avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Zid constructie pe limita de hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Zid constructie pe limita de hotar

Am tot citit aici pe forum si am gasit o multitudine de pareri referitoare la amplasarea zidului casei pe limita de hotar.

Si totusi, presupunand ca vecinul meu construieste o casa al carei zid este lipit de gardul meu (care gard este tras exclusiv pe parcela mea), zid care nu va avea vederi de vreun fel catre parcela mea si care nu umbreste semnificativ ceva cum va putea sa faca fatada fara acordul meu? Fiindca chiar nu as putea sa-mi dau acordul pentru asa ceva avand in vedere faptul ca parcela lui are un front de mai bine de 14 metri deci suficient pentru o constructie "normala".
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:42, 3 August 2010
buna ziua.
daca vecinul intentioneaza sa construiasca de aceasta maniera obligatoriu va trebui sa va ceara acordul.
Mi se pare si mie normal. Si totusi desi am vorbit si cu proprietarul si cu arhitectul localitatii veniti pe teren in care am spus clar faptul ca nu voi da drept de servitute sub nici o forma - ce ar fi de facut? Sa atac autorizatia de constructie in instanta? Pentru ca mie mi se pare ca pana fac plangere la primarie si pana rapsund acestia in cele 30 de zile vecinul termina si fundatia si parterul.
ca sa atacati autorizatia in instanta pp sa faceti o procedura prealabila.
sa sesizati autoritatea emitenta a ei.
in cazul in care acest raspuns nu va satisface puteti merge la instanta de judecata.
Multumesc pentru ajutor. Ati putea sa-mi indicati un pasaj al legii din care sa rezulte obligatia vecinului de a-mi cere acordul sa construiasca pe limita de proprietate? As dori sa folosesc aceasta informatie in sesizarea catre primarie.
scoateti un certificat de urbanism.
in acest certificat sunt precizate toate acordurile pe care trebuie sa le obtina vecinul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Umbrire cladire toricelli toricelli Buna ziua, am urmatoarea situatie: in 2015 am facut o extindere la o casa de la tara. In autorizatia mea retragerea de la limita de proprietate pentru a avea ... (vezi toată discuția)