avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributia la asigurarea de sanatate cand nu ai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributia la asigurarea de sanatate cand nu ai niciun venit

In 2008 fratele meu nu a promovat bac-ul. In anul respectiv a stat pe bara cum s-ar zice. Si-a gasit de lucru din decembrie 2008 pana in aprilie 2009. Apoi s-a pregatit pentru bac. Nu a mai lucrat nicaieri, deci nu a mai avut niciun venit. A luat bac-ul si in toamna 2009 a intrat si la facultate. Anul asta a trebuit sa se duca la doctor pentru o alunita care il supara. Doctora i-a zis sa aduca de la fisc adeverinta ca nu are niciun venit si adeverinta de la casmb. Fiscul l-a gasit ca in perioada respectiva nu a avut niciun venit, dar la casmb cand s-a dus SURPRIZA.. avea de plata 420 lei contributie pe lunile mai, iunie, iulie, august si septembrie 2009, la care, bine-nteles, erau adaugate penalizarile. Deci, daca fratele meu nu avea acum aceasta probleme medicala, pe el nu il anunta nimeni ca are restanta din anul acela. Si suma tot crestea si cine stie cat se mai aduna. Intrebarea e alta.. El daca nu a avut niciun venit, nu a lucrat nicaieri, parintii sunt pensionari, de ce trebuie sa plateasca suma aceasta? Cei de la casmb au zis ca trebuie sa plateasca, ca asa e legea ca cei care nu sunt asigurati si nu au niciun venit trebuie sa plateasca nu stiu cat la suta din salariul minim pe economie pentru sanatate. Pai daca nu ai niciun venit de unde platesti??? Ma gandesc ca daca nu ai niciun venit si nu esti asigurat platesti serviciul medical. Pe cand el nu a avut nevoie in lunile acelea. Va rog, daca este asa, spuneti-mi macar legea care reglementeaza lucrul acesta, sa o pot citi si eu. Nu inteleg de ce, daca nu ai niciun venit, tot trebuie sa platesti la sanatate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:18, 23 August 2012
Intrati pe
www.avocatnet.ro/content/for...
si gasiti raspunsurile la intrebarile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pfa cu casmb genoveza genoveza Buna. Sunt inregistrata ca PFA din anul 2008 si angajata cu contract de munca , norma intreaga, la o firma privata. Aceasta plateste contributiile la sanatate ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste la sanatate daca nu ai decizia de la finante? Popu Popu Nu am primit inca decizia de la finante, ca urmare astia de la sanatate m-au scos din sistem, doctorul de familie a spus ca nu poate sa-mi dea trimtere la ... (vezi toată discuția)
Cnass - onrc sau cum sa nu fi ''un bun roman'' robert1958 robert1958 Acum vreo doua luni am decis sa devin \\" un bun roman\\" si sa platesc contributia la sanatate x 2 ,adica pentru mine si jumatatea mea, desi nu am beneficiat ... (vezi toată discuția)