avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate strelitia

Activitate strelitia

Buna ziua

Daca o persoana a terminat facultatea in iulie a ramas insarcinata in luna mai. Si-a depus actele pentru somaj in septembrie acum. Ea poate beneficia de concediu prenatal de 126 de zile conditie in care somajul se va stompa si se va relua dupa cele 24 de luni in care va intra in concediu de crestere copil? Care este legislatia?
Multumesc!
Răspuns la discuția respingere dosar pensionare
LA DOSARUL DE PESIONARE A DEPUS O ADEVERINTA DIN ANUL 1990

EXISTA POSIBILITATEA SA MEARGA LA FIRMA UNDE A LUCRAT SI SA CEARA O NOUA ADEVERINTA CU DOMENIU ACTUALIZAT NOILOR MODIFICARI AL ORDINULUI 50/1990?

UNDE GASESC ORDINUL NR 50/1990 , PUNCTUL 3 ANEXA 2 POZITIA 160 TOTATE GASITE PE NET SUNT PANA LA PUNCTUL 143


Buna ziua !
Socrul meu a lucrat cu ani in urma la MASINI UNELTE BACAU INTRE anii 1976 - 1993 in functia de lacatus a mers pentru o adeverinta din care sa reiasa vechimea locului de munca , si domeniul . Acestea au fost mentionate ca fiind incadrate in grupa II DE MUNCA CONFORM PREVEDERILOR ORDINULUI NR 50/1990 , PUNCTUL 3 ANEXA 2 POZITIA 160 cu activitate 100%, in total 16 ani 8 luni si 18 zile . A depus dosarul de pesioanare la varsta de 60 de ani si 2 luni. Dosarul a fost respins deoarece nu a fost valorificata adeverinta eliberata in anul 1999 de la MASINI UNELTE cu mentiunea CA FUNCTIA AVUTA RESPECTIV LACATUS NU SE REGASESTE LA PUNCTUL 160 DIN ORDINUL 50/1990.
Ordinul 50/1990 gasit pe net se termina la punctul 138.
Puteti sa imi trimitei completarea ordinului ?
EXISTA POSIBILITATEA SA MEARGA LA FIRMA UNDE A LUCRAT SI SA CEARA O NOUA ADEVERINTA CU DOMENIU ACTUALIZAT NOILOR MODIFICARI AL ORDINULUI 50/1990?
Pot face contestatie in acest context?
Răspuns la discuția Dezbatere de mostenire
Dar ea cat este in viata poate sa il vanda sau sa il arendeze?
Buna ziua

Bunicii mele ia dat mama ei niste terenuri cu contract de vanzare cumparare. Aceste terenuri le-a primit cand era casatorita cu bunicul care intre timp a decedat. pe contractul de vanzare cumparare apare numai bunica. Poate cere copiii ei dezbatere de mostenire dupa bunicul si dupa cele terenuri? Stiu ca orice bun dobandit in timpul casatoriei devine bun comun...........
Buna ziua

Am o societate care am declarato inactiva de aproximativ 5 ani de zile. Acum doresc sa o dau fratelui meu sa isi deschida un magazin alimentar.
Care sunt cele mai simple formalitati de a putea sa o dau lui fara sa mai apar eu ca administrator. Sa aiba toate drepturile si obligatiile numia el.
Multumesc!
Ce este mai convenabil ASOCIATIE SAU FUNDATIE.
Care este DIFERENTA dintre ele?
Sunt coduri CAEN pt ele?
Actul constitutiv este facut tot de ONRC cum este la SC?
Unde ma pot informa?
Multumesc!
Buna ziua,
Mi-a expirat contractul de inchiriere la punctul de lucru in luna decembrie. Acum daca fac un act aditional de prelungire a duratei contractului trebuie inregistrat la registru comertului din nou???
Multumesc !
Buna ziua,
As dori sa stiu unde pot gasi o decizie prin care reprezentantul legal respectiv administratorul care sa ma imputerniceasca in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal.
Vreau sa inchiriez un spatiu comercial iar cand am vb cu proprietarul mi-a spus pretul cu precizarea ca este luat pe societate. Ce efecte sunt in acest caz pentru mine ca si chirias in primul rand dar si pt proprietar? Ma afecteaza pe mine i vreun fel?