avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate cristy1110

Activitate cristy1110

Am inteles partea cu perioada de asigurare si plata .Dar eu vreau sa stiu daca ma angajez in aceasta perioada trebuie sa cotizez si eu pe partea dinaintea angajarii , asta pina la sfarsitul perioadei sau se intrerupe si se merge decat pe partea de contributie din salariu ?
Buna ziua. Daca platesc 6 luni CASS , cat timp sunt asigurat ?
Pot sa platesc esalonat aceasta suma ?
Daca in aceasta perioada imi gasesc servici , sunt obligat sa platesc in continuare si ca independent si ca salariat?
Am avut IF pe care l-am radiat la începutul anului,deci nu am făcut nici-o plată. Pentru 2021 am plătit ceva foarte puțin, spunand că nu am putut lucra din cauza pandemiei. Problema este că încă figurez că asigurat, nefiind scos din baza de date. Daca merg la medic și prezint cardul de sănătate, îmi va cere și dovada platii ? Totuși as putea să mă asigur decât pe aceasta luna, fiindcă se termină anul și de anul viitor o să fie alta contribuție?
Eu am o problema cam identica .Nu am depus declaratiile pe 2020 si 2021. Am mers la ANAF , am vorbit cu ei si mi-au spus sa merg la inceputul lui ianuarie sa le fac . Deci mergi la fisc si cere lamururi.
Răspuns la discuția Vreau sa imi inchid firma.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci trebuie sa trec peste declaratia estimativa si sa depun doar realizarile pe 2020 si estimativul pe 2021,pe care il voi trece zero . Oricum va multumesc pentru lamuririle anterioare.
La cererea de radiere a persoanelor fizice de pe site-ul registrului comertului, la sectiunea IV, punctul 4, scrie cuvantul Prin, urmat de spatiul de completat. pe urma ”in calitate de„ , urmat de „conform”. Ce trebuie scris acolo ?
La aceeasi sectiune , punctul 7 sunt 5 rubrici care vorbesc de inregistrarea in RC ,Aici ce ar trebui bifat ?
La punctul 7.6 m-as incadra la radiere si sa scriu Lipsa Activitate, in sectiunea Altele.
La OPIS pentru documente depuse pentru inregistrare, autorizare functionare la care dintre trebuie scrisa data si numarul ?
Răspuns la discuția Vreau sa imi inchid firma.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt IF , in sistem real , fara personalitate juridica.
1. .Am gresit declaratia pe 2020 si nu figurez pe anul respectiv si trebuie sa fac si estimativul si bilantul pe realizarile
din 2020.
2 .Pot pune in aceeasi declaratie si estimativul si veniturile pe 2020 ?
3. Cum procedez, fara sa mai completez si 2021 sau sa trec venituri 0 pe 2021 ?
Vreau sa o inchid si am problema asta cu declaratiile
Vreau sa imi inchid firma , dar trebuie sa fac declaratia pe 2020 si 2021 . Pe 2021 nu declar niciun venit . Pot sa scriu 0 in drepturi la venituri sau ce trebuie facut ?
Sunt IF pe constructii si lucrez numai inauntrul locuintelor. Inca nu am depus realizarile pe 2020 si nici declaratia pe 2021 . Dupa ce rezolv aceasta problema, imi pot suspenda activitatea pe perioada restrictiilor si sa obtin acel ajutor de stat, cum primesc barurile?Ma incadrez in aceasta situatie? Mentionez ca la casa de pensii nu am platit nimic niciodata.
Răspuns la discuția Pot face declaratie pt acest an?

Multumesc . Dar eu daca lucrez afara pot sa ma incadrez in acele beneficii acordate de stat , conform caror-a nu pot lucra si sa obtin indemnizatie lunara ?
Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Sigur ca da