avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri nerambursabile

Buna ziua.

Intrebarea mea este daca mai nou se dau fonduri nerambursabile numai pe baza de proiect viabil, fara conditia de a veni in intampinare cu o parte din bani; cineva a vazut emisiunea Biz bazar de pe Antena 3 din 2 iunie 2010 in care s-ar fi vorbit despre asa ceva. Eu nu reusesc sa vad inregistrarea acelei emisiuni . Va rog , raspundeti-mi caci sunt foarte interesata.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ciubotzelul , utilizator 22:23, 6 Iunie 2010
Niciodata nu s-au acordat fonduri nerambursabile fara ca beneficiarul sa dispuna de banii necesari implementarii.

Indiferent de procentul de finantare nerambursabila, chiar si 100% - asa cum este cazul emisiunii despre care vorbiti - mai intai dvs. cheltuiti si apoi, cu dovada efectuarii cheltuielilor, primiti suma nerambursabila.

Finantare nerambursabila 100% nu inseamna ca daca nu ai absolut nimic poti sa faci un proiect, ci inseamna ca daca dispui de niste bani si idei, statul si UE sunt de acord sa te sustina integral pentru ca tu sa realizezi proiectul.
Buna ziua!

Eu intentionez sa infiintez o firma in domeniului IT (dezvoltare/comercializare soft). Binenteles ca am in cap si niste idei/un proiect de business care mie mi se pare viabil si sunt optimist ca o sa mearga.
Legat de partea financiara, lucrurile stau cam asa:

-dispun de o suma cash de aproximativ 5.000 de euro.
-am posibilitatea sa infiintez firma respectiva atat in mediul urban, cat si in mediul rural.
-minimul de pornire a afacerii l-am estimat pe la 1200 de euro (licente necesare, abonament "puternic" la net, abonamente telefonice pt promovarea afacerii, etc). La acesti bani se adauga un calculator, un laptop, o imprimanta (ma rog, ce se mai gaseste prin casa) plus mult entuziasm si incredere in mine :">
-momentan, nu sunt dispus sa investesc mai mult de 1200 de euro din fonduri proprii intr-o afacere totusi incerta - asta avand in vedere ca am problemele obisnuite ale oricarui tanar din Romania (prefer sa tin si niste bani deoparte pt o casa, etc)

Binenteles ca o investitie suplimentara imi poate ridica sansele de reusita ale afacerii (un server de date puternic mi-ar usura enorm viata, o licenta suplimentara de oracle e chiar bine-venita, o investitie intr-o forma de publicitate on-line mi se pare aur curat,etc)...

Am sanse pentru accesarea unor fonduri nerambursabile ca start-uper? Adica daca totusi investesc 4.000 de euro (si nu 1200), cat pot sa iau inapoi? Am inteles ca e vorba si de o garantie bancara (despre ce ar fi vorba)?

Si inca ceva (care nu are legatura cu subiectul)... datorita faptului ca impozitul forfetar nu se plateste in anul infiintarii societatii, stie cineva daca e mai bine sa-mi fac firma in ianuarie 2011, sau e acelasi lucru daca il fac acum?

Multumesc si o zi buna!
Sumele despre care vorbiti dvs. sunt sub pragul minim impus pentru valoarea unor proiecte realizate cu fonduri europene nerambursabile.

Mai intai, trebuie sa va reanalizati tipul de business in care doriti sa intrati, se pare ca dvs. nu credeti ca ar fi prea rentabil. Daca, asa cum scrieti dvs., "nu sunteti dispus" sa investiti prea mult, cu atat mai putin vor fi altii dispusi sa va sustina. De regula, un antreprenor risca mult mai mult in afacerea proprie decat o suma egala cu un salariu bun.
Multumesc frumos de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere fonduri europene nerambursabile constantin29 constantin29 Buna ziua,as dori sa incep o afacere la tara,prin fonduri europene nerambursabile,si am cateva nelamuriri. Exista vreo posibilitate de a primi fondurile ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile natalyn natalyn sunt persoana fizica si as dori sa-mi spuneti daca pot sa beneficiez de fonduri nerambursabile pentru costruirea unei pensiuni in zona rurala si cum sa ... (vezi toată discuția)
Infuzie firmă nouă cu fonduri, dar nu sub titlul de împrumut, există? BogdanAnghelina BogdanAnghelina Bună seara, Împreună cu o prietenă dorim să deschidem un spațiu de Camping, o afacere la care vom munci împreună, însă pentru care a fost nevoie ... (vezi toată discuția)