avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema caldura apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema caldura apartament

Buna!

De curand am cumparat un apartament cu 2 camere situat la etajul 3/3 dintr-un bloc construit in 1960. Toti locatarii sunt in varsta... A venit iarna, si temperatura intr-o camera e de 12 gr.C iar in cealalta e de 18-19 gr.C. Asta in conditiile in care sunt bransat la reteaua locala de termoficare (Colterm). M-am plans Regiei, acestia au venit la fata locului si mi-au spus ca tevile sunt colmatate si trebuiesc schimbate... in tot blocul
Vecina de sub mine intelege situatia, dar are 81 de ani si nu are bani.... Am spus ca o ajut, dar cand au venit instalatorii nu a vrut sa ii lase in casa... femeie batrana, sa i se mute ei totul in casa... Vecina cu pricina e si persoana careia ii platesc intretinerea., dar ea imi tot spune ca nu avem asociatie de locatari.
Asa ca am ramas fara caldura...
Cei de la Colterm mi-au spus ca s-ar putea pune sigiliu pe caloriferul care nu da deloc caldura. Dar sigiliul il pune Asociatia de locatari. Administratoarea nu vrea, spune ca de ce sa plateasca tot blocul pentru noi, si ma trimite inapoi la Colterm (spune ca ei trebuie sa dea mai putina caldura).

Si alt necaz e ca blocul nu e racordat la reteaua de gaze. Am depus cerere de bransare(ma gandesc sa fac bransarea la reteaua de gaze pe cheltuiala mea), pentru 2 arzatoare... sa imi pot pune centrala. E-on-ul spune ca va dura pana la 150 de zile pana sa am gaz in casa. Problema e ca pentru debransarea de la Colterm, voi avea nevoie de aprobarea vecinilor cu care am pereti comuni. Am vorbit cu octogenara, si bineinteles raspunsul ei a fost ca nu vrea sa ma lase.

Toata lumea imi spune sa imi dau vecina in judecata... Dar e Romania, si asta nu tine de cald!
Ce imi sugerati sa fac? ... Nu vreau sa vand apartamentul!

P.S. Am izolat apartamentul cu polistiren pe peretii exteriori(peretii dinspre curte), de fatada dinspre strada nu m-am atins (ca nu e voie in Timisoara sa izolezi blocuri partial). Va spun de izolatie, pentru ca nu cred ca e bine sa ma plang Primariei de problema mea... sau?
Cel mai recent răspuns: popmircea81 , utilizator 12:55, 1 Decembrie 2011
Chemati-o in judecata si pe toti care in vreun fel sau altul refuza sa va dea consimtamantul.Aceasta este singura solutie.Daca altfel nu se poate.....
Nu ati precizat aspectul esential daca proprietarii din imobil sau organizat in asociatie de proprietari
Daca exista constituita asociatie de proprietari,solicitati presedintelui de asociatie sa se implicite concret in vederea asigurarii bunei functionari a instalatiilor parti comune din imobil
Exista stampila asociatiei de locatari. Asociatie nu exista de cand a murit sotul vecinei mele.
...Si am sunat din nou la Colterm. I-am intrebat daca nu pot debransa doar o camera din apartamentul in care stau. Ei mi-au spus ca exista o normativa europeana care nu permite debransarea locala. Ei pot sa debranseze doar intregul imobil. Asadar ei sustin ca ori e tot blocul bransat la sistemul centralizat ori e tot blocul debransat. Cu alte cuvinte ei vor furniza cantitatea de caldura stabilita pana acum indiferent cate apartamente sunt bransate la regie... si vor factura in consecinta.
Am cautat pe net si am gasit OG 73-2002 ART 32 care ii contrazice.

E adevarat ca e iarna si ei nu pot sista furnizarea de agent termic in aceasta perioada. Ma pot impaca cu faptul ca nu am caldura intr-o camera iar in cealalta temperatura nu trece de 19 gr. decat daca ma incalzesc electric... si eu platesc pentru asta. Dar nu ma pot impaca cu faptul ca sunt obligat sa raman bransat la Colterm, in conditiile in care eu nu am semnat nici un contract cu dansii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema vecini - debransare retea termoficare popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat anul trecut in septembrie un apartament (in Timisoara) la etajul 3/3 intr-un imobil cu 12 apt. nebransat la reteaua de gaze naturale. ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)
Debransare colterm tm ccaammyy2011 ccaammyy2011 Buna ziua, Va ro sa imi spuneti cat este de legat ca colterm timisoara sa nu aprobe dosarul pentru debransarea de la reteaua lor?Daca ii dau in judecata pot ... (vezi toată discuția)