avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate NORMIZD

Activitate NORMIZD

6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind dosar de executare prin birou executorului judecătoresc se poate radia cu adresa emisa de către executorul judecătoresc și taxa radiere 75 lei. Ar fi fost nevoie de declarația autentica doar în cazul în care nu se ajungea la executorul judecătoresc.
Ar trebui văzut dacă nu întrunește condițiile ptr.L.231/2018....
Mulțumesc pentru raspuns,problema e ca dupa ce de 3 luni nea purtatdl notar pe drumuri, Ro!-Germania, în final sa spuna ca de fapt masă succesorale trebuie trecuta de nemți, ei fiind cei care au eliberat CME! ...ori ei zi NU, ca bunurile se află în RO...deci sincer nu stiu ce bun a adus introducerea CMEului, când nimeni nu-si cunoaste obligațiile, și te poartă de la Ana la Caiafa...
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:P.S. domiciliul def.in Germania

Buna ziua,
Mergeti la un notar care-si are biroul pe raza judecatoriei sub a carei umbrela si-a avut domiciliul defunctul sau unde sunt bunurile imobile si discutati cu el despre dezbaterea succesiunii.

Certificat de moștenitor european emis in Germania, fără a fi inclusă masă succesorala(bunuri imobile doar in Romania),trecuți doar moștenitorii și cota ce revine fiecăruia, care este următorul pas pentru intabularea dreptului de proprietate asupra imobilor deținute de defunct in Romania in favoarea moștenitorilor?Mulțumesc
As dori sa stiu cum il pot obliga pe fostul sot sa-si schimbe cartea de identitate din moment ce noi suntem divortati,si el nu mai locuieste la adresa din cartea de identitate?Am inteles ca prin proces, ma puteti ajuta cu un model de actiune.Va multumesc.As dori sa fac acest lucru deoarece am locuit impreuna cu chirie la stat, iar dupa retrocedare am ramas in chirie la proprietar, iar fostului sot ii vin tot felul de amenzi, somatii, s.a. si este foarte neplacut atat pentru mine cat si pentru proprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca fost lucrator in cadrul BCPI va pot spune cu siguranta ca DA-se poate sa cumparati uscatoria prin act autentic, dar mai intai aveti nevoie de o documentatie cadastrala de diminuarea pic ale fiecarui apartament, si crea unei noi unitati locative.Cu documentatia avizata de catre Oficiul de cadastru, impreuna cu toti proprietarii apartamentelor va prezentati la notar si se incheie un singur contract de v-c.Dupa inscrierea uscatoriei in cartea funciara pe numele dvs., se poate obtine de la primaria autorizatia pentru schimbarea destinatiei.Taxele in functie de zona unde locuiti.....
Răspuns la discuția Obligativitate plata CASS
Multumesc pentru raspuns.Dar puteti sa-mi spuneti cum obtin o asemenea DOVADA.Am fost la CASS, am dus copie Buletin nemtesc+copie carte de sanatate (privind asigurarea in Germania)...si din pacate......NIMIC.Am platit in numele prietenei mele plata CASS pentru primul trimestru, si urmeaza pana in 24 crt.plata ptr.trimestrul 2.Ce mai pot sa fac in aceasta situatie?
Este vorba despre o prietena a mea, cetatean straina(Germania) care detine o proprietate in Romania, a carei reprezentanta fiscala sunt sunt.Dna respectiva are imobilul inchiait pentru care plateste impozitul datorat din venitul realizat din cedarea folosintei bunui imobil.Este corect desi este pensioanara si asigurata in Germania sa plateasca contributii CASS in Romania?Va multumesc anticipat celor care vor avea bunavoita in a-mi da un sfat ce trebuie sa fac.
Răspuns la discuția INSCRIERE IN CARTEA FUNCIARA
Notarea in cartea funciara a contractului de cesiune se poate opera indiferent de achitarea integrala sau partiala a platii.Taxa pentru notare este de 60 lei, dar contractul trebuie sa cuprinda obligatoriu datele de identificare(nr.carte funciara si nr,top./nr.cad.).Contractul se depune original sau copie legalizata+copie C.I.solicitant.
Ar fi solutia cu 5% pe baza procesului verbal cu vecinii, sau in instanta pentru suprafata mai mare,