avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate a29stefan

Activitate a29stefan

De fapt, explicatia a fost ca in macheta primita de la CJASS pe luna iunie era bifata impozitarea sumei cuvenite. Se stie ca afost o eroare, dar declaratiile sunt depuse... etc. Iar din iulie s-a facut corectia. Adica, razboiul trebuie mutat la CJASS. Luna respectiva este luata in calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului, afectand cuantumul acesteia in urmatorii 2 ani. Fiind vorba de cativa zeci de lei lunar mai putin, mi s-a sugerat ca nu merita toata tevatura si ca patria ii va fi mamicii recunoscatoare. Inca odata, multumiri pentru raspuns.
Da, sau cel putin asta a fost explicatia celor de la Resurse Umane pentru retinerea respectiva.
Multumesc mult pentru raspuns.
Pentru luna iunie a anului curent, indemnizatia pentru concediul de sarcina si lehuzie se impoziteaza? In baza carei prevederi? A survenit vreo modificare in acest sens incepand cu luna iulie?
Multumesc de raspuns. Concluzia este ca ori sunt bun de plata ori sa contest in instanta decizia.
Sigur ca acest mecanism este cauza, dar, din pacate, in afara de strangerile de fonduri anemice rezultate, va fi si cauza cresterii tensiunilor dintre intreprinzatori si sectorul bugetar, capatand din ce in ce mai des conotatii personale... Pacat, in situatia actuala, invrajbirea asta ne va costa mai mult.
In 2007 am efectuat un import, conditia de livrare ddu, transportatorul-comisionar vamal a stabilit niste incadrari tarifare in urma carora am efectuat plata taxelor si tva aferente, s-a efectuat vamuirea propriu-zisa si operatiunea de import s-a incheiat prin predarea-primirea produselor. In 2010, mi se aduce la cunostinta din partea autoritatilor vamale ca, la momentul importului, incadrarea tarifara s-a facut gresit, pe pozitii cu taxe vamale inferioare, astfel incat, astazi sunt bun de plata pentru diferenta rezultand in urma incadrarii corecte, plus penalitati pe cei 3 ani scursi. Cui revine responsabilitatea incadrarii pe o pozitie tarifara gresita in acest caz, presupunand ca intr-adevar a fost vorba de asa ceva (pt mine TARIC nu este un cod foarte explicit, putand lasa loc de multe interpretari, mai ales ca era vorba de articole care indeplineau functiuni multiple, ex: ceas de mana cu mp4 player, cu ecran 1,5" OLED, rama foto digitala sau parasolar auto cu dvd player incorporat). Si in cazul in care sunt bun de plata, fiind vorba de o eroare pe care nici operatorul vamal de atunci nu a sesizat-o, de ce sa se adauga penalitati?