Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Activitate maria.costan

Activitate maria.costan

Din cate am inteles, daca nu am avut venituri in ultimii 5 ani, ca sa devin asigurat medical trebuie sa platesc din urma 39 de lei pe o perioada de max 6 luni... de ce cand m-am dus sa platesc mi-a bagat si penalizari???? din suma de 39 lei x 5 luni nelucrate in ultimii 5 ani (=195 lei) trebuie sa platesc 420 lei (195 + penalizari)???
In 2008 fratele meu nu a promovat bac-ul. In anul respectiv a stat pe bara cum s-ar zice. Si-a gasit de lucru din decembrie 2008 pana in aprilie 2009. Apoi s-a pregatit pentru bac. Nu a mai lucrat nicaieri, deci nu a mai avut niciun venit. A luat bac-ul si in toamna 2009 a intrat si la facultate. Anul asta a trebuit sa se duca la doctor pentru o alunita care il supara. Doctora i-a zis sa aduca de la fisc adeverinta ca nu are niciun venit si adeverinta de la casmb. Fiscul l-a gasit ca in perioada respectiva nu a avut niciun venit, dar la casmb cand s-a dus SURPRIZA.. avea de plata 420 lei contributie pe lunile mai, iunie, iulie, august si septembrie 2009, la care, bine-nteles, erau adaugate penalizarile. Deci, daca fratele meu nu avea acum aceasta probleme medicala, pe el nu il anunta nimeni ca are restanta din anul acela. Si suma tot crestea si cine stie cat se mai aduna. Intrebarea e alta.. El daca nu a avut niciun venit, nu a lucrat nicaieri, parintii sunt pensionari, de ce trebuie sa plateasca suma aceasta? Cei de la casmb au zis ca trebuie sa plateasca, ca asa e legea ca cei care nu sunt asigurati si nu au niciun venit trebuie sa plateasca nu stiu cat la suta din salariul minim pe economie pentru sanatate. Pai daca nu ai niciun venit de unde platesti??? Ma gandesc ca daca nu ai niciun venit si nu esti asigurat platesti serviciul medical. Pe cand el nu a avut nevoie in lunile acelea. Va rog, daca este asa, spuneti-mi macar legea care reglementeaza lucrul acesta, sa o pot citi si eu. Nu inteleg de ce, daca nu ai niciun venit, tot trebuie sa platesti la sanatate?
Da.. m-am lamurit... si totusi microbuzele nu au asa ceva... cum pot eu sa ii oblig sa imi dea ceva ce nu au???
Am aflat despre ce lege e vorba.... de ordonanta guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, unde la art. 40 scrie "(1) Transportul rutier national de persoane contra cost prin servicii regulate se efectueaza numai cu autobuze dotate cu aparat de marcat electronic fiscal si cititor de carduri cu posibilitatea de a transmite date on-line."... In aceasta ordonanta se vorbeste despre autocar si autobuz, fiecare din acestea avand definitia la art. 3, sectiunea definitii. Microbuzele ar avea regim de autobuz? Mentionez ca fac naveta saptamanala pe ruta Bucuresti-Fetesti si conform legii beneficiez de decont. Dar pe ruta asta microbuzul nu are "aparat de marcat electronic fiscal si cititor de carduri cu posibilitatea de a transmite date on-line". Imi da pur si simplu bilet. Si stiu mai multe asfel de trasee care nu au...Dar el zice ca nu imi deconteaza daca nu aduc bilete gen "bon fiscal".
Buna seara.... Sunt bugetar... pana anul trecut seful contabil de la noi mi-a decontat valoarea biletelor de microbuz.. anul asta a zis ca nu mi le mai deconteaza pentru ca mi-a zis el de o lege, nu mai stiu exact nr. legii, care ii obliga pe cei care fac transporturi de persoane sa aiba case de marcat.. si mi-a cerut sa ii duc la decont nu bilete de microbuz (mentionez ca biletele erau datate, stampilate, cu ruta scrisa), ci niste bilete care seamana cu niste bonuri fiscale (care au de asemenea data, ruta, valoarea etc.). Numai ca microbuzele care circula pe ruta pe care eu fac naveta nu au asa ceva. Eu ma urc in microbuz, dau banii la sofer, soferul imi da biletul si cam asta e...Am intrebat soferul si mi-a zis ca ei inca nu au asa ceva montat pe microbuz... I-am spus acest lucru si sefului contabil, dar nici nu vrea sa auda de asa ceva.... ca inseamna ca microbuzul nu circula legal...Nu stiu ce sa fac... are dreptate?? sau e vreo alta lege care le-a dat firmelor de transport un ragaz pana isi pun casa din aceasta?? M-am mai interesat si pe alte rute si pana acum nu am gasit vreo masina care sa aiba asa ceva... nu zic ca nu exista... Cum pot eu sa ii aduc ceva care inca nu s-a implementat???
Multumesc frumos pt raspuns!!
Am o problema cu firma care furnizeaza apa potabila...Exceptand faptul ca nici vara trecuta nu am avut apa si nici asta iarna (pe motive ca vara e prea cald si iarna e prea frig)... de 3 saptamani nu mai primesc apa potabila... nu numai eu.. si alti vecini... am fost sa facem reclamatii, dar directorul de acolo ne tot "ia la misto" (pe romaneste) spunand ba o data ca se lucreaza, ba o data ca a dat drumul la apa, ba ca este o defectiune dar nu stiu unde... in contractul incheiat cu ei spune ca nu au voie sa opreasca apa mai mult de 24 de ore... sa anunte prin mass-media ca se fac reparatii cu cel putin 24 de ore inainte.... intreruperile care depasesc 24 de ore este obligat sa asigure nevoile de apa ale utilizatorului care solicita acest lucru etc... nici una dintre acestea nu s-au respectat....Mai mult, cand am discutat cu dansul la tel (cu directorul) a zis ca se va remedia, ca nu stie cand, ca poate sa lucreze si inca o luna de aici inainte "care ar fi problema"....i-am spus ca nu avem apa nici de baut....azi de exemplu i-am dat iar tel si a zis ca a dat drumul la apa... i-am spus ca nu imi curge apa.. nici macar taraita.... mi-a raspuns ca nu are el un robinet magic ascuns ca sa imi dea drumul sa imi curga apa.. in fine... suntem intr-o situatie disperata...nici macar minimul nu ne este asigurat... ce sa facem?