avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate ALIOSA

Activitate ALIOSA

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doinasaba. Noi suntem intr un sindicat, au fost câteva procese, le am castiga pe toate in primă instanță. CJ si DGASPC au făcut recurs Curtea de Apel au anulat sentința favorabilă si corectă pe motiv ca am stiut conditiile.Trebuie să spun că sunt din Prahova,Este suficient, nu? Intenționez sa mai încercăm inca o dată! Vrem sa punem un pic diferit problema.Pentru orice ajutor ,va multumesc
Copiii sunt in permanență la AMP. In CIM sunt trecute 8 ore/zi.Realitatea este ca avem in ingrijire,supraveghere,educatie....24 din 24 ore. Mai grav este ca am pierdut toate procesele de la Curtea de Apel. Motivația a fost ca AMP a stiut când s ă angajat. Ne puteți ajută?
Bună ziua. A-ți citit bine asistenții maternali asigură permanenta 365 din 365 de zile.Fara repaus săptămânal, fără nimic.Pentru CO ne pun să facem cerere in baza unei programări în care sa specificăm ca il efectuăm cu copilul/copiii. Asistenții material funcționează în baza HG 679/2003. Astept un punct de vedere. Stiu toți despre situația asistenților maternali inclusiv instanțele de judecată unde am pierdut toate procesele!
Răspuns la discuția Probleme cu restantierul
Buna seara,Dv.spuneti ca poate face sistarea de apa numai furnizorul de utilitati,asta inseamna ca nu se poate, deoarece furnizorul de utilitati are contract cu asociatia de proprietari,nu cu debitorul.Asociatia prin Adunarea Generala si-a asumat raspunderea. Cat priveste partea umana,da.aveti dreptate,dar,debitorul avea dreptul sa nu-si plateasca datoriile,sa sufere 19 apartamente,el facand chefuri in fiecare saptamana? Cred ca NU.
Răspuns la discuția Probleme cu restantierul
Imi cer scuze ca nu am mai discutat pe aceasta tema.
AM REZOLVAT CU RESTANTIERUL.
Adunarea Generala a fost de acord sa-i taiem Apa Rece si Apa Calda si astfel a facut tot posibilul ca sa-si achite datoriile.In prezent sunt cu intretinerea la zi.Am discutat cu ei si au inteles ca trebuie sa-si achite contributia lunara,deoarece daca nu platesc si se acumuleaza o datorie mare le va fi foarte greu sa o achite.Din fericire au inteles.
Multumesc pentru sfat, a dat rezultate.
Copiii dati la asistentii matewrnali in regim de urgenta pe baza dispozitiei directorului DGASPC, nu primesc alocatia de plasament conform OUG 65/2014 .Agentia Judeteana de Plati refuza sa puna in aplicare art.128 (4) din Legea 272/2004 republicata. Motivatia acestora este ca nu le permite programul sa plateasa alocatia de plasament pentru micutii luati in plasament decat pe baza unei horarari judecatoresti. Perioada cuprinsa intre emiterea Dispozitiei de plasament de catre director si emiterea unei hotarari judecatoresti este de 3-5 luni,in aceasta perioada copiiilor nu li se acorda alocatia de plasament.Alocatia de plasament este de 1.2 ISR ,adica de 600 lei/luna,problema ca in aceasta alocatie de plasament se regasesc banii pentru alocatia de hrana,imbracaminte,incaltaminte,etc.,acestea se decontau pe baza de facturi de catre DGASPC pana la aparitia OUG.65/2014.In concluzie acesti copiii sunt privati de banii necesari alimentelor ,etc. Am batut la usa Agentiei Judetene de Plati,DGASPC,toata lumea intelege dar nu se rezolva nimic.Ce putem face?
Multumesc!
#-o
Răspuns la discuția Calcul concediu odihna
Buna dimineata,
Sunt asistent maternal si dupa 12 ani am si eu CO deoarece mi s-a luat copilul.Doresc sa ma lamureasca cineva cum se calculeaza CO la asistentii maternali.Conform OUG 25/2003 avem spor de 15 % incordare psihica,25%pentru conditii deosebite (copil cu handicap),dupa 2009 aceste sporuri sunt trecute ca plati compensatorii.Intrbare: aceste sporuri se iau in calcul pentru calcularea co? Multumesc!
Răspuns la discuția Probleme cu restantierul
Buna seara,
Dupa 6 luni, azi sa dat sentinta in dosarul pe care asociatia de proprietari la avut cu restantierul.Am comis greseala sa solicitam judecata pe ordonanta de plata,instanta a respins actiunea ca neintemeiata.
Ma poate sfatui cineva ce putem face in acest caz ?

Concomitent cu dosarul depus in instanta, Adunarea Generala a Asociatia a stabilit intreruperea apei calde si apei reci, deoarece a facut un angajament de plata,asociatia a facut reesalonarea sumelor restante,datorita faptului ca nu au respectat termenele i-am oprit apa.
Multumesc
Buna ziua,
Am in plasament un baiat in varsta de 18 ani si 4 luni ,cu handicap accentuat si care este elev in clasa a X-a la o Scoala Speciala.
Intrebare:
a) are dreptul la alocatia de stat dubla de 84 lei?
b) asistentul maternal mai poate primi alocatia de plasament ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Probleme cu restantierul
@Laura Ciobeica,
Buna ziua,
Situatia este aproape identica.Multumesc pentru sfaturi,imi vor fi de mare folos.
Cu stima,
JF