avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate leo2000ro

Activitate leo2000ro

Buna ziua, va rog să mă îndrumați pt recuperarea banilor și a unui produs cumpărat ieri. Am cumpărat dintr un magazin 2 perechi perechi de pantaloni, dintre care una o port astăzi. Sunt profund dezamăgită de calitatea materialului, care s-a lărgit in zona genunchilor, după 5 ore de purtare.
Am sunat la firma unde am solicitat informații despre returul produsului intact, nepurtat și mi s a spus că nu mi se returnează banii și că trebuie să aleg alt produs. Returnez produsul pt că nu sunt mulțumită de calitate, nu merita prețul plătit oricum. ..și nici nu am fost înștiințată in magazin de politica firmei in ceea ce privește returul.
Ce pot sa fac? Nu mai permite legea acest lucru?

Vă mulțumesc anticipat
Va mulțumesc...

adriandimitriu a scris:

băncile sunt controlate și reglementate de BNR

Buna ziua....
As dori sa mă îndrumați/sfătuiti în următoarea problema legata de o bancă, deoarece doresc sa fac o plângere....(nici nu știu unde să o fac înafara de banca).
Am avut în trecut un card de credit, de la o anumită banca:
-in anul 2019 am făcut solicitare de închidere a creditului și de încheiere/stingere a datoriilor contractuale rezultate de aici
-dipa un an, in 2020, primesc pe e-mail o înștiințare că s -a închis cardul și cam un sold creditor de 300 lei, in posesia căruia pot intra daca aduc un extras bancar in care să se vireze banii. Am adus....după 30 zile, neprimind niciun răspuns, trimit un email in care cer sa mi se răspundă în ce stadiu este solicitarea mea....,, A fost primită, se va procesa,,
- primesc acum, in 2023, același e-mail in care mi se aduce la cunoștință soldul creditor și mi se cere extras bancar....iar mă duc la banca, iar trebuie să aștept 30 zile....
Întrebarea mea este...pot face o sesizare în privința aceasta și în altă parte înafara de unitatea bancară respectiva? Având în vedere că acum fata de 2019, banii nu mai au aceeași putere de cumpărare, pot solicita re-evaluatea sumei? Nu că m-ar îmbogăți 50 de lei, dar sunt sătulă de impertinența cu care sunt tratată .
Va mulțumesc!

Va mulțumesc pt raspuns...Imi puteți spune unde se face contractul de la pct 3? La notar?
Buna seara....
Am și eu nevoie de un sfat...deoarece am in trecut un divorț, acum suflu și în iaurt cum se zice. Iată situația mea:
-traiesc în concubinaj cu partenerul meu și nu avem in plan sa ne oficializam relatia, dar am vrea o casuta a noastră
-el este în baza de date a băncilor ca rau platnic datorita unui credit făcut cu fosta soție...pt ca ea nu și a plătit datoria, a trebuit sa o plătească el cu tot cu dobânzi, apărând astfel ca rau platnic....in aceasta situație, nu stiu dacă vreo banca ii mai acorda 10.000 euro
-vrem sa luam o casuta la tara, în valoare de 15000euro
-daca lui nu i se va acorda credit, va trebui sa îl fac eu....casa vrem sa fie pe numele ambilor....
Cum pot sa procedez,ca să fiu si eu acoperita pe viitor....adică, fac eu creditul, trec pe numele ambilor casa, dar în caz ca ne despărțim ( in acești 5 ani cat durează creditul) cum fac sa plătească și el jumătate? In caz ca ne despartim? Exista vreo modalitate? Adică dacă ne despărțim eu nu pot susține singura rata...

Sau...dacă ne am casatori și apoi as face creditul pe numele meu, casa pe numele ambilor...in caz de divorț plătim amândoi cate jumătate de rata?
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Puteti sesiza /solicita un punct de vedere de la ANC - Autoritatea Nationala pentru Calificari.
[ link extern ] /

Asa mi se pare si mie normal. Dar... m-au trimis sa depun dosarul la alta unitate unde nu verifica codul cor !!!!

Cornel Vasile a scris:

Nu va trebuie un alt document ... se poate face echivalarea codurilor.

Nu stiu legea si oricum nu iau in calcul documentul venit de la mine.Legea prevede doar schimbarea codului fara alte prevederi.
Buna ziua… Doresc sa ma inscriu la un concurs unde am nevoie de diploma de formator...insa am o problema...cei de la resurse umane imi resping dosarul pe motiv ca diploma mea eliberata in anul 2009 are cod cor 241205 (vechiul cod) iar acum pe diploma trebuie sa scrie cod cor 242401 (noul cod cor).
Codurile cor s-au schimbat intre timp. Cei de la resurse umane vor o adeverinta de la asociatia unde am facut cursul. Asociatia respectiva nu vrea sa-mi elibere adeverinta deoarece exista lege in vigoare. Ma trimit de la unul la altul , TIMPUL TRECE, IAR EU CU DIPLOMA NU MA POT INSCRIE. Ce pot face?
Va multumesc!