avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters15310

Activitate ContSters15310

Sa emis titlu executoriu si somatie. Cred ca singurul lucru care mi-a ramas de facut (defapt am si facut) este o contestatie la executare. Voi lasa instanta sa se pronunte.
Va supun atenției următoarea speța:
la data de 26 oct 2011 am primit un Proces Verbal De Constatare a Contravenției din data de 03-10-2011 prin care sunt sancționat pentru circulația pe drumul național fără a deține rovinieta valabila la data 08-04-2011.

In data de 28 oct 2011 am efectuat plata a jumătate din minimul amenzi conform celor menționate in PVCC si art. 8 alin 4 din og 15/2002.
După efectuarea plați am contestat Procesul verbal la data de 11-11-2011 pentru lipsa semnături agentului constatator deci nulitatea actului.

Pe fond instanta respinge acțiunea, menținând dispozițiile PVCC. iar in recurs admite in parte plângerea înlăturând plata despăgubirilor.

După toate astea vine si ANAF cu o Somație de plata pentru restul de amenda.

Bine înțeles ca am contestat bazaconia.

Acum ANAF-ul e emanat o întâmpinare in care arata ca motive de respingere a contestației "ca ne întemeiata si nefondata" deoarece reclamantul a formulat o plângere contravențional iar titlul de creanța - titlul executor nu este PVCC ci decizia din recurs.... astfel judecătoria a transmis spre executare silita sentință civila nr. ... "urmare organul fiscal a procedat corect la emiterea actelor de executare pt restul de suma"

La aceasta întâmpinare este atașată o circulara 490977-24-07-2013 "referitor la aplicarea unitara a dispoz. art. 28 alin. 1 din 2/2001" care concluzionează "indiferent de momentul in care a fost formulata plângerea in termen de 48 ore sau in cel de 15 zile în condițiile respingerii acțiuni facilitatea plații a jumătăți din minim nu își mai produce efectul"

Nu mai înțeleg nimic. Am plătit amenda in 48 de ore ar pentru ca am contestat şi am pierdut, plătesc restul?

Ce fac în continuare, ce răspuns documentat sa dau?


In situatia in caresunt srl infiintat de primarie, mi se aplica interdictia?? e vorba ca am nevoie de o imprimanta - cea pe care o am sa stricat si nu poate fi reparata.

Am solicitat achizitionarea unei imprimante si am fost refuzat pe motiv ca este interzis achizitia de birotica.

PArerea mea este ca a gresit, pe ce se bazeaza?
Răspuns la discuția acordare de sporuri
rectific raportul spune "cumul de noxe". Ce fac pot da sporuri? concluziile raportului spune ca trebuie sa asigur igiena , trusa sanitara si ca trebuie urmărita starea general de sănătate. Deci ce fac?
Răspuns la discuția Cand incepe un contract
adica eu sunt tinut sa achit doar prestatiile efectuate cu incepere de la 30-10 nu si cele anteriare din august si pana in noiembrie?
Activez intr-un SRL infiintat de de primarie. Suntem operatori de salubritate. Ne finantam din fonduri proprii. Doresc sa propun AGA acordarea de unui spor "de penibilitate" (am un raport al ITM care spune ca sunt conditii "degradante").
Cum fac? Ce baza legala invoc?

Multumesc anticipat
Am un contract care este inregistrat (nr. contract) nr. 1234 din 30.10.2010. la articolul 5 spune ca isi produce efectele din momentul semnari, iar la art . 38 spune ca " contractul intra in vigoare de la data de 01-08-2010"

Cum este corect? sa consider contractul cu puteri depline din momentul aratat la art 38 sau din momentul inregistrari (se presupune ca atunci sa semnat).
o firma de prestari servicii pe baza de abonament, factureaza lunar serviciile prestate.
Un beneficiar nu plateste si facturile se tot aduna. La un numar de 5 facturi dupa tentativa de conciliere utilizatorul este chemat in instanta. Pe perioada actiunii intrucat compania continua sa furnizeze serviciu sunt emise noi facturi.

In opinia mea - pe durata procesului civil efectele contractului sunt suspendate (deci inclusiv facturarea). Este corect? care este baza legala?

Care este solutia corecta pentru viitor? Suspendarea contractului dupa N zile de intarziere si recuperarea creantelor?:((

Răspuns la discuția majorare pretentii
Buna ziua,
imi puteti da un model de cerere pentru majorare (actualizare ) pretentii? Am un beneficiar care nu mi-a achitat facturile l-am dat in judecata in august, dar de atunci si pana astazi debitul lui a crescut (am prestat in continuare servicii catre el) si astfel daca la data procesului avea un debit de 1100 acum are 1800.
Chiar nu are nimeni o idee?? Vreau un softulet care sa faca urmatoarele: creaza acte, le urmareste (parti, clauze termene0) evidentiaza starea (gen contract expirat) il urmareste in caz de litigiu . ce mai un mic oficiu juridic pe calculator.