avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Farmus

Activitate Mihaela Farmus

Buna ziua. Intr-o casa cu bulina, pe care vreau sa o inchiriez, pot sa-mi deschid cabinet de avocat?
Buna ziua. Da , ia act de vointa partilor incheiata, prin acordul de mediere.
Răspuns la discuția abuz?
[Editat] cel mai bine ar fi fost sa va platiti pensia inainte sa fi devenit octombrie, noiembrie ianuarie sau ce mai calculati acolo.Daca nu mai aveti sau nu mai castigati cei 700 de euro faceti in instanta cerere pentru micsorarea pensiei alimentare.[editat]
Răspuns la discuția taxa de poluare
Va urma recurs din partea finantelor.Mai dureaza un pic pana va recuperati banii
Răspuns la discuția Articolul 180 c.pen.

Articolul 180 cod penal are urmatorul cuprins:”(alin.1)Lovirea sau orice alte acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda. (alin. 2) Faptele prevazute la alin. 1 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.”

In practica, lovirea presupune o multitudine de acte de agresiune ale unei persoane impotriva altei persoane, prin folosirea fie a corpului propriu, fie a unor obiecte contondente sau chiar a unor acte de violenta morala. Constituie infractiunea de lovire si aruncarea in victima cu un obiect, dar si lovirea acesteia cu palma, piciorul ori alta parte a corpului, ca si amenintarea victimei care in fuga cade si se loveste. Ca exemplu de act de violenta poate fi asmutirea unui caine asupra victimei, care are ca urmare muscarea sau trantirea la pamant a acesteia, precum si tragerea de par, de urechi sau chiar punerea unei piedici urmate de caderea victimei. S-a retinut ca act de violenta chiar si suferinta pricinuita de victima ei insesi printr-un accident, daca acesta constituie rezultatul constrangerii infractorului.

Nu intotdeauna violenta sau lovirea sunt rezultatul unei actiuni, ci pot fi si urmarea unei inactiuni, spre exemplu cand infractorul are cunostinta de faptul ca un scaun este stricat insa nu opreste victima sa se aseze pe el.

Forma agravata a infractiunii

Constituie aceeasi infractiune, dar in forma agravata, “lovirea si alte violente care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile”. Pedeapsa in acest caz este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani, iar atunci cand sunt savarsite asupra membrilor familiei, inchisoare de la 1 la 2 ani sau amenda.

Dovada lovirii si a altor violente

Lovirea este mai usor de dovedit, prin vanataile, ranile sau echimozele produse de actul in sine. In cazul altor violente insa, trebuie stabilit cu exactitate care este suferinta produsa de actul infractorului. In plus in ambele cazuri este esentiala pentru existenta infractiunii, dovedirea legaturii cauzale intre lovire sau o alta violenta si suferinta produsa victimei. Cu alte cuvinte, se cere ca suferinta sa fie efectul obligatoriu al lovirii sau violentei. Dovada infractiunii in forma simpla sau agravata se poate face prin certificatul medico-legal, care atesta care au fost ingrijirile medicale acordate si durata lor, insa nu este exclus si orice alt mijloc de proba. Nu este obligatoriu ca ingrijirile sa fie acordate de un medic sau de o persoana cu pregatire sanitara, atat timp cat se dovedesc ingrijirile acordate. De retinut ca nu are valoare probanta concediul medical, pentru ca nu este relevanta perioada de concediu in dovedirea ingrijirilor medicale efectiv primite si a zilelor afectate acestora.

De asemenea, vor constitui infractiune numai acele loviri si violente savarsite cu intentie, intrucat codul penal nu sanctioneaza tentativa ori actele pregatitoare la aceasta infractiune.
in romana: instanta -in limba italiana se traduce: tribunale
Răspuns la discuția concediu casatorie
C muncii
art 152:(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Acestea sunt prevazute in CCM aplicabil unitatii sau in regulamentul intern al unitati,

Răspuns la discuția Citare prin afisare.
Se dispune mandat de aducere a martorului, iar daca asta nu rezolva situatia se va dispune un alt mandat de aducere cu insotitor.
NU,e acelasi de 30 de zile.
Discuție Ajutor!!!
Va rog sa ma ajutati cu motive de preschimbarea termenului de judecata pe dreptul muncii pentru o concediere fara reintegrare, motive in afara celor prevazute de art 286 C.M. Reclamantul are un contract de leasing facut cu 1 luna inainte de concediere dar nu cred ca va fi luat in considerare de catre instanta, vreau preschimbarea termenului care e pe 11.01. 2013 mi se pare bataie de joc. VA MULTUMESC ANTICIPAT.