avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate elliss

Activitate elliss

In ce conditii legale se poate ocupa un post de secretar de oras, postul fiind temporar vacant, de catre o persoana angajata a aceleiasi institutii care are studii juridice dar nu are vechime in profesia/activitatea de jurist? Si daca pentru a ocupa acel post temporar vacant este necesar sa se organizeze concurs?
Răspuns la discuția Promovare functionari publici
Multumesc!
Discuție Calcul salar
Care este baza de calcul pentru ocuparea unei functii publice de executie de consilier studii superioare , grad profesional superior, treapta de salarizare 2, treapta avuta pana la aparitia legii nr. 284/2010, mentinuta si in prezent ? Va rog sa imi oferiti modalitatea de calcul a salariului pentru a obtine salariul brut pentru o astfel de functie ocupata.
Răspuns la discuția Vouchere vacanta
O.U.G. nr.8 din 2014
In ce conditii se poate ocupa temporar o functie de conducere vacanta de secretar de oras categoria III, pana la organizarea concursului de catre o persoana?
Răspuns la discuția Promovare functionari publici
Dar in cazu functionarilor publici aflati in gradul profesional principal cu treapta de salarizare 3 , in urma promovarii , unde vor fi promovati la gradul imediat superior, in ce treapta de salarizare?
Sunt functionar public in clasa I, grad profesional superior , treapta de salarizare 2, treapta pe care ma aflu de cel putin trei ani si am 20 ani de activitate in aceeasi functie. In ce conditii pot obtine salariul corespunzator treptei 1 de salarizare tinand seama ca gradatia de salarizare este 5, iar pe treapta de salarizare 2 sunt de cel putin trei ani de activitate?
avand in vedere faptul ca toata aceasta organizare a institutiilor publice duce la o restructurare a aparatului de specialitate al primarului, exemplu institutiei publice locale, este necesar sa se elaboreze anumite criterii in baza carora poti realiza desfiintarea posturilor ocupate, unde se impune acest fapt. Ne poate lumina cineva ce criterii sunt necesare in astfel de situatie? poti adapta criteriile de evaluare a performantelor functionarilor puiblici potrivit statutului functionarului public sau iti stabilesti alte criterii raportate la OUG 77/2013? iar in cazul personalului contractual ce criterii stabilesti?
Referitor la prevederile OUG nr.77/2013 va rog sa ma sprijiniti in a clarifica anumite aspecte legate de prezenta ordonanta coroborata cu OUG nr. 63/2010. In cazul unui serviciu public de asistenta sociala acreditat conform legislatiei in vigoare, subordonat consiliului local, serviciu public fara personalitate juridica, desfintarea posturilor vacante din cadrul serviciului se excepteaza de la prevederile prezentei ordonante? Numarul posturilor din anexa 1 la prezenta ordonanta reprezinta numar posturi vacante care se excepteaza de la prezenta ordonanta? iar numarul maxim de posturi ramane cel prevazut in OUG nr. 63/2010, in care sunt cumulate posturile vacante cu posturile ocupate. Va rog sa ma lamuriti! Multumesc! careordonantei
Sunt functionar public incadrat ca si politist si doresc sa astiu daca statutul imi permite sa ofer consultanta la o firma de transport in baza unei conventii civile? va rog sa imi raspundeti...multumesc!