Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna ziua,
Am o intrebare legata de rectificarea declaratiei unice pentru venitul estimat pana la 31.12.
Sa presupunem ca se declara estimat pentru venituri din chirii in lei si se greseste calculul, in loc de 15000 lei, se declara 14.000 lei, cu impozitul aferent pentru anul 2021. La 31.03.2022 contribuabilul realizeaza ca a gresit estimarea si vrea sa rectifice. Nu poate rectifica estimatul fiindca a depasit termenul de 31.12.2021 si nici nu poate depune declaratia de final pe 2021, cu realizatul corect de 15.000 lei pentru ca se pare ca la veniturile din chirii in lei se dubleaza sumele, adica ramane valabil estimatul cat si realizatul si te trezesti ca ai impozit dublu de platit.
Inteleg ca la fel se intampla si cu CASS si CAS daca ai estimat ca ai de plata si vii si cu declaratia finala in care declari ca ai de plata, din nou, sumele se dubleaza. Astfel, pe acelasi exemplu, daca initial am declarat estimat 34.000 lei si realizez ca de fapt sunt 35.000 lei, dar tot dupa 31.12.2021, daca voi depune final, in care sa declar venitul realizat si totodata CAS si CASS, pentru ca din nou, ca si la estimat si la realizat depasesc plafonul, mi se dubleaza toate: impozit, CAS si CASS odata pe estimat si o data pe final.
Cum se procedeaza in acest caz? Eu am presupus ca trebuie rectificat pur si simplu estimatul insa, daca termenul de rectificare este 31.12 si eu realizez ca am gresit dupa aceasta data, ce se intampla?
Eu am o problema cam identica .Nu am depus declaratiile pe 2020 si 2021. Am mers la ANAF , am vorbit cu ei si mi-au spus sa merg la inceputul lui ianuarie sa le fac . Deci mergi la fisc si cere lamururi.
Declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat,timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.