Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Caci iata ce vad eu ...si daca nu vad bine ma puteti "ajuta" sa-mi schimb optica (accept critici):
Vad o persoana = @ Nadie care isi manifesta NEINCREDEREA in mediere si intreaba, printre altele:
Dar, ca sa fii mdediator nu trebuie sa ai nici morala, nici sa cnosti Legislatia...Doar un individ care si-a cumparat diploma de licenta in Drept ar putea sa obteze pentru aceasta profesie...
lipsit de scrupule pentru a fi satisfacut ca ai incheiat o mediere....
profesia de mediator fiind o solutie de smechereala si pentru un agronom, un inginer etc......
plateste un ,,masterat,, si se cheama ca e....mediator. Cand de fapt nu stie nimic temeinc..
Mediatorul ar trebui sa aiba studii juridice si ca ar trebui sa explice ambelor parti cum s-ar rezolva JURIDIC conflictul, fara sa se multumeasca cu incasarea onorariului
lipsit de scrupule pentru a fi satisfacut ca ai incheiat o mediere....
profesia de mediator fiind o solutie de smechereala si pentru un agronom, un inginer etc......
plateste un ,,masterat,, si se cheama ca e....mediator. Cand de fapt nu stie nimic temeinc...
aceasta discutie nu mai poate face obiectul medieriideoarece nadie a intrat in conflict cu mediatorii si eu nu pot fi neutru si impartial.
Tocmai am recitit legea medierii si n-am vazut nicaieri in ea ca mediatorul este obligat la o anumita metoda de mediere ci ca este obligat sa respecte cateva principii
In timpul negocierii mediatorul realizeaza ca dealer-ul auto are tendinta de a-si insela clientul – adica are tendinta de a savarsi o infractiune, pe care el - mediatorul - trebuie sa o ”valideze” prin acord.
Altfel, partile se pot considera in echilibru chiar atunci cand celui care a fost snopit in bataie i se mai promite inca una, mai zdavana, daca nu semneaza acordul de mediere.
Dispare ”neutralitatea” mediatorului si... apare... complicitatea la o infractiune? Ca neutru nu se poate spune ca este (au explicat altii de ce)
CONCLUZIE.....
In aceasta situatie, mediatorul trebuie sa echilibreze mai intai pozitiile partilor si apoi sa incerce medierea.