avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate aura 48

Activitate aura 48

Răspuns la discuția Spor de vechime
Sporul de vechime se acorda în baza Contractuluii de munca incheiat la angajare. Acum au spus, ptr. că nu am primit nimic,că vor veni cu act adiţional.
Vă mulţumesc
Discuție Spor de vechime
Bună ziua,
Vă rog să-mi daţi un răspuns la următoarea întrebare
dacă lucrez la o firmă privată şi până în luna decembrie am primit spor de vechime este legal ca din luna ianuarie 2014 printr-o hotărîre a conducerii firmei să fie anulat acest spor la salariu şi să se acorde doar cel de fidelitate?
Nu toţi salariaţii beneficiază de acest spor de vechime în muncă.
Vă mulţumesc,
Eu nu pot să cred că o persoană care şterge praful pe o măsăuţă de televizor sau pe bibliotecă se duce jos în spatele blocului să scuture laveta de praf.Exemple pot fi multe dacă aţi fi implicat direct în treburi gospodăreşti. Nu pot să cred că scoate cineva gunoiul cu lopata din casă şi-l scutură pe balcon,cel puţin dacă ai bun simţ.În concluzie oricui i se poate întâmpla acest lucru. De fapt eu voiam un răspuns conform unei legi sau dispoziţii a Primăriei, nici de cum discuţii de genul acesta.
Vă mulţumesc,
Da întradevăr curăţenie nu fac cu telecomanda în mână,dar când am scuturat pledul de pe pat nu am fost atentă şi telecomanda se afla în acel pled. Concluzia este că înainte să vă solicit un răspuns competent,am sunat la primărie şi răspunsul dat a fost să sun la Poliţia Comunitară ptr. că nu au voie să ţină închis un spaţiu care aparţine domeniului public.Nu credeţi că ar fi mai bine ca toţi locatarii de pe acea parte a blocului unde se află grădina să avem câte o cheie de la acel lacăt.
Grădina din spatele blocului are o lăţime de 6 metri şi este încojurată de un gard înalt de 2 metri înălţime. Nu există pericolul să cadă un obiect în capul pietonilor ptr. că după această grădină se află un trotuar . Distanţa de la balcon până la trotuar este de 6 metri. Dacă din greşeală îmi cade telecomanda şi plouă stau până dimineaţa ca să o aruc de tot Vă rog să gândiţi şi puţin logic .Se poate întâmpla oricui din greşeală să-i scape ceva când face curat.
Nici măcar nu au spus unde găseşti cheia de la lacăt. Nu credeţi că un sistem de închidere fără cheie este mai OK. Nu suntem la închisoare cu lacăte peste tot şi încă ceva această grădină nu este propritatea Presedintelui de bloc,reprezintă domeniul public. Poate o are moştenire de la mumăsa.
Dacă nu este acasă, eu ce fac în timpul acesta.Stau lîngă gard să păzesc să nu intre altcineva. [EDIT]. Eu stau la scara 2,iar preş stă la scara1 şi nici nu am cheie de la scara lor.O să vă mai înteb ceva - dacă se întâmplă să scap de la balcon un lucru la 11 noaptea ce trebuie să fac .
Bună ziua,
Aş vrea să ştiu dacă preşedintele blocului are dreptul să închidă cu lacăt, limitînd accesul proprietarilor în spaţiul verde din jurul blocului. Menţionez că acest spaţiu este îngrădit cu un gard de peste 1 metru înălţime . Am înţeles că acest spaţiu aparţine primăriei. În cazul în care ai scăpat un lucru de la geam nu poţi intra să-l recuperezi .Vă rog să-mi spuneţi cui trebuie să mă adresez ptr. a rezolva această situaţie.. nu sunt împotriva montării unui zăvor , de exemplu la poarta de acces.
Vă mulţumesc,
Răspuns la discuția Folosire uscãtorie bloc
Bună ziua,
Problema este în felul următor- de ceva timp eu duc rufele la uscătorie penru că aceasta este destinaţia acestui spaţiu. Acum 3 ani cînd tîmplăria de lemn nu era schimbată la geamul de la camera unde usuc rufe şi geamul nu se putea rabata a fost o vijelie foarte mare şi vecinul de la etajul 7 spus că a fost inundat din această cauză adică a bătut ploaia pe pervaz şi a trecut prin planşeu. Eu eram plecată în concediu şi acasă erau doar copii .Au spart lacătul de la uşă şi au intrat şi au închis geamul. Nu au chemat pe nici unul dintre copii să le arate ce prejudiciu s-a produs nici pe mine când am venit din concediu la 2 zile după eveniment. De atunci au început şicanele. Între timp au schimbat geamurile şi le-am zis că răspund eu ca geamul să nu mai rămînă deschis. O perioadă s-au liniştit după care au început iar să ne ameninţe să nu mai închidem uşa cînd punem rufe la uscat. Menţionăm că familia este formată din 5 persoane şi avem multe lucruri de spălat. Din acest motiv de multe ori cînd se uscau rufele duceam altă serie.În luna noiembrie am primit notificare că a stabilit comitetul să scoată uşile de la camerele din uscătorie ca să nu o mai închidem. Am întrebat cine îmi garantează că nu dispar din lucruri atâta timp cît chei de la uşa uscătoriei au mai multe persoane din bloc pînă şi cei care au lucrat la reabilitarea blocului ptr că foloseau toaleta de la uscătorie. Nu avem depuse alte lucruri pentru păstrare. Vă mai spun un lucru - în aceste camere puteai să-ţi duci o parte din lucruri cînd zugrăveai ptr că trebuie să le stângi pe toate.Acum nu se mai poate folosi acest spaţiu pentru o perioadă scurtă de timp. Preferă să nu fie folosit spaţiul ptr.că mai mult de 3 persoane nu duc rufe la uscătorie adică nu este nevoie de programare . O să vă mai explic ceva ca să vedeţi că este vorba de răutate - acum un an în cealaltă cameră de la uscătorie a care era deschisă a cedat un robinet de la calorfer şi s-ainundat toată sufrageria cu apă fiartă de a ajuns pînă la etajul6. Vecinul de la 7 a început să facă scandal dar nu a fost o problemă că i-a curs apa pe toţi pereţi . Atunci de bună credinţă am ajutat-o pe soţia lui să adunăm apa dar, cine a fost de vină. Vă rog frumos să-mi spuneţi dacă mai am vreo şansă să rezolv să pot să închid uşa la uscătorie cînd am rufe acolo.
Vă mulţumesc,
Răspuns la discuția Folosire uscãtorie bloc
Pentru thran
Eu am spus cş vreau ca atunci când am pus rufe la uscat pe sârmă să inchid usa de la aceea camera pâna când se usucă. Este dreptul meu ca proprietar să folosesc o zi pe săptămînă acest spaţiu destinat uscării rufelor.
Vă mulţumesc.

Tocmai că asociaţia a hotărât scoaterea uşilor de la camere ,dar cine îmi garantează că lucrurile nu dispar din cauză că sunt mai multe chei la proprietarii blocului.
Vă mulţumesc,

Bună ziua,
nu s-a pus problema că nu poate fi utilizat spaţiul şi de alţi proprietari doar că au scos uşile la uscătoria de la scara 2 nu la fel şi la scara 1 a blocului pentru a nu le închide când ai rufe. Trebuie încheiat proces verbal de predare a rufelor către asociaţie Chei de la uscătorie au şi cei care au la intrare în bloc un centru de asigurără ptr.că au spaţiu de depozitare a documentelor şi folosesc şi wc-ul.Ce garanţie am că nu intră şi străini în uscătorie
Vă mulţumesc.


Bună ziua,
Vreau să ştiu dacă eu ca proprietar am şi drepturi într-o asociaţie de proprietari. Vă explic şi de ce
Comitetul a hotărât ca în spaţiul destinat uscătoriei să fie scoase uşile de la camere ca să nu le mai închidem cînd uscăm rufe. Eu nu înţeleg dacă acest Comitet Executiv îţi garantează că nu intră altcineva din bloc în uscătorie şi se serveşte cu o haină, atâta timp cât mai multe persoane din bloc au chei de la singura uşă de acces.
Oare nu este corect să ai dreptul să ţii uşa închisă când ai lucruri personale şi nu trebuie vizualizate de toată lumea . Vă rog să-mi spuneţi ce trebuie să fac în continuare .
vcă mulţumesc,