avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate johnybravo

Activitate johnybravo

Răspuns la discuția Condominiu sau nu ?
Intrebarea o pun in sensul in care un furnizor de utilitati ne considera condominiu, noi avem proprietati separate, casele nu au fost construite ca si cum ar fi un conominiu, nu avem si nici nu vrem sa ne complicam cu asociatie de proprietari/locatari Practic suntem independenti unii de ceilalti mai putin in cazul unui furnizor de utilitati care dupa 2 ani vrea sa anuleze contractele individuale si sa faca unul comun.... Acesta invoca tocmai punctul c) de mai sus, dar in definitia pe care am citat-o mai sus terenul trebuie sa fie cumva comun, sa fie o carte funciara colectiva, sa ateste ceva ansamblul rezidential. Pe principiul de la punctul c) daca de la capatul unei strazi se construieste o zona noua chiar de constructori diferiti se poate interpreta ca sunt toti un singur condominiu... chiar daca sunt terenuri separate...
Răspuns la discuția Condominiu sau nu ?
Am gasit aceasta definitie,:
Condominiu
Definitie: Imobilul format din teren cu una sau mai multe constructii, dintre care unele proprietati sunt comune, iar restul sunt proprietati individuale, pentru care se intocmesc o carte funciara colectiva si cate o carte funciara individuala pentru fiecare unitate individuala aflata in proprietate exclusiva, care poate fi reprezentata de locuinte si spatii cu alta destinatie, dupa caz.

Constituie condominiu:
un corp de cladire multietajat sau, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna, fiecare tronson cu una sau mai multe scari din cadrul acestuia;
un ansamblu rezidential format din locuinte si constructii cu alta destinatie, individuale, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care proprietatile individuale sunt interdependente printr-o proprietate comuna fortata si perpetua

Stie cineva daca mai este in vigoare s-au a fost modificata ?
Răspuns la discuția Condominiu sau nu ?
Conform punctului b scrie imobil format din teren, dar sunt mai multe terenuri separate, asta ziceam, nu este un teren comun, nu mai exista carte funciara a unui teren comun, decat asupra terenului care este folosit ca drum de acces, iar pe acesta nu sunt constructii.
Buna ziua, am o dilema legata de condominiu. Mai exact daca pe un teren sunt construite mai multe case , fiecare fiind proprietate individuala, au un drum de acces privat catre drumul public, drumul privat fiind proprietate comuna. Si daca fiecare proprietate are carte funciara individuala, drumul are deasemeni carte funciara individuala si nici nu exista o carte funciara colectiva a intregului teren, acesta poate fi asimilat unui condominiu ? Multumesc !
Multumesc pentru sfat, cred ca, din pacate, varianta cu un avocat pare singura care poate de rezultate
Contorul individual a fost pus in functiune, sigilat de ACI si am si platit taxa de bransare individuala, iar contorul de la intrarea pe strada este al ACI, aici este ciudatenia... practic ei sunt stat in stat. Au venit cu amenintarea ca sisteaza apa daca nu semnam conventii si contorul pricipal sa fie preluat de un locatar, pentru ca nu exista asociatie si nici nu se va face, fiind separati cu absolut totul, mai putin apa in aceste conditii. Propunerea lor fiind iarasi ilegala pentru ca daca tinem cont de legea invocata de ei 196/2018 care presupune existenta unui condominiu, nu au voie sa incheie contract decat cu asociatia... este o situatie tare ciudata ,
Au invocat ca bransamentul a fost facut printr-un contor ce apartinea de dezvoltatorul imobiliar si ca ei nu au stiut acest lucru, desi este imposibil ceea ce sustin din cauza ca pe toata strada au facturat consumul individual plus un consum cota parte din diferenta intre contorul principal si cele individuale. In contractele individuale nu este mentionata nicaieri vreo legatura cu contractul dezvoltatorului. Mai mult decat atat cred ca este vorba de o intelegere intre dezvoltator si persoane din conducerea ACI pentru ca acesta sa isi vanda imobilele ca si cum ar fi bransate individual, acum se mai construieste pe o strada paralela si este aceeasi situatie pana se vand toate casele au contracte individuale urmand probabil ca apoi sa se aplice aceeasi schema si sa anuleze contractele pentru a impune un contract comun. ACI considera ca este condominiu, desi prorietatile sunt individuale, nu exista Carte Funciara Comuna, exista intradevar un drum de acces privat, dar pe care nu sunt constructii, accesul este liber, nefiind probleme cu ceilalti furnizori de utilitati: gaze, curent electric, cablu.
Buna ziua
Este posibil ca Apa Canal Ilfov sa anuleze/rezilieze contractul individual de furnizare a apei doar pentru ca asa vrea? In conditiile in care contractul s-a desfasurat timp de 2 ani si in el nu exista vreo clauza prin care il pot rezilia in afara de neplata facturilor, multumesc.
Buna ziua,
Sunt si eu castigatorul unei excursii pentru recuperarea masinii la sediul SC Ilcor Auto SRL sector 6.
Dupa ce am ajuns si la politie, unde mi s-a intocmit un proces verbal cu ceva greseli, m-am hotarat sa contest p-v si sanctiunile primite.
Pe scurt, mi-a fost intocmit un p-v in care la locul faptei nu este mentionat orasul, sectorul, doar numele a doua strazi Brasov-Lunca Florilor, de mentionat ca prima se afla in sectorul 6 si a doua in sectorul 2 :O si nu se intersecteaza niciodata, deasemeni in p-v nu exista martor, nu este mentionat ca au fost folosite mijloace tehnice omologate si nici nu apare mentionata masura tehnico-administrativa de ridicare a autoturismului( conform p-v anexa 1d), iar data incheierii p-v este ulterioare datei ridicarii masinii.
Credeti ca am suficiente motive sa fac o plangare contraventionala cu sorti de izbanda?
Multumesc