avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate rali

Activitate rali

Răspuns la discuția Admitere INM 2014
OvidiuDanut a scris:

MayeMaya a scris:

Daca functionarul corupt, in scopul de a satisface solicitarea mituitorului nu indeplineste un act privitor la indatoririle lui de serviciu, iar aceasta neindeplinire constituie prin ea insasi o infractiune:
a-luarea de mita va intra in concurs cu respectiva infractiune
b-luarea de mita absoarbe respectiva infractiune
c-luarea de mita se retine in varianta agravata



a

Tot varianta a o consider corecta
ce Ingeras frumos ai in avatar Ovidiu, sa-ti traiasca!!! Si sa te lase sa te pregatesti pentru examen:))
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
OvidiuDanut a scris:

Un pic prematur dar pana la urma timpul zboara. Si eu voi participa in 2014 la examen. La civil si procedura civila este clara situatia. Sunt curios cu penalul cum va fi. Personal sper.sa se treaca pe nou cu totul mai repede.


OvidiuDanut as dori sa stiu daca ai reusit sa intri la INM,.... si de asemenea ce face bebele tau ca al meu nu ma lasa sa fac un pas ...
Răspuns la discuția Admitere Magistratura 2014
Eu zic ca de baza sunt codurile. Apoi DC-Boroi. LStanciulescu; Dpc - Boroi. Dp si Dpp Udroiu (numai daca apar carti dupa noile coduri). Astept alte variante.... . Succes!
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
OvidiuDanut a scris:


Poate ar trebui sa facem clubul aspirantilor cu bebe de 4 luni:)). SI al meu tot 4 luni are;) Sa ti traiasca! Eu invat la serviciu cat se poate. Acasa nu prea mai merge. - Fa-i laptic, da-i laptic, bate-| pe spate sa-i iasa aerul, fa-i baie...E greu, stiu, iar daca esti mamica cu atat mai greu. Foloseste orice timp mort si sunt chiar si timppi de activitate fizica unde poti repeta ceva, spre exemplu cand speli vasele;)


ar fi o idee cu infiintarea acestui club, si atunci printre rezolvarea unor grile mai vorbim despre bebei, asa ca destindere :)
da sunt mamica e greu dar frumos, orice suparare imi trece cand imi zambeste bebelusa.
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
FELICITARI VOUA, CELOR CE V-ATI CALIFICAT IN ETAPA URMATOARE!
sa va ajute Dzeu sa mergeti si sa va numarati pitre cei care vor incepe cursurile ca auditori de justitie!
si poate pe viitor imi spuneti si mie cum as pute sa reusesc si eu sa promovez acest examen, in cond in care am un bebe de 4 luni. Ca tare greu mi/a fost sa ma preg pentru acest ex, si abea am obtinut 50 de pucte.
:((
:(( :((
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
mirei2012 a scris:

Interogatoriul in procedura divortului este admisibil?


Da ,Interogatoriul in procedura divortului este admisibil, si asta o spun din practica.
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Este incompatibil sa judece cauza in fond judecatorul care a dispus inlocuirea masurii obligarii de a nu parasi localitatea cu mas.preventiva a arestarii? Argumente?
da este incompatibil vezi in acest sens decizia Curtii de apel Bucuresti nr 2752007 pronuntata de sectia I penala, deasemenea citeste Mihail Udroiu s: Procedura Penala Partea generala, parte speciala editia 3 pg 132/133 .

"judecatorul care este incompatibil a judeca cauza daca a solutionat propunerea de arestare preventiva ori de prelungire a arestarii preventive in cursul urmaririi penale"..
plecand de la acest text de lege dl Udroui arata ca "pentru indetitate de ratiune este incompatibil de a judecat cauza in fond si judecatorul care a solutionat propunerea de inlocuirea a masurii obligarii de a nu paras localitatea sau tara cu masura arestarii preventive"..

Răspuns la discuția Admitere INM 2013
1) persoana cel putin determinabila
2) infractiune de rezultat
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Nu va impacientati, noul cod de proc civl e mai stufos dar e mai pe intelesul tuturor. si in plus, cel putin eu dupa ce l-am citit am vazut ca nu este dracul atat de negru (scuzati expresia) .
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
9iustitia a scris:

nae2012 a scris:

fratilor...is trist..pentru cei care vor sa dea la inm....si in acelasi timp la barou si greferi...nu prea merge....mai ales inm si grefieri...cand vad ca l-a grefieri la proc civila e in integralitate pe noul cod proc civila..offffffffffffffffffff....


Nu esti mai trist decat mine....Mai rau decat atat nu se putea :(

Nae, imi pare rau sa-ti spun dar si la inm e tot in integralitate pe ncpc. cel putin asa a afirmat C Danilet pe blogul lui> [ link extern ] /
Pe noile coduri se merge si pentru admiterea la magistratura.
asa ca eu zic ca la toate examenele de admitere fie ca sunt pt grefier , fie ca sunt pentru INM, magistratura, barou, se va merge tot pe nc civi, si noul cod de proc. civ.