avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica mea are casa cumpărată acum 22 de ani, cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica mea are casa cumpărată acum 22 de ani, cu chitanță de mână . Cum poate sa facă actele?

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat,bunica mea are casa cumparata prin firma cu chitanta de mana de 22 ani, cum poate sa faca actele?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: NORMIZD , utilizator 13:26, 15 Noiembrie 2018
Buna ziua.
Va trebui sa formuleze o actiune in instanta prin care sa solicite acesteia sa constate vanzarea efectuata acum 22 de ani si, in consecinta, sa recunoasca dreptul de proprietate asupra imobilului si sa dispuna inscrierea acestuia in Cartea Funciara.

Cum condiţia ad validitatem" a formei autentice este prevăzută în Legea 18/1991 numai pentru terenuri. În ceea ce priveşte construcţiile, acestea sunt reglementate de principiul consensualismului prevăzut de fostul art. 1295 Cod Civil. Spre deosebire de vânzarea unui teren, vânzarea unei construcţii nu este un act juridic solemn, motiv pentru care nu era necesara forma autentica.

In ceea ce priveste terenul aferent acesteia, daca nu face obiectul chitanetei, acesta va putea fi dobandit prin uzucapiune, dupa trecerea a 10 ani de la data intrarii in vigoare a noului cod civil, respectiv incepand cu anul 2021.
Ar trebui văzut dacă nu întrunește condițiile ptr.L.231/2018....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)
Contractul vanzare cumparare in forma electronica ?? divatz divatz Buna seara am si eu o intrebare Contractul de vanzare cumparare dat cumparatorului are valabilitate sau cumparatorul trebuie sa aiba contractul in original. ... (vezi toată discuția)
Declaratie monicah monicah Buna ziua,se poate cu o declararie scrisa de mana ne autentificata numai cu 2 martori sa obtii un teren daca proprietarii terenului nu mai sunt de ... (vezi toată discuția)