avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters144381

Activitate ContSters144381

Răspuns la discuția CERERE DE CONSTATARE
Sa constatati ce? Cererea de chemare in judecata prin care solicitati evacuararea chiriasului trebuie insotita de copia contractului de inchiriere a spatiului. L-ati somat inainte?
Răspuns la discuția CONVENTI CIVILA PE CODUL CIVIL
Conventia civila este actul incheiat intre doua subiecte de drept, aflate pe pozitii diferite, respectiv intre o persoana juridica si o persoana fizica. In temeiul acestei conventii, persoana juridica, respectiv beneficiarul va plati prestatorului, persoanei fizice contravaloarea serviciilor prestate +16%.
Conventia civila se incheie pe perioada prestarii serviciilor; comporta acelasi calitati intocmai ca cele ale unui contract.
Răspuns la discuția procese pierdute la brasov
Castigarea sau pierderea unui proces nu tine de locatia unde se judeca procesul,ci de temeinicia, veridicitatea probelor pe care le administrati in cauza. Teoretic, apeland la principii de drept precum impartialitatea, rolul activ al judecatorului, ar trebui sa pornim la proces fara a fi descurajati de "interpretarea" legii in defavoarea restabilirii ordinii de drept! Succes!
Poate va mai aduceti aminte acele magazine de pe vremuri, numite "cooperative". as vrea sa pun in discutie posibilitatea cumpararii de catre cel care a folosit spatiul unui astfel de magazin, care ar fi reglementarea si daca beneficiaza de aceleasi conditii instituite de Legea nr. 85/1992?
Răspuns la discuția divort partaj
Introduceti actiunea de partaj dupa ce obtineti o hotarare irevocabila a actiunii de divort. In ceea ce priveste cota de contributie a sotilor referitor la bunurile comune, opereaza prezumtia potrivit careia contributia fiecaruia este de jumatate. Desigur, aceasta prezumtie poate fi rasturnata, dar pentru diferenta de contributie va trebui sa timbrati la valoare.
Răspuns la discuția recuperare
Mai intai notificati-l prin intermediul unui executor judecatoresc in baza art. 720 1C.proc.civ, iar in cazul in care se dovedeste de rea-credinta si nu ajungeti la nicio intelegere, dati-l in judecata pe baza unei actiuni in restituire, dar depinde si ce ati prevazut in "hartia de mana", daca datele imprumutului nu sunt prea clare, mergeti pe imbogatirea fara justa cauza.
Cabinetul medical individual ca si cabinetul de avocatura individual se subscriu acelorasi reguli ca si persoana fizica autorizata atat dpdv contabil, fiscal cat si juridic. Deci si in cazul in care in calitate de PFA incheiati o conventie civila cu o pers.fiz.neaut. tot va trebui sa-i platiti sau sa vi se plateasca onorariul+16%.
Răspuns la discuția recuperare o suma de bani
Desigur, insa inainte de a introduce actiunea in instanta, trimteti-i o notificare in temeiul art, 720 1 C. proc.civ.
Va sfatuiesc sa faceti contestatie poate asa le mai taiam elanul celor care aplica legea in functie de vremea de afara. Pana la urma ati scris sau nu ca aveti obiectiuni la procesul-verbal?ar fi bine pentru ca este cea mai plauzibila proba gandindu-ma ca nu veti avea martori in proces. Nu trebuie sa achitati amenda pentru ca cererea de chemare in judecata suspenda executarea "pedepsei" pana la solutionarea procesului.
In motivarea contestatiei, vedeti OUG nr. 195/2002, referitor la acordarea prioritatii pietonilor si la adaptarea vitezei la trecerile de pietoni, mai ales ca erau 3 benzi pe sens. succes!
Răspuns la discuția partaj
Calitatea de bunuri proprii/comune ale sotilor este insusita dupa cum acestea au fost dobandite inainte/in timpul casatoriei. Conform art. 31 li. b) C.fam, bunuri proprii dobandite in timpul casatoriei sunt cele dobnadite prin mostenire, legat, donatie, doar daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune.