avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters15714

Activitate ContSters15714

Buna

Incepand cu data de 01.08.2016 nu ma mai ocup de aceasta activitate.
Daca doresti iti pot recomanda un consultant de mediu care iti ofera consultanta
telefonic/email.

O zi frumoasa!
Salut
Poti incerca sa cauti pe google note explicative cod caen unde fiecare cod caen este explicat detailat.
Buna ziua

Daca bine am inteles societatea dumneavoastra vinde tot ce produce in afara tarii, dar materia prima este introdusa in Romania prin import, astfel ca desi o parte din ambalaje, cel mai probabil cele primare si poate cele de transport sunt refolosite pentru export, o parte din ambalaje va ramane in tara si va fi predata societatilor autorizate.
1. Pentru ambalajele pe care le reutilizati e nevoie de o evidenta cu ceea ce importati si ceea ce exportati pentru a putea observa daca toate acele ambalaje ajung la export sau nu
2. Pentru ambalajele care raman in Romania e nevoie de o evidenta pe tipuri de ambalaje si implicit o declaratie la Fondul de Mediu cu cantitatea introdusa. Daca gasiti o societate sa va dea toate documentele necesare ca deseurile predate au ajuns sa fie reciclate (prin documente) atunci exista posibilitatea sa nu platiti foarte mult la Fondul de Mediu.

Buna ziua
As dori sa stiu pentru activitatea de vanzare produse lubrifiante (exemplu ulei motor), activitate desfasurata sub codul CAEN 4730 ce autorizatii mai sunt necesare:
- protectia muncii
- PSI
- mediu
- sanatate
sau alte institutii?

Multumesc anticipat!
Buna

Detin o societate care a avut ca activitate principala codul 4941 si activitate secundara: 4530 si 4520. Deoarece activitatea principala nu mai este am dori sa modificam actul constitutiv si implicit datele de Registrul Comertului pentru ca 4520 sa devina activitate principala. As avea cateva intrebari:
1. Ce documente sunt necesare sa fie depuse la Registrul Comertului?
2. Se va modifica si CUI (documentul in sine) deoarece se schimba si activitatea principala?
3. Mergand pe premiza ca se modifica documentul CUI unde mai trebuie depus odata ce acesta este modificat?

In ceea ce priveste codurile CAEN, service-ul auto mai desfasoara urmatoarele activitati: vanzare ulei motor si baterii auto, completeaza cu lichid de parbriz si antigel. Poate fi incadrata vanzarea de ulei, antigel, lichid de parbriz in acelasi cod caen 4530 sau mai este necesar un alt cod caen?

Multumesc anticipat!
Ruxandra
Buna
In conformitate cu prevederile Ordinului 35/2014 ar trebuie sa existe posibilitatea de transmitere a declaratiei catre Fondul de Mediu si prin mijloace electronice de transmitere la distanta. Pe www.afm.ro apare faptul ca transmiterea prin mijloace electronice la distanta presupune transmiterea prin Sistemul Electronic National , sistem care defapt nimeni nu stie cand se vrea implementat.
Intrebarea mea este:
Atata timp cat este scris in lege ca ar trebuie sa existe posibilitatea de a transmite si prin mijloace la distanta cum pot afla in ce punct este procedura lor de implementare ......nu sunt obligati sa faca ceva intr-un anumit termen.
Adica totusi au trecut aproape 2 ani si nimeni nu face nimic. Daca era invers adica firmele sa fie nevoite sa faca ceva sunt absolut convinsa ca ne cereau sa ne conformam foarte repede.
Mersi anticipat!
Buna

In ordinul 1798/2007 cu actualizarile ulterioare, apare lista activitatilor pentru care este necesara autorizatia de mediu. Din pacate lista codurilor CAEN nu este actualizata ceea ce se dovedeste in unele cazuri a fi o problema.
Intrebarea mea este:
Exista vreo lege care sa ii oblige institutiile abilitate sa actualizeze sau sa modifice o lege sau ordin daca anuminte date din aceea legislatie s-a modificat.
Ma intereseaza sa fac o adresa dar nu stiu catre cine sa o fac pentru a fi luata in calcul.

Multumesc anticipat!
Salut
Am cateva situatii pentru care mi-ar prinde bine o parere
1. O firma importa pungi de hartie, ambalate in cutie de carton.
Cine trebuie sa declare si sa realizeze obiectivul pentru pungile de
hartie? -cel care importa sau cel care umple pungile de hartie la punctul de vanzare?
2. Nu imi este foarte clar ce inseamna ca "pune pe piata pentru prima
data? - adica vinde pentru prima data, pune pe piata nationala pentru
prima data sau?
3. O firma de catering cumpara cutii de plastic goale de la un intermediar si
le pune pe piata umplute cu mancare.......cine le declara daca spre exemplu producatorul lor este din Romania? Producatorul, intermediarul sau firma care le
umple la punctul de vanzare?
4. Daca eu ca operator, cumpar cutii de plastic, carton etc de la un intermediar trebuie sa declar ceva? sau cine trebuie?

Mersi!
Salut
Recent a aparut OUG 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice!
Printre altele la art. 11 alin 1 este mentionat:
(1) La furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumpărătorului, distribuitorii sunt obligaţi să preia DEEE în sistem "unul la unul", în mod gratuit, în aceleaşi condiţii precum cele de livrare a produsului nou, dacă echipamentul este de tip echivalent şi a îndeplinit aceleaşi funcţii ca echipamentul nou furnizat şi să informeze cumpărătorul despre această posibilitate înainte de achiziţionarea produsului.
La art. 9 alin. 2 este mentionat Intrebare:
(2) Activitatea desfăşurată de distribuitori potrivit prevederilor alin. (1) lit. b) nu se supune cerinţelor de înregistrare sau de autorizare prevăzute în Legea nr. 211/2011, republicată.
Intrebare:
Este nevoie de autorizatie de mediu pentru colectare sau nu ?

Multumesc!
Am completat la locul muncii asa cum ti-am spus dupa ce am fost la ITM din judet si am vorbit cu mai multe persoane de acolo. Intentia mea este sa fiu ok.
In ceea ce priveste indemnizatia de delegare: in general firmele de transport international le dau soferilor o diurna....in cazul de fata ma gandesc ca, diurna va fi cea stabilita prin lege sau mai mult) + indemnizatia de delegare (exista un minim sau maxim in legislatie ?)

Mersi