avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Activitate popmircea81

Activitate popmircea81

multumesc pentru link-uri. Citisem deja discutia despre Colterm
1. Cele 2 sunt interconectate. Momentul in care am centrala, nu mai platesc nimic pentru inclazire asociatiei de proprietari pentru Colterm....
2. Din pacate e o lege sau o hotarare de guvern de prin 2007. o lege care doreste sa protejeze sistemul centralizat....


Incerc sa gasesc orice solutie... bineinteles si pe acest site

Multumesc
Buna

Am cumparat anul trecut in septembrie un apartament (in Timisoara) la etajul 3/3 intr-un imobil cu 12 apt. nebransat la reteaua de gaze naturale. Incalzirea pe timpul iernii este asigurata de regia locala de termoficare Colterm. Problema mea este ca iarna am avut temperaturi foarte reduse in apartament (13 grade intr-o camera, maxim 18 grade in cealalta) din cauza conductelor foarte vechi si colmatate din bloc. Problema aceasta am inteles ca dateaza de mai bine de 5 ani din cauza faptului ca vecinii sunt batrani si nu au avut bani sa schimbe coloanele.
Modul prin care m-am gandit sa rezolv problema este urmatorul: mi-am propus sa ma debransez de la Colterm si sa-mi montez centrala de apartament. In acest sens am primit semnatorile vecinilor pentru bransarea la reteaua de gaze naturale. Costurile bransarii le-am suportat eu, devenind proprietar al coloanei de gaz din bloc. Urmatorul pas era obtinerea acordului asociatiei pentru debransare si acordul vecinilor cu care am pereti directi. Am obtinut semnaturile majoritatii locatarilor, al asociatiei si al vecinilor "limitrofi".
Bineinteles a urmat refuzul Coltermului sa ma debranseze, in temeiul unei legi din 2007 care nu permite debransarea apt. dintr-un imobil in care nu exista alte apartamente debransate.
Era un refuz la care ma asteptam, dar vecinii m-au amenintat ca daca imi voi pune centrala vor alerta toate autoritatile locale. M-au intrebat ca daca eu ma voi debransa, vor trebui ei sa plateasca caldura pe care Colterm-ul va continua sa o furnizeze(adica pentru 12 apt., fara a se face o redimensionare a necesarului de caldura)

Trebuie sa imi pun centrala, pentru ca apartamentul nu il pot vinde si nu voi avea caldura la iarna. Vecinii sunt batrani si dificili. Nu exista parti comune incalzite; apartamentul meu fiind la ultimul etaj ar trebui sa poata fi debransat fara a aduce prejudicii vecinilor.

Daca ei si-au dat acordul pentru debransare, e normal ca pe urma sa aiba puterea sa faca reclamatie in privinta debransarii?

Răspuns la discuția Instalare centrala de apartament
Conducta de gaze s-a montat deja in scara, mi s-au instalat tevile si in casa. Urmeaza ca Eon-ul sa ma branseze in urmatoarele 2 sapt. Am obtinut semantura majoritatii locatarilor pentru a putea face acest lucru. Ramane partea cu centrala. Si nu doresc sa fac nici un fel de concesie materiala. Eu am platit foarte multi bani pentru bransare si am pretentia ca pe viitor, cei care doresc sa se branseze sa isi plateasca cota parte din aceasta. In privinta primei debransari situatia este ridicola. Eu nu primesc caldura de la Colterm din cauza tevilor infundate. Vecinii nu doresc sa le schimbe, dar au pretentia sa imi platesc "serviciile" primite de la Colterm, ca si cum as beneficia de ele. Si mai mult, nu vor nici sa ma ajute la debransare, temandu-se ca in acest mod le va creste factura la caldura si apa calda (pentru apt. care nu au contor). Se poate ca serviciul unei regii autonome sa imi fie impus?
Răspuns la discuția Instalare centrala de apartament
@johnpescar

Am ales sa instalez centrala cu o firma (mai ales ca e una influenta) tocmai pentru ca speram ca asta va inlesni cumva lucrurile. Ei mi-au spus insa ceea ce am relatat in primul post: "ei ma debranseaza si ma conecteaza la retea, iar eu voi anunta asociatia de locatari ca nu mai platesc caldura si apa calda... si au adaugat: Ce pot sa iti faca? Ai semnat vreun contract cu Coltermul?". Dar asta imi va face numai probleme intr-un bloc plin cu oamnei dezinteresati de problema mea.
... Nu sunt foarte convins ca totul se va rezolva. Sunt stresat pentru ca am cheltuit si urmeaza sa cheltuiesc destul de multi bani pentru o problema pe care se pare ca nu am voie sa o rezolv.
Răspuns la discuția Instalare centrala de apartament
Ma tem ca nu imi permit lucrari de binefacere. Apartamentul, costurile cu bransarea la gaz si montarea centralei de apartament nu mi-au lasat loc de alte investiti pe termen scurt. Pentru mine nu este o problema sa ma debransez in 2, 3 sau 4 luni. Mi-as dori ca pana la inceputul toamnei, sa fiu debransat. Problema mea este ca nu stiu cum pot face asta, sau mai nou, daca am voie sa o fac.
Răspuns la discuția Instalare centrala de apartament
Multumesc pentru raspuns

Suna foarte simplu, dar citind Art. 30 din Legea nr. 325/2006

" (2) Deconectarea unui consumator dintr-un condominiu se face cu respectarea urmatoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotarârea adunarii generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel putin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încalzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant "

reiese ca eu depind de acceptul asociatiei. Care ma trimite la Colterm. Si Coltermul inapoi la asociatie...

si mai rau, este ca am gasit:

Ordinul ANRSC nr. 91/2007art. 249

"Deconectările individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectări anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament"



Buna

Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al blocului cu 3 etaje. Am reusit sa obtin semnaturile pentru bransarea blocului si al apartamentului meu la reteaua de gaze, si saptamana aceasta urmeaza ca eon sa ma branseze la retea. Incalzirea apartamentului se face prin centrala de cartier a regiei autonome Colterm. Problema este ca blocul e vechi si tevile sunt colmatate, motiv pentru care iarna aceasta nu am avut temperaturi mai mari de 18 grade in apt. Asta desi am cerut locatarilor sa schimbam tevile. Locatarii s-au opus pe motiv ca sunt batrani si au pensie mica.
Eu doresc sa ma debransez de la regia Colterm si sa imi pun centrala. Necazul este ca regia Colterm imi spune ca ei nu debranseaza doar un apartament intr-un bloc, si ca trebuie sa ma inteleg cu asociatia de locatari. Nu prea avem asa ceva. Exista doar o doamna batrana care incaseaza banii de intretinere si ii distribuie catre furnizorii de servicii. Am vorbit cu aceasta doamna si dansa mi-a spus sa rezolv cu Coltermul. Dorinta mea si a locatarilor este ca in urma debransarii mele, locatarii care raman bransati la Colterm sa nu plateasca mai mult la intretinere, adica Coltermul sa recalculeze necesarul de energie termica pentru 11 apartamente, nu 12 cate are blocul.
firma care s-a ocupat de bransarea blocului si apartamentului se va ocupa si de montarea centralei. Dansii mi-au spus ca dat fiind faptul ca stua la ultimul etaj, ar trebui sa tai tevile de incalzire de la mine din casa si sa anunt asociatia de locatari ca eu nu mai platesc apa calda si incalzirea.
Va rog sa imi spuneti cui trebuie sa ma adresez si care este modalitatea prin care pot sa ma debransez.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Problema caldura apartament
...Si am sunat din nou la Colterm. I-am intrebat daca nu pot debransa doar o camera din apartamentul in care stau. Ei mi-au spus ca exista o normativa europeana care nu permite debransarea locala. Ei pot sa debranseze doar intregul imobil. Asadar ei sustin ca ori e tot blocul bransat la sistemul centralizat ori e tot blocul debransat. Cu alte cuvinte ei vor furniza cantitatea de caldura stabilita pana acum indiferent cate apartamente sunt bransate la regie... si vor factura in consecinta.
Am cautat pe net si am gasit OG 73-2002 ART 32 care ii contrazice.

E adevarat ca e iarna si ei nu pot sista furnizarea de agent termic in aceasta perioada. Ma pot impaca cu faptul ca nu am caldura intr-o camera iar in cealalta temperatura nu trece de 19 gr. decat daca ma incalzesc electric... si eu platesc pentru asta. Dar nu ma pot impaca cu faptul ca sunt obligat sa raman bransat la Colterm, in conditiile in care eu nu am semnat nici un contract cu dansii.
Răspuns la discuția Problema caldura apartament
Exista stampila asociatiei de locatari. Asociatie nu exista de cand a murit sotul vecinei mele.