avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate cristop

Activitate cristop

Piciuletz, sunt direct interesata in problema examenului de definitivat CJ...Daca esti inscris la CCJ Bucuresti, poti sa-mi dai mai multe amanunte? Cum a fost examenul-grila/clasic/oral etc, daca s-au dat spete, daca au fost exigenti cu lucrarea ta-cea scrisa, la alegere....etc
Multumesc.
...de la amaraciunea unora carora li se rupea sufletul cand vedeau ca o gramada de licentiati in drept (care nu ajungeau avocati) intrau in campul muncii fara sa plateasca nici unei organizatii "birul" de rigoare.
Singurul "avantaj" intalnit de mine in practica se refera la accesul in fata instantei. Mai nou, unele instante iti cer legitimatia de consilier juridic de care nu poti beneficia decat daca esti inscris in Tabloul Consilierilor Juridici. Asa ca vezi..."conspiratia" e la nivel national. Ideea crearii acestui CCJ a plecat de la amaraciunea carora li se rupea sufletul cand vedeau ca o gramada de licentiati in drept (care nu ajungeau avocati) intrau in campul muncii fara sa plateasca nci unei organizatii "birul" de rigoare.
Răspuns la discuția dizolvare societate non-profit
Dlui aureliangl...
Asa faceti si cu bietii clienti ce va bat disperati la usa cabinetului? le puneti Codul de procedura civila in brate sa-l lectureze singuri? Scopul acestui forum este - cred - sa impartasiti din experienta proprie si sa dati sfaturi utile si practice. Daca nu aveti nici experienta pe subiectul asta si nici sfaturi de dat, poate ar fi mai folositor sa va abtineti de la raspunsuri inutile.
Salut!
1. Nu, nu se da nici un examen de admitere in Colegiul Consilierilor Juridici (vorbesc de colegiul Bucuresti). Lucrurile sunt relativ simple: te duci la sediul lor cu toate actele necesare, platesti taxa si peste doua-trei saptamani primesti legitimatia de CJ stagiar. Cel putin asa mi s-a intamplat mie acum doi ani, ma indoiesc ca s-a schimbat ceva. Gasesti Regulamentul CCJ Bucuresti la urmatorul link: [ link extern ]

2. La intrebarea asta nu stiu sa-ti raspund, mai verifica o data Statutul Colegiului din care intentionezi sa faci parte.

3. Din cate stiu eu, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat in 2006 in sensul imposibilitatii legale de autorizare a acestor societati comerciale, precizand ca profesia de consilier juridic se exercită fie pe baza unui raport de serviciu, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, fie pe baza unui raport juridic de muncă, în urma încheierii unui contract individual de muncă în conformitate cu reglementările din Codul muncii. . Mai stiu ca s-a solicitat la sfarsitul anului trecut, pe cale de ordonanta presedintiala, suspendarea deciziei ICCJ. Din pacate, nu mai stiu ce s-a intamplat ulterior.
O societate aflata in dizolvare isi pastreza intr-adevar personalitatea juridica pana la radiere insa numai pentru operatiunile necesare lichidarii (vezi art. 233 alin.4 din legea societatilor comerciale). Acelasi articol spune ca de la momentul dizolvarii (Nu radierii!!!), administratorii nu mai pot efectua noi operatiuni. Poti vorbi cu lichidatorul societatii, probabil ca iti va spune acelasi lucru ca si cei care au raspuns pe acest topic.
Răspuns la discuția fisa postului
Din pacate nu stiu sa-ti raspund la toata intrebarea, dar iti pot spune ca in cazul de fata este prea putin important daca fisa postului a fost sau nu semnata de director. Fisa postului se refera la atributii generale, insa prin decizia conducerii/superiorului etc angajatul poate avea, temporar, si alte atributii, specifice. Cata vreme participarea la deschiderea ofertelor s-a facut prin decizia superiorului, acesta decizie va fi luata acum in considerare.
De sponsorizare se "ocupa" Legea 32/1994, cu modificarile ulterioare + Instructiunile de aplicare a acestei legi.
Conform acestei legi, poti sponsoriza persoane fizice insa numai cu conditia recunoasterii activitatii lor in domeniul respectiv de catre o orice persoana juridica nonprofit, cu activitate sustinuta în domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.
Dar mi se pare ca te-ai complica sponsorizand fiecare membru al echipei. Legea spune ca orice contract de sponsorizare trebuie sa precizeze obiectul, durata, valoarea sponsorizarii cat si drepturile si obligatiile partilor. Asa ca nu vad de ce nu ai incheia totusi ctr. cu asociatia respectiva precizand clar in contract ca banii sunt doar pentru echipa respectiva (specificand cum se vor folosi: deplasari, echipamente, premii etc). Poti, de asemenea, sa stipulezi sanctiuni drastice in cazul nerespectarii contractului. In felul asta, asociatia nu poate folosi banii in alt scop.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. O zi buna!
Salut! Am nevoie de un raspuns urgent in domeniul platii indemnizatiei lunare pt. cresterea copilului. Am citit OUG 148/2005 + Normele de aplicare "pe diagonala", nu prea am timp sa caut.
Intrebarea este: beneficiaza de aceasta alocatie persoana care a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de sapte ani, dar NU in cele 12 luni anterioare nasterii copilului? Cu alte cuvinte, este adevarat ca daca -anterior nasterii copilului - nu a realizat venituri, nu primeste aceasta alocatie indiferent cat a muncit de-a lungul timpului?
Multumesc anticipat.