avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate cornelia05

Activitate cornelia05

Răspuns la discuția Cumparare apartament ipotecat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa nu va riscați cu avansul de 11.000 euro, se poate face vânzarea directa a apartamentului, cu acordul expres al băncii. Creditul și alte cheltuieli aferente acestuia, se achita direct din contul Dvs personal de euro, in contul stipulat in acordul băncii, printr-un ordin de plata condiționat, de obicei banca solicita plata integrala a prețului in același cont, Pt a fi sigura ca încasează dobânda și alte comisioane la zi. Dar, va sfătuiesc, ca in cadrul contractului de vânzare cumpărare, notarul sa stipuleze obligația imediata a vânzătorului, Pt a face cerere de rambursare anticipata a creditului, îl puteți chiar insoti la banca. In momentul in care, banca își trage toti banii, atunci vânzătorul își poate recupera diferența de preț, asta este rolul ordinului de plata condiționat. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul era obligat sa știe situația proprietații, conform unui extras de carte funciară, iar pentru proprietarul divorțat, faceți plângere penală Pt înșelăciune, conform art 326 cod penal. Notati in cartea funciară antecontractul, ulterior puteți începe formalitățile de recuperare a avansului asumat de dl. Plângere i-as face și notarului la camera notarilor publici. Succes!
Răspuns la discuția Contract intermediere imobiliara
Multumesc, am pus întrebarea pt ca am observat ca si avocatul are aceleași semne de întrebare...o seara plăcută!
Răspuns la discuția Contract intermediere imobiliara
Contractul a fost semnat de pf
Răspuns la discuția Contract intermediere imobiliara
In Tranzacție au fost doua părți: vânzător si cumparator. Vânzătorul a achitat, cumpărătorul, nu. Cine este dator sa achite, pf-ul care a semnat contractul sau pj-ul care a cumparat? Menționez faptul ca pf este administratorul pj-ului. Multumesc!
Răspuns la discuția Contract intermediere imobiliara
Proprietarul a achitat comisionul pentru vanzare, cumpărătorul ridica probleme...
Răspuns la discuția Contract intermediere imobiliara
Clientul cumparator nu dorește sa plătească comisionul. Am facut plângere penala pentru înșelăciune si fals in declarații si ne-au trimis pe pretenții in instanta. Întrebarea mea era cine va trebui sa achite comisionul? PF sau pj? Contractul prevede doar plata unui comision de 1% pentru intermediere, iar in caz de neplata, si o penalitate conform legii, dar care nu depășește cuantumul comisionului. Multumesc!
Buna seara! Daca in urma unei vizionari efectuate cu un client, care a semnat contractul de intermediere imobiliara ca persoana fizica, imobilul vizionat a fost cumparat de către o societate comercială, al carei administrator este acea persoana fizica care a semnat, sub incidența codului penal, art.326, privind falsul in declarații, ca el va cumpara, nu alta persoana fizica sau juridică, cum se va face acțiune in instanta si către cine se îndreaptă agentia imobiliara in vederea achitării comisionului datorat? Mai precizez faptul ca proprietarul a achitat comisionul datorat conform contract intermediere imobiliara. Va multumesc!
Vi s-au explicat foarte multe aici si dvs continuați ...nu mai cereți ajutorul specialiștilor, nu aveti nevoie, vedem ca faceți tot ce va duce capu'....
Răspuns la discuția Novatie Prima Casa
La ce banca este creditul prima casa?