avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am făcut un antecontract cu un proprietar al unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am făcut un antecontract cu un proprietar al unui imobil care a declarat la notar că e necăsătorit. De fapt era divorțat, iar acum nu putem semna contractul. Cum îmi pot recupera banii, cheltuiți deja în mare parte?

Vanzatorul vrea sa vanda un apartament cumparat in 2015 ,depune declaratie.mincinoasa ca era necasatorit ,notarul demareaza actele urmand la cateva saptamani sa semnez contract ,care nu s a mai facut fiindca vanzatoarei nu i se emite acte taxe impozite fara prezenta fostului sot de care divortase in 2017....avansul la antecotract este de 3 000 euro ,el expria in 26 aprilie ,metionez proprietara i a cheltuit in mare parte....ce pasi putem face pentru a ne recupera bani ?....multumim din suflet !
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:33, 2 Mai 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ii vreti chiar pe 26 aprilie iar vanzatorul nu vrea sa vi-i inapoieze, nu-i veti avea.
dar pasii sunt cam in felul urmator:
1. notificati vanzatorul prin notarul la care ati facut intelegerea sa se prezinte la data fixata, ora...., in vederea incheierii contractului conform intelegerii.
2. daca vine si puteti incheia vanzare e ok.
3. daca n-o puteti incheia, intocmiti un document cu data certa prin care se constata ca vanzarea nu s-a facut. eventual stabiliti o data (apropiata) de plata.
4. daca nu vrea sa semneze sau daca nu vine, cereti notarului sa constate documentat ca vanzarea n-a avut loc (data certa).
5. mai departe, mergeti la un executor. de aici, povestea se poate lungi destul de mult, putand include popriri, actiuni in justitie,etc.
nici sfatul unui avocat specalizat nu e de lepadat. depinde si de clauzele inscrise. va veti recupera avansul, dar o sa dureze.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
adriandimitriu, utilizator
Multumim din suflet !
Depinde de asigurarile din promisiunea de vanzare, de forma promisiunii, daca este inscrisa in CF etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


Ionicaica a scris:

Multumim din suflet !


Nu va grabiti sa multumiti.
Evident bunul era comun cu fostul sot. Trebuie sa se prezinte si el la semnare. Banuiesc ca nu va fi de acord.
Presupunand ca ii dati in judecata, trebuie sa o dati si pe el, or poate invoca lipsa calitate procesual pasiva, ca doar nu a semnat antecontractul.
Luati legatura cu un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Promisiunea se putea face doar de doamna. Eu vad ca doar dumneaei are calitate procesuala pasiva. Domnul nu a semnat, nu e obligat la nimic.

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil ContSters87348 ContSters87348 buna ziua! va rog sa ma sfatuiti care e cea mai buna cale de urmat la achizitionarea unui apartament, situatia concreta fiind urmatoarea: doresc sa cumpar ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara intabulare incepand cu 1 oct 2011? CipiM CipiM Am de facut un antecontract pentru cumparerea uni apartament dar vanzatorului nu i-au iesit inca actele de cadastru si intabulare. Am fost la un notar sa ... (vezi toată discuția)