avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate anisia53

Activitate anisia53

va multumesc pt raspunsuri... ea a spus ca s-a interesat si se poate si fara cadastru.. vom vedea cand ajungem la notar
Buna seara !

în urma unei succesiuni după tatăl meu .. am mostenit un teren extravilan împreuna cu nepoata mea .. fica surorii mele decedate ... acum ea are nevoie de niște bani și a spus ca îmi cedeaza mie partea ei , eu aș fi vrut să facem act de vanzare cumparare ca sa nu mai am probleme , sau copii mei... terenul nu are cadastru și intabulare ... și a spus ca putem face la notariat contract de sulta .... cred ca așa se numește ... vă rog sa îmi spuneți și mie ce reprezintă aceasta sulta ... voi fi eu după aceea unic propietar fără ca ea să se mai poată razgandi ? Cum ar trebui sa ii dau banii ca sa am o dovada ? Într-un cont bancar sau cum este mai bine ? Ea a spus ca pt acest contract de sulta sunt și taxele mai mici la notar.. ca s-a documentat ea despre tot . Sincer eu nu prea aveam așa mare nevoie sa cumpăr acel teren..o fac mai mult ca sa o ajut ca are mare nevoie de bani cât mai repede ..dar vreau sa nu mai am după aceea probleme
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

La fisc e posibil sa vrea procura notariala.
Nu ar fi obligatoriu asa dar daca asa vor nu aveti ce sa faceti...
Ca sa nu va complicati mai bine mergeti la notar.


va multumesc pt raspuns .. voi merge la notar ...
AVLIL a scris:

In unele cazuri ii trebuie mandat special, asa incat degeaba a dat procura aia.
Trebuie sa ne spuna exact pentru ce crede ca ii trebuie.

buna seara ! va multumesc pt raspunsuri.. nu vreau sa vand nimic.. vreau doar sa ma poata reprezenta de exemplu..la fisc..la posta..la banca ..si in orice alta parte unde este nevoie de prezenta mea ..dar care nu are legatura cu vanzarea.
gerberga a scris:

Procura v-o poate redacta un avocat insa ea nu are aceeasi valoare ca cea a notarului.

Nu va fi vorba despre o procura autentificata.

Conform legii avocaturii, avocatul atesta data, continutul si identitatea partii care semneaza actul.


va multumesc pt raspuns !
dan81 a scris:

Buna ziua.Ma poate ajuta cineva cu un modele de cerere pentru diminarea sau sistarea pensiei de alimentare.Nu am nici un venit, iar cand am fost actionat in judecata, nu ma aflam in localitate, judecata fiind in lipsa mea ,iar instanta a admis o suma de 330 ron pentru 3 copii.Mentionez ca nu am nici-n venit VA MULTUMESC


sincer..mi-ar fi rusine sa pun aceasta intrebare ... cum adica diminuarea sau sistarea pensiei ? pai 330 de lei vi se pare o suma f mare pt 3 copii ? mie mi se pare chiar f mica ..dar astea`s legile la noi in romania facute de nu stiu cine ...ar trebui cei care fac legile sa isi creasca si ei un copil cu 110 ron pe luna .. sau ma rog cu 220 de lei..findca se considera ca jumatate e din partea celuilalt parinte .. daca nu esti in stare sa-i cresti sau sa contribui cu nimik la intretinerea lor de ce i-ai mai facut ? doar ca sa`i chinui si sa te simti tu mai barbat ca esti in stare sa faci copii ? macar faceai unu ..nu 3 daca esti incapabil sa-i intretii ..mai ales acum cand exista atatea metode contraceptive si nu mai esti obligat sa faci atatia copii .. ba mai mult dupa noul cod civil nu mai exista decat custodie comuna ... chiar nu ar trebui sa existe asa ceva ..custodia ar trebui incredintata doar parintelui care are copilul in , intretinere .. nu sa depinda de celalalt pt orice lucru pe care vrea sa`l faca in favoarea copilului..pt orice trebuie semnatura de la tata .. caruia nu-i pasa si nu il intereseaza de.. dar uite daca mama copiilor ti-ar cere sa renunti definitiv la copii si sa ii treaca pe numele ei..ai fi de acord ?
emil6702 a scris:

Cred ca dvs. puteti sa-l imputerniciti pe avocat. Sper sa nu gresesc:
Imputernicire avocaţială, înscrisul ce are semnificaţia legală de procură, prin care avocatul este împuternicit de client, în baza contractului de asistenţă juridică încheiat, să-l asiste/reprezinte în faţa instanţelor autorităţii judecătoreşti şi a altor organe de jurisdicţie, a organelor de urmărire penală, a autorităţilor şi instituţiilor publice, precum şi în faţa altor persoane fizice sau juridice şi/sau să exercite alte activităţi ce fac obiectul acestui contract. Semnarea î.a. de către client sau reprezentantul acestuia nu este necesară în situaţia în care forma de exercitare a profesiei de avocat atestă identitatea părţilor, a conţinutului şi data contractului de asistenţă juridică în baza căruia s-a eliberat împuternicirea. Semnătura avocatului şi aplicarea ştampilei pe î.a. nu sunt necesare în situaţia în care aceasta este semnată de către client sau reprezentantul acestuia.




stiu si eu asta ..dar eu vb de acea imputernicire care se face de obicei la notar... ca fratele meu sa ma reprezinte oriunde este nevoie in lipsa mea ..
buna seara ! plec din tara o perioada , si vreau sa -i fac imputernicire fratelui meu sa ma reprezinte in absolut orice problema ... am un vecin care este avocat .. si mi-a zis ca imi face el imputernicirea pt fratele meu.. eu stiam ca se face la notar, dar el mi-a spus ca legea, ca si avocat, ii permite sa faca imputerniciri, ca face incheiere de autentificare si tot...este posibil asa ceva?este valabila imputernicirea ca si una facuta la notar?

multumesc
eu nu stiu cine face legile in tara noastra ..findca vad ca , chiriasii au mai multe drepturi decat propietarii... in mod normal daca ai un contract de inchiriere inregistrat la fisc ar trebui sa ai si drepturi daca chiriasii nu sunt corecti..nu-si platesc chiria ..utilitatile ...daca iti distrug lucrurile din casa si etc ...dar vad ca acel contract e doar pt stat ..sa`ti ia impozit ..cat mai mare daca se poate ... au ajuns chiriasii sa spuna ca acel apartament inchiriat pt care o pers poate s`a chinuit si a trudit din greu ca sa si-l cumpere .. sa spuna chiriasii ca ei sunt propietari.,.si au drepturi sa faca ce vor .. pana la urma felicitari celor care nu fac contract de inchiriere... pana la urma nu este nici-o diferenta intre propietarii cu , contract ..si cei fara contract... ca si daca ai dreptul sa`i actionezi in judecata procesul dureaza f mult ..si chiar daca castigi procesul banii ii recuperezi f greu..sau niciodata ..
Buna ziua ! am un apartament inchiriat cu , contract de inchiriere inregistrat la fisc , si in ultima perioada chiriasii nu si-au mai platit intretinerea ..si vad ca nici nu au de gand ..le-am spus sa-mi elibereze apartamentul si ca imi voi recupera datoriile pe cale legala ..iar ei m`au asigurat ca pe cale legala voi pierde . au spus`o doar la intimidare? sau nu am sanse sa castig procesul tinand cont ca am contract legal? Eu am vorbit cu o avocata si m-a asigurat ca voi castiga. SI pun si aici aceasta intrebare, ca sa aflu mai multe pareri tot de la avocati, pentru ca nu vreau sa fiu pacalita. Astept raspunsurile dumnevoastra. Va multumesc!