avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate acuta

Activitate acuta

Răspuns la discuția Suspendare contract
Va multumesc pt promtitudine si amabilitate!
Răspuns la discuția Suspendare contract
Am inteles!Dar pot suspenda conractul in acest caz ,numai penru persoana in cauza?
Care sunt pasii?Multumesc!
Buna ziua!
Suntem o firma de constructii drumuri.In aceasta perioada,nefiind de lucru s-a ajuns la un consens cu sindicatul sa se reduca salariile de incadrare cu 20%.Salariatii si-au dat acordul scris in aceasta privinta.Problema e ca o singura persoana din 100 nu a fost de acord cu aceasta masura.
Intrebare:Pot suspenda cim-ul acestei persoane o zi pe saptamana,prin reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile,conf. art.52 al 3 din C.M.Care sunt pasii in acest sens?Mulumesc
Buna ziua.
Va adresez urmatoarea intrebare:
Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012.
Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere prin care isi cere insistent demisia, fara preaviz,incepand cu data de 21.09.2012 .
Pot sa-i desfac cim-ul in acest caz conf. art.81 al 7 din c. m. avand in vedere ca cimul este suspendat?
Daca nu ce pot face fiindca insista sa plece din unitate cu data respectiva(21.09.2012).
Discuție preaviz
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Societatea noastra a pierdut serviciul de salubritate in urma castigarii
licitatiei de catre o alta firma.Ca urmare a protocolului inceiat,noua firma trebuie sa ne preia cei aprox.30 de oameni din cadrul acestui serviciu..problema este ca o parte dintre ei refuza plecarea la noul operator pe motiv ca salariile sun mai mici,nu dau sporuri,s.a.Eu ca unitate nu pot sa-i mai tin.
Intrebare:
Am putea incheia CIM-ul conf.art.65(1) C.M.(pt.a putea sa primesca somaj)dar sa nu le dam preavizul de 20 de zile lucratoare ,pt.-ca nu mai avem resurse finaciare,nici sa le oferim un alt loc de munca.
Dati-mi va rog mai multe solutii,in asa fel incat sa nu am probleme legale.
Multumesc anticipat.
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
In urma unei reintegrari am platit cof.H.J.toate drepturile ce decurg din lege (drepturi salariale,tichetele de masa,co cuvenit,primele de vacanta)dar nu am platit insa premile care s-au acordat pe acesta perioada.(2)
In CCM este stipulat ca" premierea personalului se face ori de cate ori se considera necesar,in funtie de posibilitati,pentru stimularea si recunoasterea activitatii deosebite prestate de un angajat"
Santem obligati sa platim si aceste prime?
Va multumesc
Răspuns la discuția plata despagubiri salariale
Multumesc.
Sa aveti o zi frumoasa !
Răspuns la discuția plata despagubiri salariale
Va multumesc.
In legatura cu bonurile, imi puteti da vreo lamurire?
Buna ziua. Poate sa-mi spuna cineva daca unitatea este obligata sa platesca,in urma reintegrarii, salariile majorate si reactualizate si celelalte dreapturi de care ar fi beneficiat un salariat care a castigat in instanta procesul cu unitatea,toata suma odata, sau putem ca acesta suma sa o esalonam pe aprox. 6 luni avand in vedere ca suma e destul de mare.
Exista prevazut in legislatie asa ceva?
Bonurile de masa si tichetele cadou trebuie sa le platesc avand in vedere ca acestea sunt drepturi banesti (sociale),nu salariale?
Va multumesc.
Buna ziua.Va prezint urmatorul caz la care va rog sa ma ajutati:Am avut o concediere individuala in anul 2009 si in urma unui recurs datorita unor vicii de procedura minore, salariatul a castigat.Recent am facut reintegrarea,cu respectarea tuturor drepturilor din hotarare.Conducerea a dispus din nou concedierea pentru-ca postul respectiv nu mai exista,in fapt,acesta fiind desfintat din organigrama unitatii si statul de functii inca din 2009.prin Hotararea Consiliuli de Administratie.Ii dau respectivului din nou preavizul,cu respectarea tuturor etapelor.La ultimul art. din preaviz s-a specificat programul de desfasurare a activitatii, dar fara sarcini,acesta fiind la dispozitia angajatorului.
Intrebare:Pe durata preavizului pot modifica salariul de incadrare si sa il platesc numai 75%pentru-ca acesta nu are nici o atributie?Stiu ca modificarea elementelor din CIM se face acu acordul salariatului .Cum procedez daca acesta refuza sa semneze actul aditional?
Va mulumesc anticipat.