avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate ciubotzelul

Activitate ciubotzelul

Multumesc frumos de raspuns! In cazul in care decid radierea intreprinderii individuale si infiintarea unui PFA, acest PFA nou-infiintat poate fi trecut direct in sistem de impozitare la norma de venit si fara sa fie platitor de TVA? Nu "mosteneste" caracteristicile fostei Intreprinderi Individuale, nu?

De asemenea, v-as ruga sa-mi spuneti si cat timp trebuie sa treaca de la radierea II pana la infiintarea PFA - scuzati-mi va rog ignoranta in domeniu, chiar nu stiu...

Inca o data va multumesc!
Buna ziua,
Am infiintat in luna octombrie 2010 o intreprindere individuala in sistem de impozitare real (avantajos in conditiile in care nu am desfasurat activitate). Incepand cu aceasta luna insa, o sa am venituri pe ea. Cum procedez pentru schimbarea de impozitare la norma de venit? Este posibil sa se faca incepand cu data de 1, sau trebuie sa astept sfarsitul de an?

De asemena, as vrea si sa renunt la calitatea de platitor de TVA... Se poate realiza imediat, sau trebuie sa astept 2012?

In cazul in care sunt obligat sa raman in sistem real si platitor de TVA pana la sfarsitul anului, pot sa transform acum aceasta Intreprindere Individuala in PFA (sau alta forma juridica) la care sa fiu impozitat la norma si sa nu fiu platitor de TVA ?

Multumesc frumos de raspunsuri si o zi buna!
Răspuns la discuția Infiintare PFA - Ghid practic
Multumesc mult de raspuns, Popu!
Imi cer scuze daca nu am scris in sectiunea care trebuie... M-am grabit sa castig timp pentru ca trebuie sa dau un raspuns angajatorului pana maine si de aceea am scris aseara fara sa caut prea bine prin forum...
Inca o data multumesc de lamuriri!
Răspuns la discuția Infiintare PFA - Ghid practic
Buna seara!
As vrea sa va rog sa ma lamuriti si pe mine ce taxe ar trebui sa platesc ca Intreprindere Individuala, cod de activitate "editare produse software".
Stiu ca norma de venit este de aproximativ 20.000-22.000 de lei.

Va rog sa-mi scuzati ignoranta in domeniu, dar as avea nevoie de un exemplu concret... cam ce taxe ar trebui sa platesc pentru venituri ca II de 3.000 de lei pe luna (36.000 pe an) si care e valoarea lor?

Informatiile care le detin sunt urmatoarele:
-impozit 16% din norma (20.000-22.000)
-pensie 30% din salariul minim pe economie (660 de lei)
-sanatate 9,5% din venit
-somaj 0,5% din venit
Aceste informatii sunt doar culese de mine de pe internet... nu au nici un fel de sursa fundamentata. Alte cheltuieli mai sunt?

Multumesc frumos si o seara buna!
Răspuns la discuția fonduri nerambursabile
Multumesc frumos de raspuns!
Răspuns la discuția fonduri nerambursabile
Buna ziua!

Eu intentionez sa infiintez o firma in domeniului IT (dezvoltare/comercializare soft). Binenteles ca am in cap si niste idei/un proiect de business care mie mi se pare viabil si sunt optimist ca o sa mearga.
Legat de partea financiara, lucrurile stau cam asa:

-dispun de o suma cash de aproximativ 5.000 de euro.
-am posibilitatea sa infiintez firma respectiva atat in mediul urban, cat si in mediul rural.
-minimul de pornire a afacerii l-am estimat pe la 1200 de euro (licente necesare, abonament "puternic" la net, abonamente telefonice pt promovarea afacerii, etc). La acesti bani se adauga un calculator, un laptop, o imprimanta (ma rog, ce se mai gaseste prin casa) plus mult entuziasm si incredere in mine :">
-momentan, nu sunt dispus sa investesc mai mult de 1200 de euro din fonduri proprii intr-o afacere totusi incerta - asta avand in vedere ca am problemele obisnuite ale oricarui tanar din Romania (prefer sa tin si niste bani deoparte pt o casa, etc)

Binenteles ca o investitie suplimentara imi poate ridica sansele de reusita ale afacerii (un server de date puternic mi-ar usura enorm viata, o licenta suplimentara de oracle e chiar bine-venita, o investitie intr-o forma de publicitate on-line mi se pare aur curat,etc)...

Am sanse pentru accesarea unor fonduri nerambursabile ca start-uper? Adica daca totusi investesc 4.000 de euro (si nu 1200), cat pot sa iau inapoi? Am inteles ca e vorba si de o garantie bancara (despre ce ar fi vorba)?

Si inca ceva (care nu are legatura cu subiectul)... datorita faptului ca impozitul forfetar nu se plateste in anul infiintarii societatii, stie cineva daca e mai bine sa-mi fac firma in ianuarie 2011, sau e acelasi lucru daca il fac acum?

Multumesc si o zi buna!