusese:deci,mama mea fusese vazuta de cineva de nu stiu unde,cum ca voia sa jefuiasca oaspetii strandului,mai mult !!! Oaspetii se plansesera la receptie cum ca mama mea voia sa-i jefuiasca !!! Deci,mama mea batrana,bolnava,cinstita,este hot/hoata si talhar/a !!! Auzind aceste acuzatii mizere,am ramas muta.Mi-am exprimat dorinta de a vorbi cu acel domn,caruia mama i-ar fi furat telefonul,voiam sa vorbesc cu cei care au fost martori la umilirea mamei mele,voiam sa vorbesc cu acea persoana care ar fi vazut cum mama mea avea intentia de a talhari oaspetii strandului,cat si cu acele persoane care,cica,s-ar fi plans de intentia mamei mele de a-i jefui.Nu mi s-a dat aceasta posibilitate,desigur,neputand vorbi cu nimeni,cu toate ca imi lasasem si nr.de telefon.Niciun nume,niciun protagonist.Doar receptionera si acea doamna deosebit de nervoasa care tipase la mine.Am scris o scrisoare patronului,cel care este stapanul acestor bai,exprimandu-mi dorinta de a elucida aceste incidente.Desigur,nu s-a injosit de a-i raspunde unui amarastean.
Am facut o sesizare Protectiei Consumatorului,mentionand ca,camerele de supraveghere pot infirma sau confirma aceste intamplari.
Iata raspunsul CJPC-Mures: "Nr.2073,referitor la sesizarea dvs.inregistrata la CJPC-Mures cu nr.927 din 28/08/2012 va comunicam urmatoarele:
-comisarii CJPC Mures au constatat ca sesizarea dvs.este nesolutionabila!!!!,deoarece nu s-a putut viziona pe camerele de supraveghere aspectele sesizate de dvs.!!!
-in urma controlului efectuat de CJPC Mures poate mama dvs.sa beneficieze de intrare la SPA si rugamintea dnei ..... este de a lua legatura cu dvs.sau mama dvs.,cu dansa pentru eliminarea unor eventuale neplaceri."

Am reprodus scrisoarea CJPC Mures,deoarece nu am scanner pentru a o trimite.
Deci,tocmai aceste incidente care ar putea fi infirmate/confirmate de camere,nu se puteau viziona!!!
Daca,intr-adevar,mama mea este hoata si talhar/a,de ce au supus-o acelor umilinte??? De ce nu au chemat politia care ar fi incatusat-o,ar fi arestat-o,ar fi dus-o,si nu era supusa acelor umilnte,acelor acuze mizerabile,mai ales ca stapanii acelor bai sunt foarte bogati.

Mi-am dat seama,ca mama mea fusese "expulzata" de acolo,deoarece este saraca,simpla,si prezenta ei ar fi adus prejudicii bailor prin simplitatea mamei mele.Deoarece este un amarastean,banii ei nu sunt buni,si-au batut joc de ea,au umilit-o in ultimul hal,doar pentru ca o pot face !!!In numele credintei lor !!!Daca nu vor pe teritoriul lor persoane care sunt in varsta,simple,de ce nu pun un panou pe acre sa scrie care sunt doleantele lor privind aspectul oaspetilor.Ar fi mai simplu.Nu ar mai trebui sa minta,sa acuze o persoana neputincioasa.

Iata,cum se poate batjocori un individ care este sarac,batran,neputincios.Se pot aduce acuze mizerabile.Nu imi permit sa ii dau in judecata,deoarece sunt foarte bogati si influenti.

Va multumesc
Cu respect,Etelka

[Editat- postarea numelor persoanelor fizice sau juridice ori de date care ar putea duce la identificarea acestora nu este permisa pe forum, va multumesc pentru intelegere]
Răspuns la discuția servitute de trecere
Buna ziua

Va multumesc pentru raspuns,incerc sa fiu mai explicita.

Parintii mei au construit o casa.Amandoi(parintii mei)erau proprietari de 1/1 ai casei,in cartea funciara a casei nefiind specificat care ar fi partea tatalui sau a mamei din casa.
Din cauza faptului ca tatal meu era dator surorii sale,un executor a vandut printr-o lictatie tinut a in biroul sau,jumatatea casei parintilor mei,mai exact,partea tatalui meu din casa,la acea vreme executorul nestiind care era partea tatalui meu din casa,neexistand niciun act care ar fi atestat acest lucru.(Daca imi permiteti,as dori sa mentionez faptul ca,atunci cand executorul a facut acea licitatie ,fara sa aduca cumparatorii la fata locului,fara a-mi instiinta parintii,licitatia fusese suspendata printr-o incheiere emisa de Judecatoria Tg.Mures).Ulterior,executorul scapand basma curata. In motivatie se spunea ca executorul a procedat corect,fiindca intre data emiterii suspendarii licitatiei,24 apr.2003 si data licitatiei,05 mai 2003,fusesera sarbatorile de Paste si 1 Mai,in consecinta,executorul nu putea fi instiintat de suspendarea licitatiei !

Dupa aceasta licitatie,abia in anul 2005 ,cumparatorii au venit la fata locului pentru a vedea ce cumparasera aproape pe gratis.Cu acea ocazie,un topograf a facut masuratori,a impartit curtea in doua parcele,impartind si casa.Cumparatorii au ocupat partea frontala a casei,totodata ocupand toata curtea,prin curte fiind toate bransamentele utilitatilor(apa,gaz,electricitate),acestea fiind pe numele mamei mele.Tatalui meu i s-a sters numele din cartea funciara a casei,cumparatorii devenind coproprietari cu mama mea in casa.In cartea funciara a casei prima fiind mama mea,urmand cumparatorii.Cu toate ca acesti cumparatori au facut masuratori de doua ori,in cartea funciara a casei nu fusese trecut care ar fi partea lor din casa.Abia in anul 2011 au trecut in cartea funciara care ar fi partea lor din casa pe care au luat-o abuziv,zic eu.

Mi se pare ciudat,printre altele:in anul 2006 au fost pusi in posesia curtii si a jumatatii casei parintilor mei.Cu acea ocazie voiau sa imi evacueze parintii,neavand niciun ordin de evacuare.M-am "bagat",spunand ca fara vreo hotarare de evacuare nu iese nimeni din casa.Am avut dreptate,parintii mei ramanand in casa cu acea ocazie.Pentru a se razbuna pe mine din cauza faptului ca ma "bagasem",cumparatorii m-au dat in judecata pentru evacuarea mea din casa parintilor mei,cu toate ca eu am alta adresa din anul 1985,casatorita fiind,mutandu-ma in alta parte.Timp de 9 luni,luna de luna ma prezentam la procesele de evacuarea mea,incercand sa dovedesc ca eu am alta adresa.Cumva,intr-a 9-a luna dna judecator s-a uitat in actul meu de indentitate,convingandu-se ca am alta adresa.

In anul 2010,aprilie,cumparatorii au fost pusi in posesie a doua oara(in anul 2007 tatal meu a decedat).As dori sa mentionez faptul ca,in cartea funciara scrie cum ca utilitatile sunt comune.Cu toate acestea,cumparatorii au ocupat intrega curte,au schimbat incuietorile de pe poarta mare,cat si de pe poarta mica,nepermitand mamei mele accesul in partea sa din casa pe care i-au lasta-o.In capatul casei este un spatiu de 70 de cm latime.Intrarea are 70 de centimetri,acesti 70 de centimetri sunt constanti de a lungul peretelui casei si gardul vecinilor.Intre peretele casei si gardul vecinilor este un culoar,sa zic asa, de 70 de centimetri de a lungul peretelui casei.Pentru a intra in partea mamei din casa,trebuie sa parcurgi acest culoar stramt,neavand posibilitatea de a introduce nimic in casa.

I-am dat in judecata pe cumparatori pentru a obtine servitute de trecere,dl.judecator fiind la fata locului,printr-o hotarare mama mea a obtinut dreptul de a folosi portile.Cumparatorii,contestand acea hotarare,au castigat ca intrarile sa fie folosite doar de ei.
In iunie 2012 am intentat un alt proces pentru servitute de trecere,primul termen avand loc in 28 nov.2012.

Din cauza acestor intamplari va intrebasem,conform legii,o servitute de trecere cata latime,lungime trebuie sa aiba.

Imi cer scuze pentru acest lung mesaj.Va multumesc

Cu deosebit respect,Etelka Palffy






Buna ziua

Cineva nu mi-ar putea spune,ca,conform legii,o servitute de trecere cata latime si lungime/adancime trebuie sa aiba?
Poate fi considerata servitute de trecere o latime(intrare) de 60-70 de cm si adancimea de cca 20 de metri de a lungul peretelui unei case,sub streasina?
Din cauza acestei latimi de 60-70 de cm nu se poate introduce in casa un bagaj sau,o persoana mai solida nu incape,trebuind sa se frece de peretele (pe acei 15-20 de metri)ai casei,nemaivorbind de o targa,scaun cu rotile,mobila,masina,etc.
Va multumesc

Discuție Licitaþie
Bună seara,

Cu respect mă adresez domniilor voastre cu următoarea întrebare:în anul 2003,printr-o licitaţie ţinută în biroul executorului judecătoresc,fără ca cumpărătorii să fie la faţa locului,s-a vândut pe nevăzute jumătatea casei părinţilor mei.Pe lângă aceasta,executorul a mai vândut o altă clădire care fusese pe numele tatălui meu.Conform actului de adjudecare,executorul a vândut doar un teren de 49 de m.p.,cu toate că pe acel teren există o clădire.În actul de adjudecare este menţionat doar acel teren,deoarece,atunci,în urmă cu vreo 30 de ani,tatăl meu a construit acea clădire fără autorizaţie.

În cartea funciară a terenului,deci nu este menţionată clădirea.
Cu respect vă întreb,neavănd autorizaţie de construcţie,nu există riscul ca acea clădire să fie demolată?

Vă mulţumesc. Cu deosebit respect,Etelka Palffy

Răspuns la discuția Plângere la CEDO
Bună ziua,stimate domn avocat

Cu deosebit respect vă mulțumesc pentru răspuns.

Cu stimă și respect,Etelka Palffy
Răspuns la discuția Plângere la CEDO
Bună seara,

Vă mulţumesc cu mult respect pentru răspunsurile primite.

Dacă îmi permiteţi,aş mai dori să menţionez următoarele:am primit număr de înregistrare din partea CEDO,am primit codul de bare.Am trimis toate actele solicitate de acest for.Într-o scrisoare de confirmare CEDO mi-a solicitat să relatez ceea ce se întâmplă în continuare privind acest caz.M-am conformat.Am relatat tot ceea ce se întâmplă,de fiecare dată primind scrisoare de confirmare din partea CEDO.

Mă nedumereşte faptul că imediat se fac şapte ani de când această petiţie se află la CEDO,dar nu mi s-a comunicat nimic de admisibilitate/inadmisibilitate.Am observat faptul că oricine a avut petiţie la CEDO,li s-a comunicat în câteva luni admisibilitatea/inadmisibilitatea petiţiei.ªi am trimis la CEDO de două ori scrisoare prin care am întrebat care este soarta petiţiei noastre.Cum v-am mai spus,nu mi s-a dat un răspuns concret,spunându-mi-se că au prea mult de lucru din cauza numeroaselor petiţii din ţara noastră.

Doresc să mai menţionez faptul că am respectat termenul de şase luni,am respectat termenul trimiterii actelor solicitate de CEDO(şase săptămâni.)Iar aici,în ţară,ultima instanţă la care am apelat ,fiind Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti.

Cu respect vă mulţumesc că mi-aţi citit scrisoarea. Cu deosebit respect,
Etelka Palffy