Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate Focus1

Activitate Focus1

Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ideea prioritatii de dreapta la intersectia intre doua strazi - una asfaltata, iar cealalta nu, amandoua strazi locuite, cu case si oameni (identice, mai putin calitatea drumului).

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Reziliere
Cum poate sa fie valabil prin telefon? Si eu sunt patit ca una am vorbit si alta am primit. Dar nu exista nici o semnatura, nimic! De unde stiu ei cu cine au stat de vorba (nu exista parola, intrebari de identificare)? Mie mi se par vorbe in vant! Sau cum pot demonstra eu ca alta a fost intelegerea?
Multumesc pentru ajutor. Ati putea sa-mi indicati un pasaj al legii din care sa rezulte obligatia vecinului de a-mi cere acordul sa construiasca pe limita de proprietate? As dori sa folosesc aceasta informatie in sesizarea catre primarie.
Mi se pare si mie normal. Si totusi desi am vorbit si cu proprietarul si cu arhitectul localitatii veniti pe teren in care am spus clar faptul ca nu voi da drept de servitute sub nici o forma - ce ar fi de facut? Sa atac autorizatia de constructie in instanta? Pentru ca mie mi se pare ca pana fac plangere la primarie si pana rapsund acestia in cele 30 de zile vecinul termina si fundatia si parterul.
Am tot citit aici pe forum si am gasit o multitudine de pareri referitoare la amplasarea zidului casei pe limita de hotar.

Si totusi, presupunand ca vecinul meu construieste o casa al carei zid este lipit de gardul meu (care gard este tras exclusiv pe parcela mea), zid care nu va avea vederi de vreun fel catre parcela mea si care nu umbreste semnificativ ceva cum va putea sa faca fatada fara acordul meu? Fiindca chiar nu as putea sa-mi dau acordul pentru asa ceva avand in vedere faptul ca parcela lui are un front de mai bine de 14 metri deci suficient pentru o constructie "normala".