avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Activitate lore26

Activitate lore26

Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
Pe durata liberarii conditionate condamnatul:
a- nu are obligatia de a respecta pedepsele accesorii impuse
b- trebuie sa respecte masura de siguranta a obligarii la tratament medical
c- trebuie sa respecte masura de siguranta a interzicerii dreptului de a se afla in anumite localitati

b, c
a- nu este pt ca pe durata lib. conditionate condamnatul este considerat in timpul exec. ped. si ped. accesorii se executa

DAR UDROIU DA RASP CORECT DOAR C. NU INTELEG...SI EU VAD CA AR FI CORECT B SI C
Pe durata liberarii conditionate condamnatul:
a- nu are obligatia de a respecta pedepsele accesorii impuse
b- trebuie sa respecte masura de siguranta a obligarii la tratament medical
c- trebuie sa respecte masura de siguranta a interzicerii dreptului de a se afla in anumite localitati
B
Complicitatea anterioara neurmata de executare:

a- nu se pedepseste

b- se pedepseste la fel ca instigarea neurmata de executare

c- se sanctioneaza cu o pedeapsa cuprinsa intre minimul general si minimul special prevazut de lege pt infractiune
ms frumos, isis. nu ma puteam gandi la asta, desi era atat de simplu raspunsul :">
in grila scria de calitatea personala a instigatului, nu a instigatorului...
la o grila din udroiu NU este buna varianta: pt a se retine existenta instigarii nu prezinta in niciun caz importanta calitatea personala a persoanei instigate. imi puteti da un exemplu cand prezinta importanta calitatea personala a instigatului, ca nu mi vine nimic in minte..?ms

la decadere as zice a
la reconventionala as zice c
schimb putin registrul cu penalul gen, la o grila din udroiu NU este buna varianta ca pt a se retine existenta instigarii nu prezinta in niciun caz importanta calitatea personala a persoanei instigate. imi puteti da un exemplu cand prezinta importanta calitatea personala a instigatului, ca nu mi vine nimic in minte..?ms
Fapta taximetristului care la terminarea zilei de munca gaseste in masina un tf mobil pierdut si, primind a 2 a zi un apel de la persoana care il pierduse, conditioneaza restituirea acestuia de plata unei sume de bani:
a- nu este prevazuta de legea penala
b- constituie santaj
c- constituie insusirea bunului gasit
Argumentati, va rog...
multi dintre voi cei care dati examen la magistratura cu vechime aveti vechime din avocatura, ca si mine de altfel.sunt nevoita a sustine acest examen, intrucat din profesia de avocat nu castig, mai mult cota lunara este de 320 lei la minimum de castig, am pregatire, masterate, doctorat si nu stiu cum as putea face sa ma si folosesc de atatea diplome. singura solutie o vad in magistratura, unde am picat pana acum de 2 ori si intentionez sa mai dau in toamna. voi cu ce va mai ocupati, cei care sunteti avocati? va merge bine in avocatura? eu nu am cabinet in centru langa tribunal, ci acasa, intr un cartier. sunt tare dezamagita de faptul ca am investit atata pana acum, timp, bani, energie si nu am cules roadele.